preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Eugen Kvaternik
 

Kalendar
« Veljača 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
Prikazani događaji

Korisne stranice

 

 

 

 

 

 

 

Vijesti iz škole

Vježba evakuacije u slučaju potresa

Vježba evakuacije u slučaju potresa održana je danas poslijepodne i s učenicima i djelatnicima drugog turnusa.

Učenici prvog turnusa razredne nastave, zajedno sa svim djelatnicima škole, jutros su održali vježbu evakuacije u slučaju potresa. 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 18. 1. 2021. 11:08

"Što je smanjenje rizika od katastrofa i zašto je važno? - Potresi" Vijest ima dokument u privitku

Brošura ravnateljstva Civilne zaštite: "Što je smanjenje rizika od katastrofa i zašto je važno? - Potresi" nalazi se u privitku.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 18. 1. 2021. 11:00

Obavijest o početku nastave

Dragi učenici, poštovani roditelji,

Redovna nastava u drugom polugodištu počinje u ponedjeljak 18. siječnja 2021. godine prema rasporedu:

Matična škola:

Učenici 1.- 4. razreda pohađaju nastavu prema redovnom rasporedu (učenici I. turnusa ujutro, učenici II. turnusa poslijepodne).

Učenici 5.- 8. razreda do kraja siječnja će pratitit nastavu na daljinu u realnom vremenu preko platforme Teams prema trenutno važećem rasporedu za nastavu.

Nakon potresa statičari su pregledali školu, nema oštećenja  i ona je sigurna za boravak i održavanje nastave.

PŠ Lukavec:

Nakon pregleda statičara školski objekt je dobio zelenu naljepnicu. Sitna oštećenja na katu saniramo. Pazeći na sigurnost učenika, dok traje sanacija učenici će redovnu nastavu pohađati u prizemlju zgrade u turnusima prema rasporedu koji im dostavljaju njihovi učitelji.

PŠ Dubranec:

Učenici će prema redovnom rasporedu  imati nastavu na daljinu do 29. siječnja dok se ne riješi pitanje prostora u kojem će se održavati nastava. Na žalost školski objekt je oštećen u potresu tako da održavanje nastave u njemu više nije moguće.

Podsjećamo da i dalje vrijede sve epidemiološke mjere zaštite od COVID-19 i molimo vas da ih se strogo pridržavate.

Po povratku učenika u školu održat ćemo evakuacijsku vježbu za slučaj potresa. 

Brošura Ministarstva unutarnjih poslova, Ravnateljstvo civilne zaštite: Ljudi su preživjeli katastrofalne potrese, Možeš i ti! Pripremi se!

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 15. 1. 2021. 14:37

Protokol o postupanju u slučaju potresa Vijest ima dokument u privitku

U prilogu se nalazi Protokol o postupanju u slučaju potresa i Upute za roditelje.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 15. 1. 2021. 14:00

Završena 20. Zimska škola informatike

Društvo pedagoga tehničke kulture i informatike od ponedjeljka 11. siječnja 2021. do četvrtka 14. siječnja 2021. provodilo je tradicionalnu 20. Zimsku školu informatike. Iznimno ove godine, uvažavajući aktualnu epidemiološku situaciju, nastava se izvodila online, na platformi Microsoft Teams. Zimska škola bila je podijeljena u četiri grupe od kojih će svaka održati po četiri radionice koje se održavaju u jutarnjim satima uz vodstvo renomiranih učitelja informatike velikogoričkih osnovnih škola.

U provedbi radionica bila je uključena i naša škola. Na radionicama "Upoznajmo AI uz Scratch" sudjelovalo je 15 učenika naše škole, a kroz zabavne aktivnosti programiranja u Scratch platformi upoznali su na koji način radi umjetna inteligencija te kako je primjenjiva u svakidašnjem životu. Radionice za učenike je osmislila i vodila učiteljica informatike Dalia Kager.

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 15. 1. 2021. 11:23

Psihološka podrška u vrijeme pandemije COVID-19 i potresa

Poštovani roditelji, 

Ove iznimne životne okolnosti u kojima se nalazimo već neko vrijeme unijele su u naš svakodnevni život velike promjene kojima se svi  trudimo prilagođavati kako najbolje znamo i umijemo.

U trenucima i danima koji su pred Vama pokušajte:

  • biti blagi prema sebi- prihvatite sve svoje i ugodne i neugodne osjećaje
  • izraziti svoje osjećaje, ne ostavljati ih zatvorene u sebi (razgovarajte, hodajte, crtajte, kuhajte, pišite, radite ono što vas opušta i kroz što se možete izraziti i otpustiti nakupljenu napetost i nelagodu)
  • ne zaboraviti da su sva  ljudska iskustva jedinstvena, nemojte ih uspoređivati
  • što više boraviti u prirodi i živjeti u skladu s njom
  • svaki dan prisjetiti se barem jedne stvari zbog koje ste sretni a imate je i važna vam je
  • pokušati nastaviti s vašim uobičajenim svakodnevnim aktivnostima
  • zaokupiti se aktivnostima koje vam daju smisao i svrhu
  • ograničiti izloženost stalnom medijskom izvještavanju o posljedicama potresa
  • imati na umu da vodeći brigu o sebi pomažete i Vašoj djeci
  • ne ustručavati se potražiti stručnu pomoć kada osjetite da samostalno ili uz podršku najbližih teško obavljate svoje svakodnevne aktivnosti.

Također, predlažem vam da pregledate korisne linkove stručnjaka koji Vama i Vašoj djeci mogu pomoći u ovim trenucima s još konkretnih informacija kako se što bolje nositi sa situacijom u kojoj se nalazimo:

https://www.poliklinika-djeca.hr/aktualno/novosti/smjernice-za-roditelje-potres-kako-si-mozemo-pomoci/    

https://www.poliklinika-djeca.hr/aktualno/novosti/besplatna-publikacija-djeca-i-obitelji-prije-tijekom-i-nakon-potresa/

https://www.poliklinika-djeca.hr/aktualno/novosti/kako-se-ponasati-za-vrijeme-i-nakon-potresa-video-letak-i-smjernice-za-djecu-i-roditelje/.

