preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Eugen Kvaternik
 

Projekt Drvokod

Oznaka eSafety

Kutak za učenike

Korisni linkovi, portali za e-učenje i edukativni materijali

   

    Dragi naši učenici, na ovim stranicama donosimo poveznice na korisne edukativne sadržaje, materijale i interakcije, kao i online alate za izradu interaktivnog sadržaja. Poveznice su objavljene po predmetima, a na samom vrhu nalaze se one koje objedinjuju više predmeta za osnovnu školu.


SCIENCE KIDS - je web mjesto koje služi kao centralna lokacija zanimljivih informacija i interaktivnih materijala koji obuhvaćaju znanost i tehnologiju. Djeca imaju priliku proučiti upute za različite eksperimente, pronaći neke činjenice vezane uz željenu temu, pristupiti kvizovima kako bi provjerili svoje znanje. Imaju priliku istražiti bazu lekcija kao i projekata koje mogu provesti. Uz to su ponuđene različite igre koje imaju komponentu tehnologije ili nekog STEM predmeta, kao i zanimljive slike i poučne video materijale. (Korištenje je besplatno, a sadržaji su na engleskom jeziku.)


BrainPOP - BrainPOP je zabavni portal namijenjen djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta koji nudi sadržaj temeljen na školskom kurikulumu. Sadržaj uključuje razne animacije i video radove, interaktivne igre koje se baziraju na STEM predmetima kao i engleskom jeziku, glazbi, umjetnosti i društvenim temama. Teme također imaju popratne kvizove, korisne informacije kao i dodatne aktivnosti. Većina tema je nažalost rezervirana za korisnike koji su pretplaćeni na sadržaj, ali usprkos tom ograničenju još uvijek je dostupno dovoljno sadržaja i za korisnike koji nemaju pretplatu. (Korištenje većine sadržaja je besplatno, a sadržaji su na engleskom jeziku.)


MOOVLY - alat za izradu animiranog sadržaja, baziran na oblaku koji je namijenjen izradi animiranog sadržaja razne tematike. Može služiti za najobičnije video materijale ili možda kao novi način izrade reklama, a čak se i izrada prezentacija može s ovim alatom podići na novu razinu. Bitno je napomenuti kako postoji mogućnost prijave i sa Facebook ili Google korisničkim računom, a korištenje je besplatno.


COGGLE - ako volite učiti vizualnim putem, onda razmotrite korištenje ovog alata. To je web alat namijenjen izradi mentalnih mapa. Prednost ovog alata jest to što je jednostavan i minimalistički. Svrha mu je brza, jednostavna i pregledna izrada mentalnih mapa. Prijava za korištenje se veže uz Google račun, a korištenje je besplatno.


TACKK - super online alat za izradu interaktivnih letaka, postera i plakata pa ako želite biti impresivni, onda je to pravi alat za vas!

 


EDUVIZIJA - portal sa video lekcijama iz većine predmeta, a sadrži i više od 200 pokusa. Korištenje: besplatno. 


PORTAL EDU.HR - je centralno mjesto za pristup uslugama koje pruža CARNet, a dostupne su uz primjenu elektroničkog identiteta u sustavu AAI@EduHr. Aplikacije koje su dostupne putem Edu.hr portala su: Portal za učenje na daljinu "Nikola Tesla", Moodle/Loomen, Forum za škole, Portal za škole, Adobe Connect, Prometna učilica, Radio on Demand, Online enciklopedija, Video portal Baltazar, Portal učitelji.hr, Libar, eLektire, e-Dnevnik za učenike, CARNet Meduza, Office365, Webmail i Šah uz školu. Korištenje: besplatno (uz primjenu elektroničkog identiteta.)


SKOLE.HR - izvrsno mjesto koje morate posjetiti ako pišete rad na neku temu iz školskog gradiva, ali i šire. Nije potrebna nikakva prijava u sustav. Korištenje: besplatno.


E-SKOLA - portal s materijalima iz većine predmeta (kvizovi, lekcije, prezentacije...). Korištenje: besplatno.


Materijali iz HRVATSKOG JEZIKA

Učim Hrvatski

HRVATSKI JEZIK - NOVI TONI MILUN PORTAL


Materijali iz LIKOVNE KULTURE

UČIMO GLEDATI

Na OVOJ POVEZNICI pronađite web stranicu našeg profesora likovne kulture, Vida Vučaka!


