preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Eugen Kvaternik
Oznaka eSafety

vijesti

Scratch Week 2021.

       

Od 17. - 24. svibnja obilježava se Scratch tjedan. U našoj školi u obilježavanju će sudjelovati učenici 5. d razreda i to 18. svibnja, na nastavi Informatike. Naučit će što je to animacija kao element multimedije te uz savladavanje osnovnih koncepata programiranja izradit će smiješne svemirske animacije. Nakon završetka radionice, u Scratch studiju će glasati za najsmješniju animaciju, a pobjednik/ca će dobiti Scratch priznanje, dok će svi ostali sudionici u svoj e-portfolio moći pohraniti Scratch značku za sudjelovanje.

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 6. 5. 2021. 10:12

7.c i Pink Shirt Day 2021

Učenici 7.c razreda sudjelovali su u obilježavanju Dana ružičastih majica 2021. i to u projektu Pink Shirt Day 2021. Obilježili su ga kroz brojne aktivnosti, a dio njih možete pogledati u zajedničkom virtualnom muzeju posvećenom projektu.

 

Powered by emaze

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 14. 3. 2021. 13:37

Digitalna knjiga zanimanja 8.c razreda

I učenici 8.c razreda su u sklopu eTwinning projekta "Rastimo zajedno" i "Media literacy - critical thnking for safer school environment II" izrađivali digitalnu knjigu zanimanja. Prolistajte ju!

 

A mag created with Madmagz.

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 14. 3. 2021. 12:23

Digitalna knjiga zanimanja 8.d razreda

Učenici 8.d razreda u sklopu eTwinning projekta "Rastimo zajedno" i "Media literacy - critical thnking for safer school environment II" izrađivali su digitalnu knjigu zanimanja. Prolistajte ju!

A mag created with Madmagz.

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 9. 3. 2021. 21:39

eTwinning projekt - STEAMIST GIRLS ARE CODING

Sudjelujemo i u međunarodnom projektu koji za cilj ima popularizaciju STEM-a kod djevojčica. Radili smo na raznim aktivnostima zajedno sa našim projektnim partnerima - sudjelovali u Tjednu programiranja, Satu kodiranja, programirali na Kodris platformi... Čekaju nas još mnoge uzbudljive aktivnosti do svibnja ove godine.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 9. 1. 2021. 14:26

IMAGINE AND CODE TO PRODUCE

U sklopu projektnog tima "IMAGINE AND CODE TO PRODUCE" i povodom 3. prosinca, Svjetskog dana invalida, učitelji koji sudjeluju u ovom međunarodnom projektu snimit će zajednički video kako bi skrenuli pozornost na probleme osoba s invaliditetom, bolje ih razumjeli i podigli svijest. Kampanju Tjedan kodiranja podržat ćemo događajem koji pokazuje važnost biti dijelom cjeline kodirajući u Scratchu. U našoj školi u ovom projektu sudjeluje učiteljica informatike Dalia Kager s učenicima 5. razreda.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 1. 12. 2020. 16:37

Sedmaši izrađivali tutorijale za micro:bit i Python

Učenici 7.c i 7.d razreda koji pohađaju izbornu nastavu informatike ove su godine imali posve drugačiju provjeru znanja. Naime, trebali su izraditi tutorijal (video, prezentacija, itd.) u kojemu objašnjavaju izradu odabranog Python programa na micro:bitu. Ovi tutorijali mogu poslužiti svima koji žele naučiti programirati u Pythonu uz micro:bit. Njihov uloženi trud možete pogledati u digitalnoj zbirci.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 27. 11. 2020. 11:28

European Robotics week 2020 radionica

Na satu informatike 16. studenoga 2020. u 4.b razredu obilježili smo Europski tjedan robotike 2020. kroz radionicu na kojoj su programirali u Scratchu, a micro:bit povezali s računalom putem Bluetooth tehnologije te upravljali likovima. Likovi su mijenjali boju, puštali zvukove, pomicali se po ekranu, skakali gore-dolje zajedno s učenicima... Bilo je uzbudljivo i zabavno. Sve su zadatke rješavali u escape room-u izrađenom u Deck Toys alatu, pa je igrifikacija bila na najvišem nivou. 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 17. 11. 2020. 08:20

Iz krvi i bola niklo je cvijeće

Svi su učenici i djelatnici naše škole ove godine sudjelovali u obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje kroz eTwinning projekt "Iz krvi i bola niklo je cvijeće - Hrvatska moja zahvalna i ponosna!".