 

Ukoliko primijetite da Vaše dijete treba dodatnu podršku psihologa zbog poteškoća u emocionalnom suočavanju s pandemijom COVID-19 i posljedicama potresa, slobodno mi se obratite mailom gordana.novkovic@skole.hr , ili na 099/ 813 4987 u tjednu od 11.-15. siječnja 2020.god. u sljedećim terminima: ponedjeljkom i srijedom – 12 do 14h, utorkom i petkom od 9 do 12h i četvrtkom od 13 do 15 sati te od početka 2. polugodišta prema mom redovnom radnom vremenu.

 Školska psihologinja: Gordana Novković Poje

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 11. 1. 2021. 11:39

Počinje 20. Zimska škola informatike

Društvo pedagoga tehničke kulture i informatike i ove godine od 11. - 14. siječnja 2021. godine organizira 20. po redu Zimsku školu informatike. Zimska škola je namijenjena učenicima svih velikogoričkih osnovnih škola. Nastava se provodi na računalu s ciljem razvijanja logičkog mišljenja kroz učenje programiranja.

U OŠ Eugena Kvaternika radionice će se za prijavljene učenike održati 11., 12., 13. i 14. siječnja 2021. godine od 11:30 - 13:00 sati online, putem grupe Zimska škola na platformi Teams. Ove je godine tema Upoznajmo AI uz Scratch, a učenici će naučiti što je to umjetna inteligencija te kako ju možemo primijeniti u svakodnevnom životu kroz izradu programa u Scratch programskom jeziku. Radionice u našoj školi vodi učiteljica informatike Dalia Kager.

Pohađanje nastave za učenike je besplatno.

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 8. 1. 2021. 12:49

Učiteljski Oskar u rukama naše Marine Mužek

Ponosni smo na našu kolegicu, učiteljicu savjetnicu Marinu Mužek, koja je ove turbulentne godine, osim nagrade za najbolje učitelje, osvojila i ovu prestižnu nagradu, učiteljski Oskar - "Nagradu Ivan Filipović". 

Čestitamo joj od srca i želimo još mnogo uspjeha za predani rad s učenicima!

https://mzo.gov.hr/vijesti/dobitnici-nagrade-ivan-filipovic-za-znacajna-ostvarenja-u-odgojno-obrazovnoj-djelatnosti-za-2019-godinu/4094

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 28. 12. 2020. 14:48

Čestitka

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 23. 12. 2020. 14:19

Zimski odmor učenika

Zimski odmor za učenike počinje 24. prosinca 2020. godine i traje do 15. siječnja 2021. godine. Nastava počinje 18. siječnja 2021. godine; I. turnus prijepodne, II. turnus poslijepodne. Ukoliko dođe do izmjena bit ćete pravovremeno obaviješteni.

U srijedu 23. prosinca nastava je online.►

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 22. 12. 2020. 12:04

Na putu dobrote

Učenici 1.c i 2.a razreda s učiteljicama Anjom i Valentinom sudjelovali su u projektu Na putu dobrote u sklopu kojeg su darivali štićenike iz Udruge Nova budućnost povodom Božića. Za štićenike su izadili čestitke, prikupili donacije školskog pribora, higijenskih potrepština, društvenih igara i slatkiša te im time uljepšali ovu neobičnu i drugačiju 2020. godinu. (Valentina Božurić, Anja Radočaj)

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 22. 12. 2020. 12:02

Čitanjem do zvijezda

Školska razina natjecanja Čitanjem do zvijezda održana je 18. prosinca 2020. godine. Imajući u vidu lošu epidemiološku situaciju u zemlji te činjenicu da je više županija prešlo na online nastavu za učenike predmetne nastave organizator, Hrvatska mreža školskih knjižničara, donio je  odluku da se školska razina natjecanja također održi online. U našoj školi natjecanju je pristupilo petero učenika. Najbolje rezultate ostvarile su učenice 8.a razreda Ana, Dora i Ana te kao ekipa odlaze na županijsku razinu natjecanja. Hvala svima na sudjelovanju. (knjižničarka Davorka Facko-Vnučec)

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 22. 12. 2020. 12:00

Novi virtualni susret na satu vjeronauka

Na satu katoličkog vjeronauka u šestim razredima ponovno smo imali online gošću. Ovoga puta to je naša bivša učenica Darija F. koja je ljetos, sa samo 24 godine, kao kandidatica ušla u redovničku zajednicu Služavke malog Isusa. Darija je posvjedočila svoj životni put i kako je prepoznala Božji poziv. Učenici su sa zanimanjem i pažnjom pratili njeno svjedočanstvo te postavljali zanimljiva pitanja. S nadom i vjerom u neka bolja vremena, radujemo se posjetu njenoj redovničkoj zajednici na koji nas je pozvala.  (Martina Filipović)
  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 17. 12. 2020. 13:11

Jasminka Tihi-Stepanić održala sat lektire u 7.b razredu

Kakva je fora kada ti autorica romana koji si trebao pročitati za lektiru dođe na sat lektire. Mi smo imali tu sreću i prof. Jasminka Tihi-Stepanić pričala je o svom romanu "Dom iza žice". Puno joj hvala!

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 10. 12. 2020. 13:41

Večer matematike

Večer matematike je, s obzirom na okolnosti, ove godine obilježena u svakom razredu zasebno. Učenici 2.a razreda su u sklopu organiziranog vremena u produženom boravku proveli razne aktivnosti kojima su obilježili Večer matematike. U razredu je bilo 7 radnih stanica iz prirodoslovno matematičkog područja koja su obuhvaćala sadržaje iz zbrajanja i oduzimanja, rimskih i arapskih brojeva, snalaženja na uri i jedinica za novac. Učenici su u parovima prolazili radne stanice, dobro se zabavili te usput ponovili dosad naučene nastavne jedinice iz matematike. (Valentina Božurić)