Materijali iz GLAZBENE KULTURE

Glazbena kultura


Materijali iz MATEMATIKE
 
NOVI TONI MILUN PORTAL (potrebna registracija!)
Matematika 1 - 5 - rješavajte zadatke online i provjerite svoja rješenja (verzija bez i sa prijavom)
 

Materijali iz PRIRODE / BIOLOGIJE

PORTAL BIOLOGIJA.COM 

E-ŠKOLA BIOLOGIJE

BIODIGITAL HUMAN - 3D prikaz ljudskog tijela

BIOLOGIJA - SIMULACIJE  - interaktivni prikazi koje donosi sveučilište iz Colorada pa ako želite saznati kako radi ljudski vid, koja je veza između hranjenja i tjelovježbe, obavezno posjetite!


Materijali iz KEMIJE

KEMIJA - TONI MILUN

KEMIJA - SIMULACIJE  - interaktivni prikazi koje donosi sveučilište iz Colorada pa ako želite izgraditi molekulu i isprobati još hrpu zanimljivih pokusa, na pravom ste mjestu!


Materijali iz FIZIKE

FIZIKA - TONI MILUN

FIZIKA - SIMULACIJE  - interaktivni prikazi koje donosi sveučilište iz Colorada pa ako želite znati više o statičkom elektricitetu i isprobati još hrpu zanimljivih pokusa, na pravom ste mjestu!

ZADACI ZA NATJECANJA 

E-ŠKOLA FIZIKE


Materijali za POVIJEST

Možete ih naći na Eduviziji i  Portalu za škole.

PORTAL ZA POVIJEST


Materijali za GEOGRAFIJU

GEOGUESSR - Google-ov interaktivni portal za upoznavanje svih poznatih i nepoznatih lokacija svijeta. Zaigrajte kao solo igrač ili se natječite s ostalim natjecateljima svijeta!

GEOGRAFIJA.HR - edukativni portal na kojem pročitajte najnovije članke, zanimljivosti ili raspored natjecanja

E-ŠKOLA MLADIH ZNANSTVENIKA - saznajte novosti iz svijeta geografije, pročitajte zanimljivosti ili se uključite u e-školu

Hrvatsko geografsko društvo - web stranica Hrvatskog geografskog društva


Materijali za TEHNIČKU KULTURU

TEHNIČKA KULTURA 

ROBOTIKA


Materijali za INFORMATIKU

INFORMATIKA TONI MILUN 

SCRATCH - vizulani programski jezik nastao kao projekt unutar medijskog laboratorija na MIT-u. Cilj mu je bio unaprijediti tehnološku pismenost na način da programiranje približi svima pa i onim najmlađima. Besplatan je i dostupan svima, a jednostavnim pregledom galerije radova se primjećuje kako je jako dobro prihvaćen. Ljudi svih uzrasta koriste ovaj alat kako bi izradili multimedijske sadržaje, igre ili programe. Pored toga Scratch se koristi i za druge obrazovne i zabavne svrhe poput izrade projekata iz matematike i fizike, interaktivne umjetnosti, animiranih prezentacija i mnogih drugih.

HOUR OF CODE - uz jednosatne tutorijale kroz koje samostalno možete naučiti kodirati, postoje i brojni višesatni tutorijali koji vas kroz zanimljive programe vode i daju upute. Idealno za razvijanje logičkog mišljenja i upoznvanje raznih programskih jezika.

PROGRAMIRANJE - UČIONICA - lekcije za učenje programiranja

MICRO:BIT PROJEKTI - online tutorijali za programiranje micro:bit računala (MakeCode, Python).

Izradi! - edukacijski portal  - edukacijski web portal Instituta za razvoj i inovativnost mladih (IRIM) na kojoj se nalaze edukacijski materijali i tečajevi te projektni radovi i nagradni natječaji nastali u sklopu različitih aktivnosti koje IRIM provodi. Materijali na Izradi! webu su besplatni i dostupni za korištenje svim zainteresiranim korisnicima koji žele proširiti svoje znanje u području programiranja, robotike, automatike te digitalne pismenosti općenito.

KAHOOT! - interaktivni web alat namijenjen za izradu kvizova, diskusija i upitnika. Bitno je naglasiti kako ovaj alat intenzivno koristi elemente učenja kroz igru u realnom vremenu.
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Dalia Kager   datum: 19. 1. 2017.

TražilicaRaspored autobusa

Raspored zvona


Informacije

 

 

 

 

VREMENIK NATJECANJA 2022.-2023.


 


 


Popis udžbenika

Školski list


Moto i vizija škole

    


Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 1. 2010.

Ukupno: 1009141
Ovaj mjesec: 1409
Ovaj tjedan: 53
Danas: 1
preskoči na navigaciju