Ružica B., 8.c

Učenici 7.c i 8.c razreda izrađivali su razne digitalne sadržaje, pa su tako nastale haiku pjesme, plakati, prezentacije, stripovi, kvizovi, animacije te skladba.

Sve radove možete pogledati i pročitati u digitalnoj zbirci:

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 15. 11. 2020. 23:38

European Robotics Week 2020

Ove godine prvi puta sudjelujemo u obilježavanju Europskoga tjedna robotike. Učenici 4.b razreda na nastavi informatike 16. studenog 2020. izradit će zabavne projekte uz micro:bit te uz njegovu pomoć, upravljati likovima i događajima u Scratchu. Jedva čekamo izvijestiti kako je prošlo i kakvi su nam dojmovi!

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 11. 11. 2020. 09:02

World Space Week 2020

Od 4.-10. listopada uključili smo se u obilježavanje Svjetskog tjedna svemira 2020. Učenici su sudjelovali kroz razne aktivnosti: 

- učenici 8.c i 8.d razreda izrađivali su AR kvizove na temu Svemirske misije i Žene u svemiru

- učenici 5.d razreda putovali su kroz svemir i učili programirati u Scratch aplikaciji 

- učenici 6.a, 6.c i 6.d razreda u timovima su izrađivali igraće ploče na temu svemira uz micro:bit kao igraću kockicu.

Kako je to izgledalo, pogledajte u nekoliko kratkih filmova.

 

Kvizove koje su izradili osmaši možete otvoriti tako da instalirate besplatnu aplikaciju Metaverse na svoj pametni uređaj i skenirate QR kod kviza.

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 24. 10. 2020. 19:41

Outdoor Classroom Day 2020

Učenici 4.b razreda na satu informatike obilježili su Outdoor Classroom Day 2020. Na školskom su dvorištu igrali igru Ako-onda. Svaki je učenik bio programer, dok su ostali bili računala. Cilj igre je bio izvršiti zadanu naredbu koju je zadao programer ako je uvjet bio ispunjen. Na taj smo način upoznali jedan od osnovnih koncepata programiranja - naredbu s uvjetom if-then. Usput smo se i zabavili na svježem zraku.

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 11. 10. 2020. 11:22

World Space Week na informatici

Svjetski tjedan Svemira u svijetu se obilježava od 4. - 10. listopada svake godine. Ove je godine tema "Žene u svemiru". Učenici 4.b, 5.d, 6.acd, 7.cd i 8.cd razreda obilježit će taj tjedan na nastavi informatike kroz razne aktivnosti - od izrade board igre s micro:bitom, digitalnih plakata i AR kvizova o poznatim ženama u Svemiru, pa do raznih svemirskih igrica, animacija i kvizova.

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 27. 9. 2020. 13:52

Obilježavamo Code Week od 10. - 25. listopada 2020.

I ove godine obilježit ćemo Tjedan programiranja (Code Week) kroz razne aktivnosti za učenike viših i nižih razreda. Organizirali smo više događaja na razini škole, a aktivnosti uključuju igre kodiranja na školskom dvorištu, stvaranje programa u Scratchu, programiranje micro:bita, stvaranje kviza temeljenog na proširenoj stvarnosti i upoznavanje umjetne inteligencije.

