preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Eugen Kvaternik
Oznaka eSafety

Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 1. 2010.

Ukupno: 936825
Ovaj mjesec: 2539
Ovaj tjedan: 456
Danas: 3
Korisne stranice

                                                                                                                                                                                                     

          

Hrvatski biografski leksikon

           

Hrvatski pravopis

http://www.hrlektire.com/

Knjižnice i knjižničari

Školski knjižničari RH

Nacionalna i sveučilišna knjižnica

Ministarstvo kulture

Županijsko stručno vijeće

Hrvatsko knjižničarsko društvo

Hrvatska udruga školskih knjižničara

Hrvatska mreža školskih knjižničara

IASL

IFLA

Kazališta

POU Velika Gorica

Gradsko kazalište Žar ptica

Kazalište Trešnja

Zagrebačko kazalište lutaka

Zagrebačko kazalište mladih

Kazalište Mala scena

Kazalište Merlin

Dječje kazalište Dubrava

Kazalište SVAROG

Kazalište KNAP

Teatar Tirena

Lutkarski Studio Kvak

 

Časopisi

Prvi izbor

Radost

Moj planet

Modra lasta

Mali koncil

Meridijani

National geographic

Čovjek i svemir

Hrvatske šume

Povijest u nastavi

Matka

ABC tehnike

VIDI

Bug

Enter

Unikat

Zrno

Književnost i dijete

Jezik

Kaj

Književna smotra

Strani jezici

Hrčak, portal hrvatskih znanstvenih časopisa

Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 1. 2010.

Ukupno: 936825
Dobrodošli na stranice knjižnice OŠ Eugena Kvaternika!

Fond naše školske knjižnice možete pretraživati u katalogu (kliknite na logo)

RADNO VRIJEME KNJIŽNICE: 

                                    PONEDJELJAK I SRIJEDA : Popodne  13-19 sati,                                                          UTORAK, ČETVRTAK I PETAK : Ujutro 8 -14 sati

Petkom poslijepodne: 15.01., 12.02., 12.03., 09.04., 07.05., 04.6., 2021.

od 7.-11.06.2021. knjižnica ne radi!                   

Voditeljica naše knjižnice je  stručna suradnica knjižničarka :Davorka Facko-Vnučec

mail:  knjiznica.oseugenakvaternika@gmail.com

                          IZVADAK PRAVILNIKA O RADU ŠKOLSKE KNJIŽNICE,                                NOVI ZAKON O KNJIŽNICAMA

KNJIŽNICA NA YAMMERU

WEB STRANICA VIRTUALNE KNJIŽNICE

KNJIŽNICA NA TEAMSU
Gledali smo, posjetili smo, obilježili smo...

Potencijalno daroviti učenici 8. razred


Project LAUGHTER IS THE BEST MEDICINE

 Dio zainteresiranih potencijalno darovitih učenika sudjelovao je tijekom ove školske godine u eTwinning projektu Laughter is the best medicine. Projekt je pokrenula naša školska knjižničarka zajedno s kolegicom iz Turske škole. U cjelogodišnjem projektu učenici su raznim aktivnostima nastojali uz smijeh prebroditi ovo teško vrijeme pandemije i izolacije. Što smo sve radili možete pogledati u našoj interaktivnoj knjizi.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 9. 6. 2021. 12:15