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 8. 12. 2020. 20:36

Virtualni susret na satu vjeronauka

Na satu katoličkog vjeronauka imali smo neobičnu gošću. Naime tema koju smo obrađivali je redovništvo pa nam je i gošća bila redovnica, s. Andreja Ziher  koja pripada redu Kćeri Marije pomoćnice. S obzirom na situaciju s COVID-19 na susret se dogodio preko Teamsa. Učenici su postavili mnoga zanimljiva pitanja, a s.Andreja na njih je strpljivo odgovorala. Neka od njih su: osobni poziv, odlasku u samostan s 20.g., reakciji roditelja na njezinu želju, što časne jedu i još mnogo toga. Sat nam je sa zanimljivom gošćom protekao za tren, a s. Andreja za nas je spremila i iznenađenje koje stiže poštom. Radujemo se vidjeti što je to, a možda i nekom budućem susretu u živo. (Martina Filipović, vjeroučiteljica)

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 8. 12. 2020. 20:30

Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka

Školski medni dan organizira se u prvim razredima osnovnih škola u Republici Hrvatskoj. Medni dan obilježava se 07. prosinca na dan Sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara, a ovaj tjedan obilježili su ga i prvašići naše škole. Ovim Programom predviđena je promocija meda proizvedenog na hrvatskim pčelinjacima,  podizanje razine znanja o važnosti meda kao dijela pravilne i nutritivne prehrane te educiranje učenika o važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost.

Učenici su nakon radionice na poklon dobili staklenku s medom pčelarskog OPG-a Miroslava Antolčića i edukativnu slikovnicu. Saznalo se puno toga novog i zanimljivog, a svi učenici su jedva čekali doći kući i zasladiti se finim i zdravim medom. (Anja Radočaj)

  

1.b                                                            1.c

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 3. 12. 2020. 09:59

Istraživanje: "Kako smo? - Život u Hrvatskoj u doba korone"

Dragi roditelji,

trinaest profesorica, asistentica i suradnica s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu provodi istraživanje o utjecaju pandemije na različite aspekte života građana Hrvatske. Istraživanje se zove "Kako smo? - Život u Hrvatskoj u doba korone", a prvi podaci prikupljeni su u svibnju ove godine. Sada je u tijeku drugi krug prikupljanja podataka, u kojem mogu sudjelovati svi: oni koji još nisu sudjelovali, kao i oni koji su već sudjelovali u prvom krugu istraživanja. Posebno nas zanima kako se osjećaju i što o trenutačnoj situaciji misle roditelji i djeca školske dobi (od 1. razreda osnovne do 4. razreda srednje škole). Molimo vas da nam vi i vaša djeca pomognete to saznati.
Anketi možete pristupiti na poveznici:
https://s2survey.net/kakosmo/?q=2_cdj_no
Na prvoj stranici ankete naći ćete više informacija o istraživanju. Nakon toga tražit će se Vaša suglasnost za sudjelovanje Vašeg djeteta u istraživanju jer prema Etičkom kodeksu istraživanja s djecom učenici mogu pristupiti anketi samo uz suglasnost roditelja. Kad dijete ispuni anketu, Vi ćete, ako to želite, moći pristupiti anketi za odrasle.

Istraživanje je anonimno i rezultati će se prikazivati samo skupno. Osim
prikupljanja podataka, istraživanje uključuje i davanje psiholoških
savjeta putem besplatnih webinara, o čemu će sudionici biti obaviješteni
na kraju ispunjavanja ankete.

Unaprijed Vam zahvaljujemo na sudjelovanju u istraživanju! (G. Novković-Poje)

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 1. 12. 2020. 11:43

Ove godine Kvatrići rekordni na međunarodnom natjecanju u računalnom razmišljanju Dabar 2020

I ove su godine vrijedni učenici sa svojim mentorima sudjelovali na međunarodnom natjecanju u računalnom razmišljanju Dabar. Na natjecanju u RH sudjelovalo je ukupno 36.491 učenika, odnosno po kategorijama: MikroDabar 3985, MiliDabar 7235, KiloDabar 12590, MegaDabar 8285.

Naši su učenici ove godine sudjelovali u rekordnom broju - njih ukupno 321 (MikroDabar 57, MiliDabar 110, KiloDabar 98, MegaDabar 96), od čega ih je čak 36 ostvarilo izvrstan rezultat i ušlo u 10% najboljih u državi: MikroDabar (1. i 2. razred) 3 učenika, MiliDabar (3. i 4. razred) 12 učenika, KiloDabar  (5. i 6. razred) 17 učenika i MegaDabar (7. i 8. razred) 4 učenika. Oni su osvojili i Zlatnu diplomu.

Čestitamo na ovom izvrsnom uspjehu svim sudionicima: učenicima, mentorima i organizatorima i želimo im jednako dobar uspjeh nagodinu!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 22. 11. 2020. 11:08

Neobični satovi Hrvatskog jezika

U sklopu eTwinning projekta „Biljke i životinje moga zavičaja“ u četvrtak, 19. studenog 2020. na sat Hrvatskoga jezika u 5. a razred došla nam je učiteljica Vesna Godinić. Objasnila nam je sve o turopoljskoj plavoj žabi, naučili smo raditi origami i nastale su naše plave žabe! A ponovili smo malo i padeže. Hvala učiteljici Vesni što nam je sat Hrvatskog jezika učinila još ljepšim i zanimljivijim! (Ivana Dubovečak, prof.)

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 21. 11. 2020. 11:58

Neobični satovi Hrvatskoga jezika uz kajkavski dijalekt i harmoniku

U sklopu eTwinning projekta „Naš jezik, materinji“ 19. studenog 2020. u 5. b razred došla nam je učiteljica Jasminka Podlejan koja nas je učila sve o našem turopoljskom kajkavskom dijalektu! Pričali smo, pisali, pjevali, svirali i slušali, igrali se i svašta još radili na našem turopoljskom dijalektu! Da se ne zaboravi! (Ivana Dubovečak, prof.).