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 27. 9. 2020. 13:48

Nacionalne eTwinning oznake kvalitete

I drugi su eTwinning projekti dobili nacionalne oznake kvalitete:

1. Be a responsible citizen - fighht against COVID-19 (voditeljice projekta: Dalia Kager OŠ E. Kvaternika, Velika Gorica i Marta Goričan OŠ P. Belas, Brdovec)

2. International Women in Science Day (voditeljice projekta: Dalia Kager OŠ E. Kvaternika Velika Gorica i Maja Mačinko OŠ I. Cankara Zagreb)

3. Code Mode ON-19 (voditeljice projekta: Firdevs Özkaya, Eylül İmam Hatip Ortaokulu, Gediz, Turska i Yücel Özkaya, Gediz Mustafa Necib Alayeli Anadolu Lisesi, Gediz, Turska)

4. Media Literacy - critical thinking for safer school environment (voditeljice projekta: Dalia Kager, OŠ E. Kvaternika Velika Gorica i Ivanka Tomić, OŠ P. Belas, Brdovec)

5. Svjetski tjedan svemira (voditeljice projekta: Marina Mužek, OŠ E. Kvaternika Velika Gorica i Sandra Vuk, OŠ Sveta Nedelja, Sv. Nedelja)

6. Safer Internet Day 2020 (voditeljice projekta: Dalia Kager, OŠ E. Kvaternika Velika Gorica i Ivanka Tomić, OŠ P. Belas, Brdovec)

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 27. 9. 2020. 12:30

Nacionalna oznaka kvalitete za projekt World Arduino Day 2020.

Učenici robotičari prošle su se školske godine uključili u međunarodni eTwinning projekt World Arduino Day 2020. koji je za cilj imao promicanje i razvoj STEM vještina i suradnju među učenicima. Upoznali su Arduino platformu te izradili stanicu koja je mjerila temperaturu, vlagu i količinu čestica u učionici. Rad smo trebali izložiti na zajedničkom Arduino sajmu u ožujku 2020., ali zbog pandemije koronavirusa sva su druženja, nažalost, bila odgođena. 

No, trud i rad je ipak bio prepoznat od naše Nacionalne eTwinning službe koja je voditeljici projekta i učenicima sudionicima dodijelila nacionalnu oznaku kvalitete.

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 11. 9. 2020. 16:20

Obilježili smo International Dot Day 2020.

Učenici 5.a i 5.d razreda na svojem su prvom susretu s nastavom informatike obilježili International Dot Day - Međunarodni dan - točke! To je dan kad se raznim aktivnostima slavi kreativnost nadahnuta pričom The Dot, koju je napisao i ilustrirao Peter H. Reynolds. To je dan za razmišljanje o načinima na koje možemo koristiti svoje posebne talente kako bismo svijet učinili boljim mjestom. 

Za svakoga tko se boji izraziti se - od djeteta na satu likovne umjetnosti do odrasle osobe čiji je strah zatvorio davni san, ovaj je dan poseban i važan da nas podsjeti - ostavi svoj trag u svijetu i pogledaj kamo će te odvesti.

Petaši su za svoja umjetnička djela koristili alat Kleki, naučili su kako spremiti svoj rad, ali i da na internetu ne budu samo konzumeri, već i prozumeri - i korisnici i stvaratelji sadržaja.

Njihove radove pogledajte u digitalnoj knjizi:

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 11. 9. 2020. 16:07

Kamo u srednju? - Timske web stranice našeg 8.d razreda

Kamo u srednju? Kamo nakon osnovne? Koje zanimanje odabrati? Ili, kako je jedan od timova duhovito naslovio svoju stranicu - a kam sad? Teška su pitanja koja muče svakog osmaša kako se primiče kraju osnovne škole. Kako bi si olakšali izbor, učenici 8.d razreda puno su se na informatici bavili upravo ovim pitanjima zajedno s učiteljicom informatike Dalijom Kager. Rješavali su upitnike kako bi prema svojim interesima i sposobnostima lakše odabrali svoje buduće zanimanje, proučavali e-sadržaje o upisima, a naposljetku su u timovima u virtualnoj učionici izradili svoje web stranice o upisima u srednju školu koristeći alat Google Sites. Vjerujte, nije im bilo nimalo lako, jer surađivati i dogovarati se morali su u virtualnom svijetu! Izradili su plan, prikupili materijale, proučili upute. Vođe timova pazile su da zadaci budu raspodijeljeni i da svi članovi tima naprave sve na vrijeme. Prema kriterijima u rubrikama vrednovali su jedni drugima radove, dobili ocjene... Ova je aktivnost bila dio međunarodnog eTwinning projekta Media literacy - critical thnking for safer school environment koji za cilj ima podizanje razine medijske pismenosti. Njihove krasne stranice možete pogledati na poveznicama:

TIM 1

TIM 2

TIM 3

TIM 4

TIM 5

TIM 6

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 23. 6. 2020. 09:53

Edukativni multimedijski sadržaji za učenje - projektni radovi učenika 5.a, 5.c i 5.d razreda

Petaši su se ove školske godine po prvi puta susreli s nastavom informatike. Iako su oni pravi digitalni urođenici, uvijek ima mjesta za učenje i stjecanje novih znanja i vještina. Tako su, kao posljednji projekt u ovoj školskoj godini, izrađivali edukativne multimedijske digitalne sadržaje, obuhvativši razne školske predmete i područja. Ovaj smo zadatak uklopili u međunarodni (BiH, Hrvatska, Poljska, Turska) eTwinning projekt "Media literacy - critical thinking for safer school environment"  koji za cilj ima podizanje razine medijske pismenosti. Sve njihove radove - prezentacije, umne mape, stripove... pronaći ćete u objedinjenoj digitalnoj zbirci, a nadamo se da ćete naučiti nešto novo. 

ZBIRKA MULTIMEDIJSKIH EDUKATIVNIH SADRŽAJA

Kad poučavamo druge,
učimo i sami.

Seneka

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 23. 6. 2020. 07:59

eTwinning projekt - Safer Internet Day 2020

Kako se kroz cijelu nastavnu godinu od 5. - 8. razreda dotičemo sadržaja koji se odnose na sigurnost na internetu, tako smo ove godine bili uključeni u međunarodni eTwinning projekt (Albanija, Azerbajdžan, Cipar, Francuska, Grčka, Hrvatska, Italija, Jordan, Litva, Poljska, Rumunjska i Turska) koji je vodila učiteljica informatike Dalia Kager.

Učenici su izrađivali razne digitalne sadržaje - plakate, stripove, oblake riječi, kvizove za pametne uređaje s proširenom stvarnosti (eng. augmented reality, AR), prezentacije, animacije... 

Evo i njihovih radova.

Animacije - 5.ACD razred

Učenici 8. d razreda izrađivali su edukativne kvizove znanja s pomoću alata Metaverse. On se bazira na proširenoj stvarnosti. Kako biste pregledali njihove radove, potrebno je na svoj pametni telefon ili tablet  preuzeti i instalirati Metaverse aplikaciju (dostupna u Trgovini Play i u AppStore).

 Ema i Martina 

 Donat

 Lana i Paola

 Pavla i Tajana

Učenici 6.d izradili su zbirku savjeta o pozitivnim digitalnim tragovima radeći u alatu WordArt.

Učenici 6.c razreda svoje su oblake riječi sa savjetima za pozitivne digitalne tragove objedinili u video.

Učenici 6. c i 6. d razreda izrađivali su edukativne digitalne stripove na temu elektroničkog nasilja. Tako su se među temama našle: vrste digitalnog nasilja, obilježja nasilja i nasilnika, zakonske posljedice za e-nasilje i savjeti za sprječavanje e-nasilja. Stripove smo radili u alatu MakeBeliefs Comix.

KNJIGA STRIPOVA - 6.C I 6.D

Nekoliko učenika 6. razreda je izradilo plakate u alatu Canva.

 Andrija, 6.c     

                          Ivan, 6.d

                        Karlo R., 6.d

Timske prezentacije učenika 7.c i 7.d razreda:

TIM 1

TIM 2

TIM 3

TIM 4

TIM 5 

TIM 6

Učenici 7.c i 7.d razreda upoznali su i isprobali različite virtualne zajednice na internetu te izradili oblake riječi:

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 22. 6. 2020. 11:34

eTwinning projekt "Svjetski tjedan svemira"

U listopadu se svake godine u svijetu obilježava Svjetski Tjedan Svemira. Kako je ovo jako zanimljiva tema, odlučili smo produžiti taj tjedan i priključili smo se eTwinning projektu. U sklopu njega izrađivali smo razne digitalne sadržaje na temu Svemira, proučavali Sunčev sustav kroz kvizove i igre, istraživali Svemirska prostranstva kroz simulacije i druge zanimljive dostupne sadržaje. Proučavali smo i pojam kozmologije i crne rupe u interaktivnoj prezentaciji u Swayu (koju možete pogledati na ovoj poveznici). U mašti smo putovali kroz crnu rupu, crtali je digitalnim alatima, a zajedno smo napisali i zbirku SF (eng. science fiction - znanstvena fantastika ili ZF) na zajedničkoj virtualnoj Padlet ploči. 