Digitalni učenički inkubator

Kako bi potaknuli učenike na kreativno promišljanje i angažirali ih oko osmišljavanja ideja i razvoja projekata i u ovim izazovnim trenutcima socijalnog distanciranja, Školska knjiga, Institut za inovacije te Znanstveni centar izvrsnosti za školsku efektivnost i menadžment pokrenuli su Digitalni učenički inkubator na platformi StellarPlatform.com. Svrha digitalnog učeničkog inkubatora je: aktivno poticati kreativno i apstraktno promišljanje, stimulirati poduzetnički duh i stvaranje vrijednosti,  educirati učenike o kreativnosti, inovacijama i pokretanju projekata, Promovirati timski rad i zajedništvo te omogućiti učenicima da pokažu proaktivnost i odgovornost u izvannastavnim aktivnostima. Tijekom pet faza, od ožujka do svibnja, šest učenica sedmih  i osmih razreda, zajedno sa školskom knjižničarkom,razvijale su projekt Škare genijalke. U završnici Digitalnog učeničkog inkubatora, koja je održana online 29. svibnja, od 160 prijavljenih projekata proglašeni su najbolji.  Čestitke učenicama na sudjelovanju. (DFV)

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 8. 6. 2021. 10:18

Smiješne priče

Book titled 'LAUGHTER IS THE BEST MEDICINE'Read this book made on StoryJumper
  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 16. 5. 2021. 19:35

Šaljive proljetne priče

Book titled 'ŠALJIVE PROLJETNE PRIČE'Read this book made on StoryJumper
  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 16. 5. 2021. 19:32

Naše učenice osvojile treće mjesto na završnici Nacionalnog projekta za poticanje čitanja – Državno natjecanje u znanju i kreativnosti Čitanjem do zvijezda

Završnica Nacionalnog projekta za poticanje čitanja – Državno natjecanje u znanju i kreativnosti Čitanjem do zvijezda za osnovne škole održana je 10. i 11. svibnja. Natjecanje je provedeno online, a sudjelovalo je 180 učenika iz 60 osnovnih škola iz svih hrvatskih županija. Natjecanje je bilo i međunarodnog učešća.
Kako je godina 2021. proglašena Godinom čitanja, tema ovogodišnjeg projekta bila je U svijetu knjiga. Učenici su trebali pročitati: Miris knjige, autorice Jadranke Klepac; Tom Gates – Svjetski dan knjige – Najbolji u povijesti (dosad), autorice Liz Pichon; Matilda, autora Roalda Dahla i Demon školske knjižnice, Moree Banićević.
Na pismenom dijelu ispita provjeravalo se uz detalje iz sadržaja knjiga i znanje iz opće kulture (posebno iz gegrafije i povijesti), činjenice uz Svjetski dan knjige, znanje iz poznavanja informacijske, čitalačke, matematičke, prirodoslovne i informatičke pismenosti.
Nakon školske i županijske razine Natjecanja, na nacionalnoj završnici sudjelovale su učenice Ana Baćak, Dora Bekavac i Ana Šantek. Učenice su pokazale izvrsno znanje i osvojile su treće mjesto. 
Mentorica učenicama je školska knjižničarka. Čestitke učenicama i mentorici. (DFV) 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 13. 5. 2021. 08:33

Knjižnica na otvorenome

Učenici produženog boravka obilježili su 23. travnja Noć knjige izradom likovnih i literarnih radova o svojoj najdražoj knjizi te su prezentirali svoje radove na otvorenome, u vrtu školske knjižnice. Sa svojom učiteljicom Valentinom i školskom knjižničarkom  razgovarali su o knjigama i čitanju te su lijep, sunčan dan proveli na otvorenome.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 25. 4. 2021. 21:27

10. Noć knjige

U petak, 23. travnja održava se 10. jubilarna Noć knjige . Pozivamo Vas da zajednički skrenemo pozornost na važnost knjige i čitanja. 