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 21. 11. 2020. 11:30

Knjižnica Galženica: Izložba učeničkih radova „Iz krvi i bola niklo je cvijeće- Hrvatska moja, zahvalna i ponosna“

U knjižnici Galženica 16. studenoga otvorena je izložba likovnih radova pod nazivom  "Iz krvi i bola niklo je cvijeće- Hrvatska moja, zahvalna i ponosna“ učenika viših razreda Osnovne škole Nikole Hribara i Osnovne škole Eugena Kvaternika.
Izložba je pripremljena pod vodstvom profesorice Marije Lovrić i profesorice Marije Patrlj iz OŠ Nikole Hribara te profesora Vida Vučaka i profesorice Martine Filipović iz OŠ Eugena Kvaternika. Izložba je dio projekta na eTwinningu pod istim nazivom kojemu je cilj produbiti ljubav prema Domovini i zahvalnost prema žrtvama Škabrnje i Vukovara. Izložba možete pogledati do 23. studenog.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 18. 11. 2020. 21:01

Izložba: Moja Domovina

U sklopu eTwinning projekta „Iz krvi i bola niknut će cvijeće - Hrvatska moja, zahvalna i ponosna“, OŠ Eugena Kvaternika ovog će tjedna sjati u hrvatskim bojama, crvenoj, bijeloj i plavoj, gledajući i prisjećajući se 18.11.1991. godine, dana kada su pod naletom neprijateljskih vojnika pali Vukovar i Škabrnja. Prisjetit ćemo se svih znanih i neznanih junaka, svih branitelja Lijepe Naše i pokazati im zahvalnost što mi danas živimo u slobodnoj Hrvatskoj.
Ova javna izložba postavljena je u holu naše škole i djelo je naših učenika i djelatnika. Hvala svima koji su se odlučili biti djelom ove velike zahvale. A kako kaže naša stara: „Navik on živi ki zgine pošteno“. Zato smo mi tu, da vječno žive oni… naši heroji… da se ne zaboravi. (Martina Filipović)

 

video:

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 16. 11. 2020. 01:37

Svjedočanstva: Djevojčica u plavom kaputiću

U eTwinning projekt „Iz krvi i bola niklo je cvijeće- Hrvatska moja zahvalna i ponosna“, uključila se i Željka Mitrović Jurić, poznatija kao Djevojčica u plavom kaputiću. U video zapisu posvjedočila je svoje ratno iskustvo u Vukovaru, govorila je o prognaničkom životu te kada i kako je nastala poznata fotografija Djevojčica u plavom kaputiću. Cijeli video možete pogledati na poveznici  https://youtu.be/rC5LjaoX9oY. (Martina Filipović)

                                                                                                    

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 16. 11. 2020. 01:28

Svjedočanstvo: Branitelj Škabrnje

U eTwinning projektu „Iz krvi i bola niklo je cvijeće- Hrvatska moja, zahvalna i ponosna“, uključio se i Šime Ražov, branitelj Škabrnje. U videu svjedoči kako je bilo braniti Škabrnju te što se sve događalo 18.11.1991.godine kada su JNA i Srbi ušli u Škabrnju. Cijeli video možete pogledati na poveznici:  https://www.youtube.com/watch?v=ALOlWSVJ_j8&t=11s. (Martina Filipović)

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 16. 11. 2020. 01:20

Iz krvi i bola niklo je cvijeće - Hrvatska moja zahvalna i ponosna

Na eTwinningu je odobren  i tijekom studenoga aktivan projekt: „Iz krvi i bola niklo je cvijeće - Hrvatska moja zahvalna i ponosna“. Autorice projekta su Marija Patrlj, profesorica u osnovnoj školi Nikole Hribara i Martina Filipović profesorica u osnovnoj školi Eugena Kvaternika.

Cilj projekta je u učenicima probuditi ljubav prema domovini te im osvijestiti važnost poznavanja svoje povijesti kako bi se dobre stvari pamtile, a loše nikada ne ponovile. Kroz niz aktivnosti ( likovni, glazbeni, književni,poetski izričaj…..) upoznati djecu s povijesnim događanjima iz Domovinskog rata, osobama, kulturnim spomenicima, muzejima, spomen obilježjima. Naglasak projekta je ove godine na Vukovaru i Škabrnji stoga se u njega mogu uključiti svi zainteresirani učitelji do kraja mjeseca. (Martina Filipović)

                                                                                        

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 16. 11. 2020. 01:15

Iz krvi i bola niklo je cvijeće

Svi su učenici i djelatnici naše škole ove godine sudjelovali u obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje kroz eTwinning projekt "Iz krvi i bola niklo je cvijeće - Hrvatska moja zahvalna i ponosna!".

Ružica B., 8.c

Učenici 7.c i 8.c razreda izrađivali su razne digitalne sadržaje, pa su tako nastale haiku pjesme, plakati, prezentacije, stripovi, kvizovi, animacije te skladba.

Sve radove možete pogledati i pročitati u digitalnoj zbirci:

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 15. 11. 2020. 23:38

Učenici 4.b u emisiji HRT-a Zdrav život

U emisiji HRT-a Zdrav život, prikazanoj 07. studenoga 2020. godine, u prilogu kako su se škole prilagodile na nove epidemiloške mjere, možete pogledati što su rekli učenici 4. b razreda, njihova učiteljica savjetnica Marina Mužek i pedagoginja škole.

Prilog pogledajte prijavom na HRT- i ; Zdrav život, 07.11.2020., prilog iz naše škole od 10:44 do 15:00 minute. Prijaviti se možete lozinkom, putem Googlea, Facebooka ili kao gost.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 10. 11. 2020. 08:13

Izvrstan uspjeh naših učenika na Matematičkom klokanu 2020.