Made with Padlet
  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 20. 6. 2020. 15:02

eTwinning projekt "International Women in Science Day"

Sudjelovali smo i u međunarodnom eTwinning projektu "International Women in Science Day". Proučavali smo važne znanstvenice koje su doprinijele boljitku svijeta u kojemu živimo - izrađivali smo razne digitalne materijale (plakate, stripove, prezentacije)... Svaki je učenik dobio svoju znanstvenicu te tijekom trajanja projekta istraživao i o njoj izrađivao razne materijale. Zajedničkim smo materijalima stvorili digitalnu knjigu o poznatim znanstvenicama koristeći Word online.  Naposljetku smo jedni drugima predstavili svoje znanstvenice kroz prezentacije koje smo izradili, a izrađivali smo i plakate, stripove...

Evo i zbirke plakata koje su izradili učenici 6.c i 6.d razreda:

Zajedno s učenicima iz drugih zemalja izradili smo zajednički video u kojemu govorimo ohrabrujuće poruke na engleskom jeziku svm djevojčicama koje se žele baviti STEM područjem.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 20. 6. 2020. 14:41

eTwinning projekt "Be a responsible citizen - fight against COVID-19"

Širenjem pandemije i prelaskom na online nastavu, učiteljica informatike Dalia Kager pokrenula je i vodila međunarodni eTwinning projekt u kojemu su sudjelovali učenici 5.ACD i 6.CD razreda, 6.AB razreda koje je vodila profesorica savjetnica Hrvatskog jezika, Ivana Dubovečak, te učenici 4.c i 7. ABCD razreda uz školsku psihologinju Gordanu Novković Poje. U projektu su, uz sudionike iz Hrvatske, sudjelovale Bosna i Hercegovina, Gruzija, Italija, Rumunjska, Sjeverna Makedonija, Tunis i Turska. Tijekom trajanja projekta (ukupno 3 mjeseca) učenici su istraživali i prikupljali informacije iz pouzdanih izvora na internetu, crtali u digitalnim alatima, pisali i uređivali tekst, izrađivali tablice i grafikone, prezentacije, plakate, stripove, videozapise, animacije, izrađivali kvizove u alatima Quizizz i WordWall, surađivali i radili u timovima. Pisali su i poruke podrške na raznim jezicima partnerskih zemalja na zajedničkoj Padlet virtualnoj ploči. Naučili su mnogo toga o koronavirusu, kako se zaštititi, liječiti, te su izradili mnoštvo digitalnih edukativnih materijala.

Mnoge od njih možete pronaći i ovdje.

https://spark.adobe.com/video/QoQQNUolEynSG

https://prezi.com/view/GatLezg7s0nWVMyVXIyd/

   

 

https://quizizz.com/join/quiz/5ec408c88e0677001b71f165/start?studentShare=true

https://quizizz.com/join/quiz/5ec24de7f7ac88001b1ffeb9/start?referrer=5ebe5d28b47095001c57c73a

 

Made with Padlet

Rezultati vrednovanja projekta: učenici i učitelji.

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 20. 6. 2020. 12:50

Web stranice - projektni radovi učenika 7.c i 7.d razreda, šk. god. 2019./2020.

Učenici 7.c i 7.d razreda nekoliko su tjedana vrijedno radili na svojim projektima - izrađivali su web stranice u alatu Adobe Spark. Na ovaj su način sudjelovali u međunarodnom eTwinning projektu "Media Literacy - critical thinking for safer school environment" koji vodi učiteljica informatike Dalia Kager, a cilj projekta je medijski opismeniti učenike u svrhu razvoja kritičkog mišljenja. Pronaći ćete mnogo korisnih i poučnih stranica!