PROGRAM NOĆI KNJIGE ZA OŠ EUGENA KVATERNIKA je u prilogu►

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 22. 4. 2021. 22:55

Prvi april

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 11. 4. 2021. 20:35

Noć knjige - natječaj

Ove godine, 23. travnja, na Svjetski dan knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige (22.travnja), održava se jubilarna 10. Noć knjige. Stoga, u 2021. godini, koja je proglašena i Godinom čitanja obilježimo 10. Noć knjige na poseban način, mnoštvom kreativnih ideja na temu Ljekovita moć knjige. Odaberite knjigu koja je na vas posebno utjecala, istaknite njezinu „ljekovitost“ (poruku knjige koju želite podijeliti s drugima) i predstavite je na svoj način: riječju, slikom, tekstom, pjesmom, stripom, prezentacijom, videom, plakatom ili kako god vi želite. Kada razgovaramo o knjizi koja nam se posebno svidjela, ističemo što smo iz nje naučili i kako doživljavamo svijet i sebe nakon što smo je pročitali, što smo tom knjigom „izliječili“, predstavite tako svoju odabranu knjigu drugima! Svoje radove donesite u knjižnicu ili pošaljite na e-mail knjiznica.oseugenakvaternika@gmail.com do 20. travnja. Najuspješnije radove ćemo nagraditi i objaviti na mrežnoj stranici škole.

 

Razmislite: „Mogu li nam, i kako, knjige pomoći u održavanju zdravlja pojedinca i društva? Koje bismo knjige kao lijek i zašto ponudili drugima? Može li se svakom vremenu preporučiti neka knjiga kao lijek?“

Pogledajte i natječaj "Ljekovita lektira" Hrvatske udruge školskih knjižničara: https://www.husk.hr/literarni-natjecaj-ljekovita-lektira/

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 1. 4. 2021. 08:27

Pozdrav proljeću

Učenici produženog boravka 2.a razreda su sa svojom učiteljicom Valentinom i školskom knjižničarkom uredili atrij škole na koji ima izlaz naša knjižnica. Bili smo pravi mali vrtlari. Odrezali smo suhe grančice s posađenih biljaka, očistili suho lišće i korov, pograbljali cijeli prostor, zasadili cvijeće na gredicu, napravili bombice od mahovine, gnijezdo za uskršnja jaja, obojali mnoštvo velikih i malih pisanica. 

Učiteljica Marina Golemac je uz pomoć učenika 4.c i 8.d razreda zasadila cvijeće u žardinjere i uredila cvjetnjake  u školskom dvorištu tako da naša škola izgleda uredno i lijepo. Hvala svima koji su doprinijeli.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 29. 3. 2021. 15:00

Promocija slikovnice spisateljice Nade Mihoković Kumrić

Učenici 1.b, 1.c i 3. a razreda pripremili su i snimili materijal za online promociju slikovnice Nade Mihoković Kumrić. Sudjelovanje u promociji slikovnice za nas je novo iskustvo. Sretni smo što ćemo u ovoj 2021. godini koja je proglašena Godinom čitanja doprinijeti poticanju čitanja djela naše sugrađanke i česte gošće na književnim susretima u našoj školskoj knjižnici. Učenici su bili jako vrijedni te su izradili mnoštvo crteža, osmislili i izveli igrokaz, napravili plakat, pjevali, plesali i razgovarali o slikovnici sa spisateljicom.

Čitanje je za nas jako važno, posebno sada u vremenu kad se ne možemo zajednički družiti, ono nam omogućava putovanje kroz vrijeme i na različita mjesta. Knjige nas uče, proširuju naš rječnik, izvor su novih ideja. Knjige nam pomažu da ponekad u njima možemo pronaći i neki dobar savjet kako se suočiti s nečim ili nekim u stvarnom životu.

 Veliko blago knjiga možemo pronaći u našoj školskoj knjižnici, ali rado odlazimo i do naše Gradske knjižnice koja ove godine slavi svoj 135. rođendan. Čestitamo im veliku obljetnicu.