Ovogodišnji Matematički klokan održan je 17. rujna 2020. godine. Natjecanje je održano kasnije nego prethodnih godina nakon što je u proljeće zbog pandemije Corona virusa odgođeno. Nažalost, zbog nemogućnosti održavanja natjecanja, a prema epidemiološkim uputama, ove godine predmetna nastava nije sudjelovala. Iz razredne nastave sudjelovali su učenici sadašnjeg 3. i 4. razreda, točnije njih 48. Među najboljih 10% u Hrvatskoj je 12 naših učenika. Najbolji u ukupnom poretku u kategoriji Pčelice su J.S., 3.a (3. mjesto) i T.M., 3.c (7. mjesto). U kategoriji Leptirići najbolji su A.N., 4.b i J.D., 4.b osvojivši u ukupnom poretku 4. mjesto. Ukupno je u RH sudjelovalo 629 učenika sadašnjih 3. razreda (Pčelice) te 472 učenika sadašnjih 4. razreda (Leptirići).To je izvanredan uspjeh kako učenika, tako i svih učitelja i profesora  koji rade s njima.►

 

 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 4. 11. 2020. 16:56

Edutopija 21

Iako u posebnim uvjetima, naš projekt Edutopija21 i dalje je aktivan. Vrijedni aktivisti iz ZMAGA u atriju naše škole napravili su ukrasnu gredicu za začinsko bilje. Učenici 4.a razreda na gredicu su zasadili smilje, lavandu, ružmarin, gorki pelin, matičnjak i majčinu dušicu. Uživali smo u sadnji, ali i naučili u kojim krajevima te korisne biljke najčešće rastu i za što se koriste. Neki od nas su odlučili i u svojim domovima zasaditi te lijepe i korisne biljke, a možda potaknemo i neke od vas da učinite isto.

Lidija Detelić►

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 3. 11. 2020. 11:00

Jesenski odmor učenika

Prema Odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2020./21. u ponedjeljak i utorak, 2. i 3.11.2020. godine, neće biti nastave zbog jesenskog odmora učenika. Nastava je u srijedu, 4.11.2020. prema uobičajenom rasporedu.

 

 
  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 29. 10. 2020. 12:11

Europske oznake kvalitete za rad u eTwinning projektima za 2020. godinu

Za izvrsnost rada u eTwinning projektima među školama dobitnicama Europske oznake kvalitete za 2020. godinu je i OŠ Eugena Kvaternika!  Za rad na trinaest eTwinning  projekata, s osamnaest Europskih oznaka kvalitete, nagrađeno je naših šest učitelja. Ova nagrada znak je kvalitete rada škole, učenika i učitelja na najvišoj europskoj razini. Čestitamo!!!

►Popis nagrađenih

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 29. 10. 2020. 11:57

Humanitarna akcija

OŠ Eugena Kvaternika ove je godine Dan kruha i Dječji tjedan obilježila humanitarnom akcijom dobrovoljnog skupljanja hrane (riža, tjestenina, ulje, šećer, brašno, konzerve, higijenske potrepštine…) za pučku kuhinju Misionarki ljubavi (sestre koje je osnovala Majka Terezija) u Jukićevoj  ulici 24 u Zagrebu. U humanitarnoj akciji sudjelovali su učenici, roditelji, učitelji i svi ostali djelatnici Škole (matične i područnih škola). Kako se ovih dana proslavio i Svjetski dan misija, Dan siromaha te i dan proglašenja Majke Terezije (najpoznatija misionarka i dobrotvorka siromaha) svetom i blaženom odlučili smo prikupljenu hranu darovati upravo toj pučkoj kuhinji u Zagrebu. Pučka kuhinja brine za beskućnike i siromahe grada Zagreba. U humanitarnoj akciji prikupljeno je između 350 i 400 kg hrane.

Hvala svima koji su sudjelovali daru od srca, daru koji srce dira.

Vjeroučiteljica Martina Filipović

 

Pogledajte i kratki video o našoj humanitarnoj akciji:

https://gopro.com/v/Ro6M5WRg9K3o5 (izradila vjeroučiteljica M. Filipović)

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 22. 10. 2020. 11:56

Dan jabuka u 3.c razredu

Učenici 3.c razreda i njihova učiteljica Bernarda obilježili su 20. listopada Dan jabuka. Zasladili su se domaćim jabukama, odigrali kviz, upoznali mudre izreke o jabuci, zaplesali i zapjevali uz pjesmu Dan jabuka, napravili stablo jabuke, proigrali se Oblakom riječi. Bio je to zanimljiv dan u školi! 🥰

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 21. 10. 2020. 10:18

Knjižna booka

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 1. listopada 2020. godine šesti je put održana svečanost knjige i čitanja Knjižna booka. Ovogodišnja Knjižna booka zbog epidemioloških razloga nije održana 2. travnja na Međunarodni dan dječje knjige, ali je i 1. listopada, početak Međunarodnoga mjeseca školskih knjižnica, odličan dan za svečanost knjige i čitanja i ohrabrenje školskim knjižničarima za uspješan nastavak aktivnosti. Na svečanosti su dodijeljene nagrade za nacionalne literarne natječaje, među njima i  Kanižajada Limačijada. Učenik prošlogodišnjeg 3.a razreda  T. Štriga i njegov rad Jutro na motoru je među pohvaljenim radovima. Čestitke učeniku i njegovoj učiteljici Lidiji Detelić.!

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 21. 10. 2020. 10:00

Roman Ljeto na jezeru Čiču naše profesorice Jasminke Tihi-Stepanić dobio još jedno vrijedno priznanje

Roman Ljeto na jezeru Čiču naše profesorice Jasminke Tihi-Stepanić dobio još jedno vrijedno priznanje

U  ugledni godišnji katalog preporuka knjiga iz područja svjetske književnosti za djecu i mlade „White Ravens“, koji objavljuje Međunarodna dječja knjižnica u Münchenu, uvršten je roman naše profesorice Jasminka Tihi-Stepanić Ljeto na jezeru Čiču, koji se time našao među najboljim knjigama za mlade u svijetu.

Tijekom svake godine stručnjaci u Međunarodnoj dječjoj knjižnici u Münchenu odabiru nedavno objavljene knjige koje smatraju posebno vrijednima pažnje. Ovo posebno priznanje dodjeljuje se knjigama od međunarodnog interesa koje zaslužuju širi prijem zbog svoje univerzalne teme i/ili svog iznimnog i često inovativnog umjetničkog i književnog stila i dizajna. Izabrane knjige postaju i dio izložbe koja tradicionalno sudjeluje na Sajmu dječje knjige u Bologni. Čestitke prof. Tihi-Stepanić na novom priznanju za njezin iznimni roman.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 15. 10. 2020. 21:56