Slatki recepti

Bolesti dišnog sustava

Neizlječive bolesti

Knjiški moljac

Kako "ubiti" dosadu?

Gaming

Kad dosada zavlada

COVID-19

Sve o Frozenu na hrvatskom

Fotografija

Klasična instrumentalna glazba

Sport

Rakuni

Psi za kuću/stan

Kako sačuvati planetu Zemlju

Udomljavanje pasa

Nogomet

Životinje

Velika Gorica

Instrumenti

Poremećaji prehrane

Trgovački centar Zagreb

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 19. 6. 2020. 16:17

Što je umjetna inteligencija?

Prezentaciju o ovoj nadasve zanimljivoj i aktualnoj temi izradio je učenik 8.d razreda Tomislav Ceković. PREZENTACIJA

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 23. 5. 2020. 17:24

World Arduino Day 2020 - eTwinning projekt

Učenici koji pohađaju izvannastavnu aktivnost Robotika sudjelovali su u eTwinning projektu "World Arduino Day 2020". Svaki projektni partner odabrao je i izradio Arduino projekt. Naši su učenici izradili stanicu za mjerenje kakvoće zraka. Senzori su očitavali količinu čestica u zraku, temperaturu i vlagu. Sve smo pratili putem aplikacije na mobitelu Blynk. Tako smo naučili i što je ti IoT (Internet stvari) i koje su njegove prednosti. Projekt smo trebali predstaviti na zajedničkom sajmu koji se trebao održati u Zagrebu, no zbog pandemije koronavirusa sve je odgođeno.

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 20. 5. 2020. 13:06

Izrada digitalne knjige o zanimanjima

Učenici 8.d razreda izrađivali su digitalnu knjigu o zanimanjima. Uz istraživanje i prikupljanje podataka o odabranom zanimanju, pazili su na autorska prava svojih i tuđih digitalnih sadržaja, naučili nešt o citiranju. Izradili su prezentacije i videozapise o odabranom zanimanju s pomoću digitalnih alata koje su samostalno odabrali, testirali i provjerili uvjete korištenja. Sve su to ugradili u zajedničku digitalnu knjigu u OneNote aplikaciji.

Njezin sadržaj možete pogledati ovdje:

Digitalna knjiga zanimanja 8.d, šk. god. 2019./2020.

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 30. 4. 2020. 16:08

Nagrade i pohvale na foto, likovnom i literarnom natječaju Joža Horvat

Učenici naše škole sudjelovali su na natječaju Joža Horvat – književnik i moreplovac, koji je bio otvoren od 12. prosinca 2019. do 14. veljače 2020. godine. Među  33 literarna rada, 95 likovnih radova i 82 fotografije iz ukupno 27 osnovnih škola Koprivničko-križevačke županije, Varaždinske županije, Zagrebačke županije, Krapinsko-zagorske županije i Međimurske županije odabrani su, nagrađeni i pohvaljeni radovi naših učenica i učenika:►

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 11. 3. 2020. 12:25

Bili smo domaćini 3. kola CM lige - osvojeno 2. i 4. mjesto

U subotu, 22. veljače 2020. godine, naša je škola bila domaćin 3. kola Croatian Makers robotičke lige. U školskoj dvorani ugostili smo 16 ekipa (8 starijih i 8 mlađih)  i njihovih mentora iz regija Zagreb 1 i Zagreb 4. Posjetila nas je i ekipa Instituta za razvoj i inovativnost mladih kako bi na terenu vidjeli provođenje natjecanja te su s našom natjecateljicom Karlom Pischiuttom (6.c) iz ekipe starijih učenika snimili kratki intervju. Učenice koje su činile stariju ekpu su Ana Murat 6.c, Karla Pischiutta 6.c, Lea Dabić 6.d i Iva Orešković 6.d sa osvojenim 4. mjestom, a mlađa ekipa koju su činili Iva Becić, Jan Becić, Ivan Dianežević i Petar Crnkoci, redom učenici 5.d razreda, plasirali su se na 2. mjesto. Mentorica učenicima bila je učiteljica informatike Dalia Kager. Čestitamo na uspjehu! FOTOGALERIJA

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 24. 2. 2020. 22:36

Obilježen Dan sigurnog interneta 2020.