O čemu je slikovnica nećemo vam još otkriti jer je online promocija ...uskoro.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 29. 3. 2021. 14:55

Dani Hrvatskog jezika

Učenici 3.b razreda, njihova učiteljica Sofija i knjižničarka razgledali su u izlogu knjižnice Galženica izložbu o 135 godina knjižničarstva u Turopolju i Gradske knjižnice Velika Gorica. Obilježili smo i Dan hrvatskoga jezika koji se obilježavaju od 11. do 17. ožujka. Ispred knjižnice knjižničarka im je pročitala kraću priču i upoznala ih s narječjima hrvatskog jezika, a i učenici su pročitali nekoliko pjesma na svim našim narječjima. Prije odlaska do knjižnice s knjižničarkom smo imali zanimljiv razgovor o knjigama i čitanju.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 16. 3. 2021. 10:16

Županijsko natjecanje Čitanjem do zvijezda

U Godini čitanja naše učenice Ana B., Dora B. i Ana Š. nakon županijske plasirale su se i na nacionalnu razinu Natjecanja u znanju i kreativnosti  Čitanjem do zvijezda. Tema ovogodišnjeg natjecanja je U svijetu knjiga, a učenice su za natjecanje trebale pročitati četiri knjige te odgovariti na pitanja vezana uz pročitane naslove. Natjecanje je održano online 1. ožujka, a mentor učenicama je školska knjižničarka D. Facko-Vnučec. Čestitamo.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 4. 3. 2021. 13:13

Ljubav je svuda oko nas

U veljači, mjesecu ljubavi, na našem tradicionalnom školskom natječaju Ljubav je svuda oko nas sudjelovali su učenici nižih razreda koji su napisali 53 prekrasne pjesme o ljubavi. Kako nam epidemiološke mjere nisu dozvolile završnicu natječaja održati u školskoj knjižnici, odabrali smo iz svakog razreda najljepše pjesme tes mo uz poštivanje svih epidemioloških mjera održali završnicu samo sa nekolicinom najuspješnijih mladih pjesnika. Odabir pjesama za završnicu napravile su Male knjižničarke, učenice petog razreda Ema, Natalija, Lana, Lucija i Petra koje su vodile završnicu natjecanja u prvom turnusu, dok su u drugom turnusu završnicu vodili petaši Bruno, Tara i Tena.  

Najljepšu pjesmu u prvom turnusu napisao je Toni, a u drugom turnusu Lara. Plakat za natjecanje napravili su učenici 2.a razreda. Zahvaljujemo svima na pomoći, čestitamo svim sudionicima i radujemo se novom susretu dogodine. 

 ►

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 2. 3. 2021. 10:52

Dan Nacionalne i sveučilišne knjižnice

Dan Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu obilježava se 22. veljače, u spomen na dan kada je 1483. godine otisnuta prva hrvatska tiskana knjiga Misal po zakonu rimskoga dvora. Kao logotip Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu odabrano je slovo uglate glagoljice Iže (transliterirano latiničko „i“), a preuzeto je upravo iz Misala, najstarijega prvotiska na hrvatskome jeziku.

Dana 22. veljače obilježava se i Dan hrvatske glagoljice i glagoljaštva.  Proglašenje tog dana inicirao je Institut za hrvatski jezik i jezikoslovlje, koji je 22. veljače odabrao kao spomen na dan kada je 1483. godine tiskana prva hrvatska knjiga – Misal po zakonu rimskoga dvora

Zainteresirani učenici učili su brojeve na glagoljici i rješavali na adresi http://glagomatika.knezovikrckifrankopani.hr/mobile.aspx.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 23. 2. 2021. 08:18

Noć muzeja

Hrvatsko muzejsko društvo organizira 29. siječnja manifestaciju Noć muzeja. Ove godine, sukladno epidemiološkim mjerama, održat će se DIGITALNA NOĆ MUZEJA. Molim vas iskoristite priliku te iz vlastitog doma virtualno obiđite neke od hrvatskih muzeja.
Stavljam poveznicu na kojoj možete pretraživati događanja te noći prema lokacijama, kategorijama i vrstama programa: https://nocmuzeja.hr/#mFilter. Odaberite što vas interesira. Molim pazite i na vrijeme održavanja jer će neki od programa početi u točno određeno vrijeme i trajat će do točno određenog vremena te nakon toga neće biti dostupni.
Evo nekih prijedloga:
Program Muzeja Turopolja u Velikoj Gorici: https://nocmuzeja.hr/muzej/muzej-turopolja/
Mogut - Udruga za očuvanje kulturne baštine: https://nocmuzeja.hr/muzej/mogut-udruga-za-ocuvanje-kulturne-bastine/
  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 28. 1. 2021. 13:15

Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta

 

27. siječnja obilježava se kao Međunarodni dan sjećanja na žrtve holokausta. Dan kada je Crvena armija 27. siječnja 1945. godine oslobodila najveći nacistički koncentracijski logor Auschwitz u Poljskoj Ujedinjeni narodi su proglasili danom sjećanja na sve žrtve holokausta. 

Danas se odaje počast žrtvama holokausta tijekom Drugog svjetskog rata, podiže svijest o prevenciji genocida i doprinosi ostvarenju ciljeva UN-ove Rezolucije o danu sjećanja na holokaust. Središnje mjesto očuvanja sjećanja na žrtve holokausta danas je centar Yad Vashem u Jeruzalemu. Od 1953. godine Yad Vashem je i svjetski centar za dokumentaciju, istraživanje i edukaciju o holokaustu.

Holokaust je provodio njemački nacistički režim nad šest milijuna Židova, Roma, Slavena, homoseksualaca, osoba s invaliditetom, ratnim zarobljenicima... Prema podacima Yad Vashema, najveći intenzitet sustavnog i masovnog uništenja izvršen je 1942. godine, kada je u koncentracijskim logorima ubijeno dva i pol milijuna Židova, a među žrtvama holokausta bilo je i milijun i petsto tisuća djece.

Istraži:

Hrvatska online enciklopedija: Holokaust

https://www.enciklopedija.hr/Natuknica.aspx?ID=25975

Genocid: https://www.enciklopedija.hr/Natuknica.aspx?ID=21633

Svjetski memorijalni centar holokausta: Yad Vashem (Jeruzalem):  https://www.yadvashem.org/

Najpoznatiji antiratni zapis Knjiga Dnevnik Ane Frank: možete ju pronaći na portalu https://lektire.skole.hr/popis-djela

Muzej Ane Frank: https://www.annefrank.org/en/

Igra: Spoji najpoznatije citate iz knjige Dnevnik Anne Frank: https://learningapps.org/display?v=pvuc16mka20

 

 

 

 
  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 27. 1. 2021. 13:38

Pomoć i samopomoć

Na stranici možete pronaći korisne poveznice na materijale koji mogu pomoći u stresnim situacijama u uvjetima potresa i koronavirusa.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 9. 1. 2021. 21:09

Čitanjem do zvijezda

Školska razina natjecanja Čitanjem do zvijezda održana je 18. prosinca 2020. godine. Imajući u vidu lošu epidemiološku situaciju u zemlji te činjenicu da je više županija prešlo na online nastavu za učenike predmetne nastave organizator, Hrvatska mreža školskih knjižničara, donio je  odluku da se školska razina natjecanja također održi online. U našoj školi natjecanju je pristupilo petero učenika. Najbolje rezultate ostvarile su učenice 8.a razreda Ana, Dora i Ana te kao ekipa odlaze na županijsku razinu natjecanja. Hvala svima na sudjelovanju. (knjižničarka Davorka Facko-Vnučec)

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 22. 12. 2020. 12:00

Iz krvi i bola niklo je cvijeće - Hrvatska moja zahvalna i ponosna

Doprinos školske knjižnice projektu Iz krvi i bola niklo je cvijeće - Hrvatska moja zahvalna i ponosna:

https://mosaically.com/photomosaic/5840f97b-5870-461c-9021-ac6627531d16

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 10. 12. 2020. 21:54

Natjecanje u čitanju naglas

Ove školske godine ne održavaju se županijske te nacionalna razina Natjecanja u čitanju naglas, no mi smo ipak održali tradiciju i u našoj školi 20. studenog održali simbolično natjecanje s nekolicinom učenika petih i šestih razreda. Učenici su sami odabrali naslove za čitanje te su u nekoliko minuta predstavili knjigu kako bi zainteresirali ostale učenike. Svi su bili super te su zaslužili i skromne nagrade.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 20. 11. 2020. 22:19

Video

Video: City puls: Priča o profesiji na kojoj se temelji naše društvo:https://www.youtube.com/watch?v=RVuFCKuPZ44&feature=emb_logo (20.11.2020.)