Književni susret: Melita Rundek

Učenici 2.a razreda s učiteljicom Valentinom Božurić i našom knjižničarkom imali su književni susret s književnicom Melitom Rundek. Susret se održao 15. listopada, a zbog trenutnih okolnosti s Corona virusom susret je održan putem aplikacije Zoom. Putem nje nam se pridružila i učenica koja trenutno nastavu prati online. Učenici su s književnicom razgovarali o njeznim slikovnicama, ali i o vlastitim strahovima jer je strah jedan od tema kojima se književnica bavi. Književnica je vrlo rado odgovarala na pitanja učenika, kako o svojim djelima tako i o svom životu i budućem radu. Učenici su obećali nastaviti čitati njezina djela i kao zahvalu za susret su joj nacrtali najdraži prizor iz jedne od četiri slikovnice koje su pročitali prije susreta. Književni susret bio je lijep uvod u početak Mjeseca hrvatske knjige. Hvala Društvu hrvatskih književnika koje nam je omogućilo ovaj susret i književniku Hrvoju Kovačeviću, voditelju Male tribine DHK. (učiteljica V. Božurić)

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 15. 10. 2020. 21:46

Besplatni upis za prvašiće u Gradsku knjižnicu

Informacije pod opširnije►

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 15. 10. 2020. 21:40

Županijsko Natjecanje iz Biologije

Županijsko Natjecanje iz Biologije održano je 12. listopada. Na natjecanju je sudjelovala Petra, naša bivša učenica, a sada srednjoškola. U kategoriji učenika osmih razreda Petra je osvojila izvrsno 2. mjesto. Domaćin natjecanja bila je OŠ "Ivan Benković" Dugo Selo.  Čestitamo Petri i mentorici Ljiljani Gojević.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 15. 10. 2020. 09:03

Županijsko natjecanje iz Fizike

Na županijskom Natjecanju iz Fizike u kategoriji učenika osmih razreda sudjelovao je naš bivši učenik Niko T. te je zauzeo peto mjesto. Čestitamo na rezultatu Niki i njegovom mentoru Igoru Pešiću. 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 15. 10. 2020. 09:00

Županijsko Natjecanje iz Hrvatskog jezika

Na županijskim Natjecanju iz Hrvatskog jezika sudjelovala je naša bivša učenica Mirjam, Sada srednjoškolka Mirjam je sudjelovala u kategoriji učenika 8. razreda. Natjecanje je održano 30. rujna 2020., a domaćin natjecanja je bila  OŠ Vladimir Nazor u Pisarovini. Mirjam je zauzela izvrsno 5. mjesto. Čestitamo Mirjam i mentorici prof. Ivani Dubovečak.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 15. 10. 2020. 08:53

Neobičan sat Hrvatskog jezika

Učenici 5. b razreda sa svojom profesoricom Hrvatskog jezika Ivanom Dubovečak, povodom obilježavanja Svjetskog dana jabuka, imali su neobičan sat Hrvatskoga jezika. Čitali su i pisali o ovom zdravom plodu, usput ponovili nepromjenjive vrste riječi, a potom uz pomoć naše tete kuharice Mirjane skuhali fini i zdravi kompot od jabuka. Bili su vrijedni i svi zajedno ogulili nekoliko kilograma jabuka, narezali ih na kvadratiće i stavili u lonac sa šećerom, cimetom i vanil šećerom! Kada je ukusan i zdrav kompot bio gotov, svi su se zajedno počastli, a počastili su svojim proizvodom i učenike 4. b razreda. Bilo je jako lijepo! (I.D.)

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 15. 10. 2020. 08:40

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije: Preporuke za školsku djecu i njihove roditelje

Na poveznici možete pogledati  Preporuke za školsku djecu, studente i njihove roditelje Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije te info brojeve vezane uz pitanja za koronavirus za stanovništvo Zagrebačke županije.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 15. 10. 2020. 08:33

Dječji tjedan u Velikoj Gorici

Dječji tjedan u Velikoj Gorici obilježit ćemo od 12. do 16. listopada 2020. godine. Događanja će biti organizirana sukladno epidemiološkim preporukama, nekoliko njih i online. Za stručne suradnike, učitelje i odgojitelje bit će organizirana tribina o odrastanju i životu djece u vrijeme epidemije, a  Dan bez zvona i ocjena je prilika da se s učenicima porazgovara o trenutnoj situaciji i o tome kako im je protekao prvi mjesec nastavne godine. ►

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 8. 10. 2020. 13:11

Najbolji odgojno-obrazovni djelatnici: Marina Mužek i Dalia Kager

Ministarstvo znanosti i obrazovanja na Svjetski dan učitelja nagradilo je najbolje odgojno- obrazovne djelatnike. Povjerenstvo za nagrađivanje odabralo je 504 najuspješnijih u školskoj godini 2019./2020. godini. Među njima su i naše Marina Mužek, učitelj savjetnik i Dalia Kager, učiteljica informatike. Najbolji odgojno-obrazovni djelatnici odabiru se prema kriterijima izvrsnosti svojeg rada tijekom proteklih godinu dana, a kategorije uključuju: mentorstvo učenicima, predavanja, radionice i edukacije, rad u stručnim vijećima, udrugama i sl., stručne članke, nastavne materijale i obrazovne sadržaje, projekte, unaprjeđenje rada škole, rad na unaprjeđenju sustava obrazovanja. Čestitamo našim učiteljicama i ponosni smo što je prepoznata izvrsnost njihova rada.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 5. 10. 2020. 13:09

SRETAN DAN UČITELJA

UČITELJ

Ide u razred učitelj stari.

Korak mu svečan, uspravan hod.

Smiješak na licu gnijezdi se i zari,

djeca su zvijezde, a škola – svod.