Učenici su u našoj školi 11. veljače obilježili Dan sigurnog interneta brojnim aktivnostima vezanima uz svoje predmetne kurikulume, a učenici 6. c razreda organizirali su Konferenciju za roditelje. Pripremili su prezentaciju o elektroničkom nasilju i digitalnim tragovima koju su suradnički izradili u online okruženju, izradili pozivnicu za roditelje te Kahoot kviz. U veseloj i ugodnoj atmosferi svi smo naučili nešto novo i veselimo se nekom novom zajedničkom druženju. Ovim smo događajem doprinijeli i međunarodnom eTwinning projektu "Safer Internet Day 2020" koji je pokrenula i vodila učiteljica informatike Dalia Kager.

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 19. 2. 2020. 22:02

Dvije ekipe iz naše škole na državnom natjecanju iz robotike Robokup 2020.

Pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja RH a u organizaciji Hrvatske zajednice tehničke kulture i Hrvatskog robotičkog saveza, od 24. - 26. siječnja 2020. godine održan je 13. Robokup – ekipno natjecanje učenika viših razreda osnovnih škola u elementarnoj robotici. Našu su školu na ovom državnom natjecanju predstavljale čak dvije ekipe natječući se u izradi triju zadataka.►

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 28. 1. 2020. 14:25

Sat kodiranja

I ove smo godine obilježili Sat kodiranja (9. - 15. prosinca) koji u svijetu obilježava više od 180 zemalja. Sudjelovali su učenici od 5. - 8. razreda programirajući u kraćim i zabavnim aktivnostima. Bilo je tu Snježnog kraljevstva, nezaobilaznog Minecrafta, a dio djevojčica programirao je likove za plesne pokrete birajući popularnu plesnu glazbu. Svi su učenici po završetku svojeg sata kodiranja dobili potvrde o sudjelovanju. Ovu smo aktivnost programiranja radili i u sklopu međunarodnog eTwinning projekta CODE MODE ON-2019.

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 18. 12. 2019. 17:14

I ove godine ostvarili smo odličan uspjeh na Dabru!

Od 11. - 15. studenoga održalo se Međunarodno natjecanje u računalnom razmišljanju Dabar 2019. I ove smo godine organizirali i sudjelovali na ovom nadasve uzbudljivom i zanimljivom natjecanju. Sudjelovao je ukupno 191 učenik od 1. - 8. razreda, a njih čak 28 ušlo je u 10% najboljih u cijeloj Hrvatskoj. Bravo!

Više o ovom natjecanju pročitajte na: http://ucitelji.hr/dabar/dabar-2019/

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 29. 11. 2019. 16:26

Projekt "Micro:bit povezuje male i velike" predstavljen na CARNet-ovoj korisničkoj konferenciji u Šibeniku

U Šibeniku se od 5. - 8. studenog održala 21. po redu međunarodna CARNet-ova korisnička konferencija na kojoj su učiteljica savjetnica Marina Mužek i učiteljica informatike Dalia Kager predstavile projekt "Micro:bit povezuje male i velike". Svrha projekta je bila učenje svrhovitog i zabavnog  programiranja. Prolistajte prezentaciju!

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 13. 11. 2019. 13:21

Međunarodni projekt razmjene straničnika

I ove školske godine u listopadu, Međunarodnom mjesecu školskih knjižnica, putujemo svijetom i upoznajemo kulturu, jezik i običaje naših partnera u Međunarodnom projektu razmjene straničnika. Učenici 5.c i 5.d razreda sudjelovali su u izradi digitalnih straničnika koje su na nastavi informatike crtali u alatu Bojanje 3D. Tema je bila "Kako maštamo da će izgledati knjižnica budućnosti". Naš partner bila je škola iz Indije.