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 20. 11. 2020. 22:12

Interliber

Ljubitelji knjiga su ove godine ostali bez najznačajnijeg sajma u zemlji, Interlibera. Kako bi svima koji vole knjigu omogućili da do nje i dođu, Zajednica nakladnika i knjižara HGK osmislila je alternativno rješenje te će od 10. do 15. studenog 2020. održati virtualni sajam pod nazivom Knjiga svima i svuda.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 11. 11. 2020. 16:17

Nacionalni kviz za poticanje čitanja

Na Nacionlnom kvizu za poticanje čitanja ove godine učenici su sudjelovali online. Objavljeni su i pobjednici. Pobjednica naše škole je učenica Mihaela R., inače vrijedna čitačica. Čestitamo.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 11. 11. 2020. 16:15

Projekt Laughter is the best medicine

Ove školske godine sudjelujemo u projektu Laughter is the best medicine/ Smijeh je lijek na e-Twinnig paltformi. U projektu sudjeluju partneri iz Turske, Portugala, Italije, Sjeverne Makedonije, Poljske, Ukrajine, Rumunjske. Svim partnerima zajednički je zadatak smijehom i pozitivnim stavovima doprinjeti pozitivnom ozračju u ovom teškom i izazovnom vremenu.

Trenutno biramo logo projekta pa vas molimo dajte nam vaš glas. Dovoljno je pritisnuti VOTE kraj našeg loga. Hvala.

Poveznica: https://www.tricider.com/brainstorming/38asYlK66XB;jsessionid=yFetdsMkbsLB9LPUMf74Ig

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 9. 11. 2020. 09:47

Oznaka Europske kvalitete

Za prošlogodišnji projekt Celebrations in our country dobili smo Europsku oznaku kvalitete. Hvala učenicima sadašnjih 8.a, 8.b i 5. c razreda na sudjelovanju i doprinosu projektu.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 30. 10. 2020. 09:42

Knjižna booka

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 1. listopada 2020. godine šesti je put održana svečanost knjige i čitanja Knjižna booka. Ovogodišnja Knjižna booka zbog epidemioloških razloga nije održana 2. travnja na Međunarodni dan dječje knjige, ali je i 1. listopada, početak Međunarodnoga mjeseca školskih knjižnica, odličan dan za svečanost knjige i čitanja i ohrabrenje školskim knjižničarima za uspješan nastavak aktivnosti. Na svečanosti su dodijeljene nagrade za nacionalne literarne natječaje, među njima i  Kanižajada Limačijada. Učenik prošlogodišnjeg 3.a razreda  T. Štriga i njegov rad Jutro na motoru je među pohvaljenim radovima. Čestitke učeniku i njegovoj učiteljici Lidiji Detelić.!

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 21. 10. 2020. 10:00

Projekt razmjene straničnika

Već tradicionalno u Mjesecu školskih knjižnica izrađujemo straničnike te ih šaljemo diljem svijeta. Ove godine partner nam  je škola iz Hong Konga (Pok Oi Hospital Chan Kwok Wai Primary School). Učenici su nam poslali nekoliko fotografija na kojima vidimo kako izrađuju straničnike. I kod njih je nastava pod zaštitnim maskama. Ostale partnerske škole su iz Litve i susjedne nam Slovenije.

