preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Eugen Kvaternik
 

Projekt Drvokod

Oznaka eSafety

6. a i 6. b Hrvatski jezik

6. b kod eko moguta

U sklopu eTwinning projekta "Legende moga zavičaja" posjetili smo i slikali se kod eko Moguta koji je postavljen na Trgu Stjepana Radića.

Na Trg Stjepana Radića, nedaleko knjižnice te dvorane i galerije Galženica stigao je Mogut. Interaktivna skulptura napravljena većinom od otpadnog materijala, a ponajviše plastičnih vrećica, rad je velikogoričke kiparice, Mirne Savić. Mirna je skulpturu izradila u suradnji s Gradom Velikom Goricom koji je sredstva osigurao putem kohezijskog EU fonda u programu “Pametno gospodarenje otpadom Grada Velike Gorice”. Skulptura eko Moguta koji “jede” plastiku prati predstavu “Uzbuna u plastičnom carstvu” .Mogut, turopoljsko mitsko biće, inače je u narodnim predajama poznat kao mistično biće koje može poprimati različite oblike, ljudske ili životinjske, živi u šumi i jako je dobar te pomaže svim bićima koja se nađu u nevolji.

U ovoj priči, Mogut je poprimio eko oblik, napravljen od plastike i otpadnog materijala, pomaže građanima razviti i proširiti svijest o pametnom gospodarenju otpadom, reciklaži i ponovnoj uporabi otpadnog materijala. Građani će kroz otvor na njegovom trbuhu moći ubacivati plastiku, plastične boce i ostale plastične predmete, a građani koji će doći na izvedu predstave, umjesto ulaznice donijet će jedan komad plastike koji će baciti Mogutu “u trbuh”
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Ivana Dubovečak   datum: 20. 10. 2019.

TražilicaRaspored autobusa

Raspored zvona


Informacije

 

 

 

 

VREMENIK NATJECANJA 2022.-2023.


 


 


Popis udžbenika

Školski list


Moto i vizija škole

    


Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 1. 2010.

Ukupno: 1010054
Ovaj mjesec: 2322
Ovaj tjedan: 966
Danas: 203
preskoči na navigaciju