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 30. 10. 2019. 19:37

Obilježili smo Code Week - Europski tjedan programiranja

Naša se škola već treću godinu zaredom uključila u obilježavanje Svjetskog tjedna programiranja - Europe Code Week 2019. U školi je održano čak 7 događanja - učenici su koristili Boson set za micro:bit i programirali mini projekte poput disko svjetla, ventilatora ili jednostavnog tipkala za paljenje i gašenje LED žaruljice, izrađivali edukativne micro:bit programe za učenike nižih razreda, krenuli u svemirsku Scratch avanturu te izradili animaciju Sunčevog sustava i igricu svemirske lovice, izradili igricu Space Invaders na micro:bitu, učili su o algoritamskim postupcima programirajući igru Pogodi broj u Scratchu, a nekoliko učenica i učenika 6. c i 6. d razreda su na radionici koju su samostalno vodili naučili učenike 3. b razreda programiranju micro:bita. Sudjelovalo je 173 učenika, od kojih su polovica djevojčice. Ove je aktivnosti integrirane u redovnu nastavu i izvannastavne aktivnosti vodila učiteljica informatike Dalia Kager, a u našoj školskoj knjižnici zanimljivu izvanmrežnu aktivnost Catch Cody Roby za učenike od 1. - 3. razreda vodila je naša školska knjižničarka Davorka Facko-Vnučec. Aktivnosti programiranja su provedene i u sklopu međunarodnog eTwinning projekta CODE MODE ON-2019 koji za cilj ima popularizaciju programiranja i razvoja računalnog razmišljanja kod djece.

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 25. 10. 2019. 08:00

Micro:bit radionica za mlađe učenike

Povodom Europskog tjedna programiranja i u sklopu eTwinning projekta Code Mode ON-2019 učenici 6. razreda proveli su radionicu za učenike 3. b razreda na kojoj su ih naučili kako programirati micro:bit i pretvoriti ga u termometar, kompas, svjetlomjer i uređaj za igranje igrica. Svi su učenici na kraju dobili svoje zaslužene diplome!

   

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 24. 10. 2019. 19:25

Kvaternik Girls na MakeX European Open 2019.

Na ovogodišnjem MakeX European Open 2019. natjecanju u naprednoj edukacijskoj robotici naše su se Kvaternik Girls (Ema Lesinger, 8. D i Dora Štrković, 8. C) u jakoj konkurenciji među 74 tima iz Hrvatske, Srbije i Kosova, izborile za sjajno 12. mjesto u kategoriji City Guardian - Intermediate. Ovo natjecanje ima za cilj poticanje kreativnosti, dijeljenja i suradnje kroz STEAM (‘Science’, ‘Technology’, ‘Engineering’, ‘Art’ i ‘Mathematics’). Temelji se na istoj tehnologiji kao i Croatian Makers liga, mBot robotima. Natjecanje se održalo u Tehnološkom parku u subotu, 12. listopada 2019. godine. Mentorice djevojkama su profesorice Maja Mačinko i Dalia Kager. Čestitamo na uspjehu!

Rezultati

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 13. 10. 2019. 22:40

eTwinning projekt Code Mode ON 2019

U tjednu programiranja Code Week koji se obilježava od 5. - 20. listopada uključili smo se u međunarodni eTwinning projekt Code Mode On 2019. Koordinatorica projekta je naša učiteljica informatike Dalia Kager. U projektu sudjeluje 7 zemalja. Tjedan kodiranja globalni je pokret koji svake godine dosegne 10 milijuna učenika u više od 180 zemalja kako bi skrenuo pažnju na važnost kodiranja. Učenje kodiranja u ranoj dobi omogućuje djeci da razviju vještine algoritamskog razmišljanja koje su potrebne u svim područjima ljudskog života i rada.

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 5. 10. 2019. 20:58

Plakat Code Mode ON 2019

Pridružili smo se eTwinning projektu CODE MODE ON 2019 koji ima za cilj popularizaciju programiranja kod učenika.

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 4. 10. 2019. 08:00

Obilježili smo International Dot Day 2019.

Igrali smo se proširenom stvarnosti i obilježili International Dot Day 2019. Crtali smo svoje crteže na papirnatom krugu koji je pomoću aplikacije Quiver oživio! 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 12. 9. 2019. 16:56
 


Raspored autobusa

Tražilica 


 


Informacije

 


Popis udžbenika

Školski list


Moto i vizija škole

    


Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 1. 2010.

Ukupno: 936825
Ovaj mjesec: 2539
Ovaj tjedan: 456
Danas: 3
preskoči na navigaciju