Naše straničnike možete pogledati ovdje:

https://youtu.be/D951-z-0l_Y

Straničnici iz Hong Konga

https://youtu.be/b1NTDizPR0U

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 20. 10. 2020. 10:12

Projekt razmjene digitalnih straničnika

Mjesec školskih knjižnica, između ostalog,  ove godine obilježili smo i izradom digitalnih straničnika. Kako je informatika ove školske godine izborni predmet u nižim razredima, digitalne straničnike izrađivali su učenici trećih razreda. U dvije partnerske škole u Portugalu tako odlaze naši digitalni straničnici učenika 3.a, 3.b i 3.c razreda. Hvala učiteljici informatike A. Vnučec. 

Poveznica na naše straničnike:https://youtu.be/w6_OqPWRE4Y

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 20. 10. 2020. 09:10

Književni susret: Melita Rundek

Učenici 2.a razreda s učiteljicom Valentinom Božurić i našom knjižničarkom imali su književni susret s književnicom Melitom Rundek. Susret se održao 15. listopada, a zbog trenutnih okolnosti s Corona virusom susret je održan putem aplikacije Zoom. Putem nje nam se pridružila i učenica koja trenutno nastavu prati online. Učenici su s književnicom razgovarali o njeznim slikovnicama, ali i o vlastitim strahovima jer je strah jedan od tema kojima se književnica bavi. Književnica je vrlo rado odgovarala na pitanja učenika, kako o svojim djelima tako i o svom životu i budućem radu. Učenici su obećali nastaviti čitati njezina djela i kao zahvalu za susret su joj nacrtali najdraži prizor iz jedne od četiri slikovnice koje su pročitali prije susreta. Književni susret bio je lijep uvod u početak Mjeseca hrvatske knjige. Hvala Društvu hrvatskih književnika koje nam je omogućilo ovaj susret i književniku Hrvoju Kovačeviću, voditelju Male tribine DHK. (učiteljica V. Božurić)

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 15. 10. 2020. 21:46

Besplatni upis za prvašiće u Gradsku knjižnicu

Informacije pod opširnije►

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 15. 10. 2020. 21:40

Nacionalni kviz za poticanje čitanja

 Nacionalni kviz za poticanje čitanja, koji tradicionalno provodimo u našoj školi u Mjesecu hrvatske knjige možete još uvijek riješiti do 23. listopada. Za razliku od prošlih godina, kada je za rješavanje kviza trebalo pročitati nekoliko knjiga, ove godine odgovore morate potražiti unutar poveznica u samim pitanjima. Na kraju kviza morate napisati da ste ispunjavali kviz u školskoj knjižnici naše škole kako bi između svih vas mogli odabrati našeg pobjednika. Pobjednik odlazi sredinom studenog na završnicu u Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu, gdje možete osvojiti vrijedne nagrade. Više o samom kvizu na https://www.mhk.hr/kviz/nagrade-i-zavrsna-svecanost . Kviz možete riješiti na poveznici: https://www.mhk.hr/kviz/.
  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 15. 10. 2020. 12:16

Svjetski dan razglednice

Hrvatska pošta pozvala je učenike razredne nastave da se uključe u obilježavanje prvog Svjetskog dana razglednice. U tu svrhu osigurali su edukacijski materijal – video u kojem maskota filatelije Marko Markica  objašnjava djeci što je razglednica, povijest razglednice i kako ju poslati. Uz video, osigurali su i razglednice koje su naši učenici adresirali  i poslali svojim prijateljima. Cilj ovog projekta je educirati djecu o pravilnom adresiranju te im približiti slanje razglednica. Hvala Hrvatskoj pošti.►

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 1. 10. 2020. 20:59

Mjesec školskih knjižnica

Mjesec školskih knjižnica počeli smo upoznavanjem naših prvašića sa školskom knjižnicom. Kako su uvjeti rada specifični morali smo poštovati sve smjernice te su prvašići s maskom na licu i po četvero njih ulazili na upoznavanje naše knjižnice. Bila je to prilika da učenici 1.a, 1.b i 1.c  po prvi puta posude knjige. Učenici PŠ Lukavec posjetili su našu knjižnicu virtualno, putem aplikacije Zoom.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 1. 10. 2020. 09:24

Dani europske baštine u Velikoj Gorici: 29.09.-03.10.2020.