Čekaju đaci svoga učitelja,

umjesto dnevnika – osmijeh im donosi,

rukom iskrenog, starog prijatelja

svakoga takne po ramenu, kosi.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 5. 10. 2020. 08:48

Nacionalne oznake kvalitete za eTwinning projekte u našoj školi

Šest učitelja i stručnih suradnika te 41 projekt na eTwinning platformi nagrađeni su Nacionalnom oznakom kvalitete za projekte provođene u prošloj školskoj godini. Čestitamo učiteljici savjetnici Marini Mužek (19 projekata), prof. savjetnici Ivani Dubovečak (12 projekata), prof. informatike Daliji Kager (7 projekata), našoj bivšoj profesorici informatike i tehničke kulture mentorici Maji Mačinko ( 1 projekt), psihologinji mentorici Gordan Novković Poje (1 projekt) i školskoj knjižničarki Davorki Facko-Vnučec (1 projekt). Čestitamo i svim učenicima koji su sudjelovali u projektima te su marljivo radili u prošlogodišnjoj specifičnoj nastavnoj godini. Nadamo se i ponekoj Europskoj oznaci kvalitete.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 2. 10. 2020. 15:42

Županijsko Natjecanje iz Geografije

Na županijskim Natjecanju iz Geografije, održanom 23. rujna sudjelovala je naša Daria u kategoriji učenika 6. razreda. Domaćin natjecanja bila je OŠ braće Radića iz Kloštar Ivanića. Daria je osvojila izvrsno treće mjesto. Čestitamo njoj i mentorici prof. Dubravki Vešligaj.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 2. 10. 2020. 15:11

Svjetski dan razglednice

Hrvatska pošta pozvala je učenike razredne nastave da se uključe u obilježavanje prvog Svjetskog dana razglednice. U tu svrhu osigurali su edukacijski materijal – video u kojem maskota filatelije Marko Markica  objašnjava djeci što je razglednica, povijest razglednice i kako ju poslati. Uz video, osigurali su i razglednice koje su naši učenici adresirali  i poslali svojim prijateljima. Cilj ovog projekta je educirati djecu o pravilnom adresiranju te im približiti slanje razglednica. Hvala Hrvatskoj pošti.►

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 1. 10. 2020. 20:59

Nacionalne oznake kvalitete za eTwinning projekte 4.b razreda

Tijekom školske godine 2019./20. učenici sadašnjeg 4.b sudjelovali su u mnogim projektima. Za 19 projekata nagrađeni su oznakom nacionalne kvalitete na eTwinning platformi te su sudjelovali u tri projekta na nivou škole i grada, a to su Učimo sa četiri šape, Škole za Afriku i Škola u selu i gradu. S nestrpljenjem očekujemo diplome europske kvalitete. Čestitke svim učenicima i njihovoj učiteljici Marini Mužek. Roditeljima hvala na podršci. Veselimo se novim projektima.

Popis nagrađenih projekata 4.b razreda možete pogledati na https://wakelet.com/wake/iUUyS9Nel7LCJzzT51DtJ

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 1. 10. 2020. 08:56

Dani europske baštine u Velikoj Gorici: 29.09.-03.10.2020.

Manifestacija Dani europske baštine, koju već tradicionalno organizira Grad Velika Gorica u suradnji s lokalnim institucijama, traje od 29.09. do 3. listopada. Raspored svih događanja možete pogledati ovdje.

Uz Dane Europske baštine možete pogledati zanimljive online sadržaje na stranici Ministarstva kulture i medija  kao i na stranici European Heritage Days.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 28. 9. 2020. 10:05

Županijsko Natjecanje iz Povijesti

Na Županijskom Natjecanju iz Povijesti održanom 22. rujna u kategoriji učenika sedmih razreda sudjelovale su dvije naše učenice. Čestitamo našoj Ani na osvojenom drugomi i Eli na osvojenom sedmom mjestu kao i njihovoj mentorici Ivani Jurlina.  

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 25. 9. 2020. 15:41

Solarna klupa u našem školskom dvorištu!

Danas je u našem školskom dvorištu postavljena solarna klupa! Provedbom projekta „SKUŠA – Solarna klupa u školskom ambijentu“ dobili smo klupicu ali i saznali mnogo o važnosti obnovljivih izvora energije i energetskoj učinkovitosti. Hvala Ekoregiji Velika Gorica te Zagrebačkoj županiji koja je osigurala sredstva. Klupicu ćemo koristiti i naravno čuvati.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 23. 9. 2020. 21:28

Podrška potencijalno darovitim učenicima

Poštovani roditelji, ovogodišnju podršku potencijalno darovitim učenicima naše škole planiramo krenuti online s grupama identificiranih učenika predmetne nastave: 5. razred- 10 učenika, voditeljica radionica J. Dobrić, 6. razred- 14 učenika, voditeljica radionica M. Filipović, 7. razred- 14 učenika, voditeljica M. Delić, 8. razred- 13 učenika, voditeljice D. Facko-Vnučec i I. Zec.►

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 15. 9. 2020. 12:41

Obilježili smo International Dot Day 2020.

Učenici 5.a i 5.d razreda na svojem su prvom susretu s nastavom informatike obilježili International Dot Day - Međunarodni dan - točke! To je dan kad se raznim aktivnostima slavi kreativnost nadahnuta pričom The Dot, koju je napisao i ilustrirao Peter H. Reynolds. To je dan za razmišljanje o načinima na koje možemo koristiti svoje posebne talente kako bismo svijet učinili boljim mjestom. 

Za svakoga tko se boji izraziti se - od djeteta na satu likovne umjetnosti do odrasle osobe čiji je strah zatvorio davni san, ovaj je dan poseban i važan da nas podsjeti - ostavi svoj trag u svijetu i pogledaj kamo će te odvesti.

Petaši su za svoja umjetnička djela koristili alat Kleki, naučili su kako spremiti svoj rad, ali i da na internetu ne budu samo konzumeri, već i prozumeri - i korisnici i stvaratelji sadržaja.

Njihove radove pogledajte u digitalnoj knjizi:

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 11. 9. 2020. 16:07

Obavijesti vezane uz rad školske knjižnice

Na početku nove, nikad izazovnije, nastavne godine u uvjetima raznih preporuka i modela i rad školske knjižnice također moramo prilagoditi. Radno vrijeme knjižnice je ponedjeljkom i srijedom poslijepodne, utorkom i četvrtkom ujutro, petkom ujuto, a svaki četvrti petak poslijepodne prema rasporedu rada stručnih suradnika. Posuđivanje knjiga i nastava vezano uz knjižnicu bit će organizirani prema Smjernicama za rad školskih knjižnica u uvjetima bolesti COVID-19, a prema uputama i preporukama HZJZ i MZO.►

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 10. 9. 2020. 11:40

Nastavak provedbe natjecanja rujan - prosinac 2020.

