preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 
Eugen Kvaternik
Natjecanja

Knjižnica

Oznaka eSafety

vijesti

Donacija mladih stabala Područnoj školi Lukavec

U danima posvećenim dolasku proljeća, prirodi, vodama i šumama i isticanju njihove važnosti za čovjeka, djelatnici VG komunalca ugodno su nas iznenadili svojim posjetom. Dostavom i sadnjom novih mladih stabala (javor, likvidambar, ukrasna trešnja, bagrem i lipa), dodatno su ukrasili i obogatili dvorište i park naše škole. Za taj projekt Grada Velike Gorice prijavili smo se prošle jeseni. Jedva čekamo da se, uz već postojeća naša stabla, zazelene i krošnje novih stabala. (Gordana Lektorić)

„Ako razmišljate godinu dana unaprijed, posijte sjeme.
Ako razmišljate deset godina unaprijed, posadite drvo."
Kineski pjesnik

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 25. 3. 2024. 16:05

Sportski susreti u PŠ Lukavec

 Još jedna školska godina došla je svom kraju. Kao i uvijek prije samog kraja, okupili su se zajedno s učiteljima učenici i njihovi roditelji. Ove godine, 15. lipnja, okupili smo se na školskom igralištu. Bili su to Sportski susreti roditelja i djece naše školice. Mogli su birati između nekoliko natjecateljskih igara u kojima će sudjelovati, od igre u paru do momčadske igre. Najveći odaziv bio je, kako kod djece tako i kod roditelja, za igru graničara. Nakon aktivnog sudjelovanja većine, odmarali smo se na obnovljenim klupicama oko igrališta i  zasladili se kolačima, grickalicama i sokovima koje su donijeli naši roditelji. U vanjskom dijelu škole postavili smo i izložbu likovnih radova svih naših učenika. Bilo je to opušteno, zabavno i zanimljivo predvečerje u parku naše školice. 
Hvala svima na sudjelovanju! (G. Lektorić)

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 20. 6. 2023. 10:30

Ruksak (pun) kulture u PŠ Lukavec

U nizu odabranih škola i vrtića koje su se prijavile na natječaj za sudjelovanje u umjetničko–edukativnom programu/radionici  Ruksak (pun) kulture – umjetnost i kultura u vrtiću i školi u 2023. godini,  bili je i naša PŠ. 
   U utorak, 9. svibnja, posjetile su nas dvije drage djelatnice Hrvatskog školskog muzeja te s nama održale radionicu praktičnog rada pod naslovom Hlapićeva čizmica. Naši učenici su imali priliku upoznati i raditi, nešto drugačije i novo: uvlačiti iglu u konac, vezati i šivati. Morali su biti smireni i  koncentrirani, a na kraju odrađenog posla, koji je zapravo bio igra, gle čuda – svi su dovršili i sašili svoju čizmicu od filca, ukrašenu njihovim malim vezom. Bili su umorni, ali i jako zadovoljni. 
  Posebno je veselo bilo na kraju, kada su se mogli obući u školska odijela koja su nekada davno nosili njihovi vršnjaci kojima je ručni rad bio osnovni predmet u nekadašnjoj pučkoj školi. Podjednako su se, tada, obučavali i dječaci i djevojčice te postali vrlo vješti. Voditeljica radionice je pokazala, a povremeno i zazvonila ručnim zvonom kojim se nekada oglašavao početak i kraj nastave. Bilo je baš zanimljivo!

 

  

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 11. 5. 2023. 16:33

Ruksak pun kulture

Ministarstvo kulture objavilo je popis odabranih dječjih vrtića, škola i centara za odgoj i obrazovanje u kojima će se u 2023. godini odvijati umjetničko-edukativni program Ruksak (pun) kulture.

Popis: https://min-kulture.gov.hr/UserDocsImages/dokumenti/Ruksak%20pun%20kulture/rezultati%202023/Odabrane%20odgojno-obrazovne%20ustanove%20za%20Ruksak(pun)kulture%202023.%20godina.pdf

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 1. 5. 2023. 22:06

Nove klupe u parku naše škole

 Nedavno smo imali akciju čišćenja našeg školskog okoliša koje je sada jako ozelenjelo. Ugodno je za vrijeme lijepog vremena boraviti u njemu tijekom velikog odmora ili sata TZK-a, a ponekad i nakon nastave. Zahvaljujući MO Lukavec, nedavno su postavljene nove, vanjske klupe kraj školskog igrališta i novi koševi za smeće kako bi se održala čistoća okolne prirode. Osim njih stigle su i nove mreže kojima ćemo zamijeniti ove sadašnje, trošne i više nam nogometna lopta neće prolaziti  kroz gol. Sve je spremno za boravak na svježem zraku. Za igrače, a i za gledatelje.
      HVALA! 
   Veselimo se ponovnoj suradnji.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 27. 4. 2023. 22:22
» Arhiva naših vijesti    
 


Tražilica



Raspored autobusa

Raspored zvona

     


Informacije

Jelovnici

 


Vijeće učenika


Daroviti/ Zadruga

 


Moto i vizija škole

    


Projekti

Projekt Drvokod


Popis udžbenika

Školski list


Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 1. 2010.

Ukupno: 1175307
Ovaj mjesec: 10192
Ovaj tjedan: 1753
Danas: 98




preskoči na navigaciju