Agencija za odgoj i obrazovanje na temelju suglasnosti Ministarstva znanosti i obrazovanja donosi Vremenik preostalih županijskih i državnih natjecanja i smotri u školskoj godini 2019./2020.  koja će se održati u razdoblju od 7. rujna do 31. prosinca 2020. godine. Više na stranici Agencije.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 10. 9. 2020. 09:47

Nastava je počela i u učionici na otvorenom Vijest ima dokument u privitku

Naši učitelji trude se maksimalno olakšati nastavu i nošenje maski. Svaki školski sat koristimo našu učionicu na otvorenom.smiley

Učenici 7.d na nastavi matematike.

Učenici 6.d na nastavi hrvatskog jezika. ►

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 8. 9. 2020. 09:35

Ulazak u školsku ustanovu

Zbog zdravstvene sigurnosti i pridržavanja epidemioloških mjera molimo vas ne ulazite u školsku ustanovu bez najave. Za sve osobe koje ulaze u školu (djelatnici škole, roditelji, dostavljači...) ulazak je dozvoljen samo sa zaštitnom maskom za lice:

ZA SVE UPITE OBRATITE NAM SE TELEFONOM ILI MAILOM:►

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 7. 9. 2020. 14:05

Dragi učenici, poštovani roditelji, učitelji, djelatnici želimo vam sretan početak nove školske 2020./2021. godine!

Dragi učenici, poštovani roditelji, učitelji, djelatnici želimo vam sretan početak nove školske 2020./2021. godine!

Dobrodošlicu i uspješan početak školske godine želimo našim prvašićima. Neka im škola bude mjesto gdje će usvojiti vrijedna znanja i sposobnosti, ali i igrati se, veseliti se i steći nove prijatelje. I ostalim našim učenicima želimo puno uspjeha u učenju i razvijanju svojih potencijala.

Snage i strpljenja u novoj školskoj godini, želimo i našim učiteljima i svim ostalim djelatnicima.

Ova školska godina počinje u posebnim uvjetima pandemije, te će i izvođenje nastave biti organizirano sukladno mjerama i preporukama nadležnih institucija, što kod mnogih vjerojatno izaziva osjećaj zabrinutosti i strepnje.

No, uvjereni smo, da će se uz svjesno i odgovorno ponašanje i poštivanje propisanih mjera, osigurati zaštita svakog učenika i nastavnog osoblja, kao i njihovih obitelji. Ponašajmo se odgovorno.

Vaša ravnateljica Monika Brleković

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 6. 9. 2020. 22:10

Raspored stajališta učenika prije ulaska u školu: razredna nastava

Kod dolaska na nastavu učenici se prije ulaska u školu okupljaju na stajalištima za pojedine razrede. Učenike kod dolaska dočekuje učitelj kojeg imaju po rasporedu prvi sat.►

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 6. 9. 2020. 18:10

Raspored stajališta učenika prije ulaska u školu: predmetna nastava

Kod dolaska na nastavu učenici se prije ulaska u školu okupljaju na stajalištima za pojedine razrede. Učenike kod dolaska dočekuje učitelj kojeg imaju po rasporedu prvi sat.►

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 6. 9. 2020. 17:56

Raspored zvona

U prilogu je raspored školskog zvona, trajanje školskog sata i odmora.►

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 6. 9. 2020. 17:00

Obavijesti uz početak nove školske godine 2020./2021. - izmjene

Nova nastavna godina počinje 7. rujna 2020. godine.

PREDMETNA NASTAVA

u 8 sati dolaze učenici II. turnusa, a učenici I. turnusa dolaze u školu u 14 sati.

RAZREDNA NASTAVA

u 8.45 sati dolaze učenici II. turnusa, a učenici I. turnusa dolaze u školu u 14.45 sati.►

pogledajte pod opširnije

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 2. 9. 2020. 11:23

Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 u pedagoškoj/školskoj godini 2020./2021.

Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 u pedagoškoj/školskoj godini 2020./2021. - izdano 29.08.2020. od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 30. 8. 2020. 11:06

Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.

Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. od 24.08.2020. godine izdane od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 27. 8. 2020. 22:29

Udžbenici Vijest ima dokument u privitku

Sredstva za nabavu udžbenika za sve učenike za obvezne i izborne predmete te udžbenike za učenike s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama osigurana su u Državnom proračunu. Isporuka udžbenika očekuje se početkom idućeg tjedna te će udžbenici sve učenike dočekati na školskim klupama prvi nastavni dan.►

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 27. 8. 2020. 21:54

Drugi obrazovni materijali- popisi po razrednim odjeljenjima Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji, iz Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i sport Grada Velike Gorice dobili smo obavijest da Grad Velika Gorica neće financirati nabavu drugih obrazovnih materijala za školsku godinu 2020./2021. Roditelji će ih u dogovoru s učiteljima sami nabavljati prema potrebi, ali pričekajte početak nastavne godine i pratite obavijesti na našim mrežnim stranicama.►

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 14. 8. 2020. 20:50

Kalendar školske godine 2020./21.

 Odluka o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2020./2021. Nastavna godina počinje 7. rujna, I. polugodište traje do 23. prosinca, a II. počinje 11. siječnja i završava 18. lipnja 2021. godine. ►

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 29. 6. 2020. 10:42

Objedinjeni popis udžbenika i dodatnih obrazovnih materijala za školsku godinu 2020./21. Vijest ima dokument u privitku

Objedinjeni popis udžbenika, drugih dodatnih obrazovnih materijala i udžbenika za učenike s teškoćama u razvoju za OŠ Eugena Kvaternika za školsku godinu 2020./2021. ►

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 25. 6. 2020. 21:54
» Arhiva naših vijesti    
 


Raspored autobusa

Tražilica

 


 


 


Informacije

Popis udžbenika

Školski list

Šaljite priloge za

novi 31. broj

Priloženi dokumenti:
Prva skola - 1. dio.rar


Moto i vizija škole

    


Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 1. 2010.

Ukupno: 910792
Ovaj mjesec: 4457
Ovaj tjedan: 348
Danas: 48
preskoči na navigaciju