Manifestacija Dani europske baštine, koju već tradicionalno organizira Grad Velika Gorica u suradnji s lokalnim institucijama, traje od 29.09. do 3. listopada. Raspored svih događanja možete pogledati ovdje.

Uz Dane Europske baštine možete pogledati zanimljive online sadržaje na stranici Ministarstva kulture i medija  kao i na stranici European Heritage Days.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 28. 9. 2020. 10:05

Podrška potencijalno darovitim učenicima

Poštovani roditelji, ovogodišnju podršku potencijalno darovitim učenicima naše škole planiramo krenuti online s grupama identificiranih učenika predmetne nastave: 5. razred- 10 učenika, voditeljica radionica J. Dobrić, 6. razred- 14 učenika, voditeljica radionica M. Filipović, 7. razred- 14 učenika, voditeljica M. Delić, 8. razred- 13 učenika, voditeljice D. Facko-Vnučec i I. Zec.►

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 15. 9. 2020. 12:41

Obavijesti vezane uz rad školske knjižnice

Na početku nove, nikad izazovnije, nastavne godine u uvjetima raznih preporuka i modela i rad školske knjižnice također moramo prilagoditi. Radno vrijeme knjižnice je ponedjeljkom i srijedom poslijepodne, utorkom i četvrtkom ujutro, petkom ujuto, a svaki četvrti petak poslijepodne prema rasporedu rada stručnih suradnika. Posuđivanje knjiga i nastava vezano uz knjižnicu bit će organizirani prema Smjernicama za rad školskih knjižnica u uvjetima bolesti COVID-19, a prema uputama i preporukama HZJZ i MZO.►

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 10. 9. 2020. 11:40

Smjernice za rad školskih knjižnica od 04.09.2020. i način posudbe lektire

Hrvatski zavod za knjižničarstvo i  Centar za razvoj knjižnica i knjižničarstva donio je ažurirane Smjernice za rad školskih knjižnica u uvjetima bolesti COVID-19 od 4. rujna 2020. godine koje su dopunjene sukladno novim uputama i preporukama HZJZ i MZO. ►

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 7. 9. 2020. 22:24

Školska knjižnica u 2019./2020. godini Vijest ima dokument u privitku

U PPT prezentaciji pogledajte dio našeg rada u školskoj knjižnici.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 7. 9. 2020. 22:15

Najčitač u školskoj godini 2019./2020.

U školskoj godini 2019./2020. najčitač bila je Marta, učenica 2.b razreda. Čestitamo Marti i nadamo se da će i dalje vrijedno čitati i posuđivati knjige. 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 7. 9. 2020. 22:00

Twinning Quality Label

Za projekt Celebrations in our Country nagrađeni smo Nacionalnom oznakom kvalitete. Zahvaljujem učenicama prošlogodišnjeg 4.b razreda koje su najviše pridonijele projektu.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 27. 8. 2020. 21:50

Smjernice za rad školskih knjižnica 24.04.2020. Vijest ima dokument u privitku

Postupanje s građom i  se provodi prema općim Smjernicama za rad s građom i korisnicima Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu od 24. travnja 2020. godine.

Sve smjernice i druge korisne informacije su objedinjene i dostupne i na Portalu matične djelatnosti knjižnica u Republici Hrvatskoj.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 22. 5. 2020. 07:51
» Arhiva naših vijesti    
 


Raspored autobusa

Tražilica 


 


Informacije

 


Popis udžbenika

Školski list


Moto i vizija škole

    


Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 1. 2010.

Ukupno: 936825
Ovaj mjesec: 2539
Ovaj tjedan: 456
Danas: 3

Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 1. 2010.

Ukupno: 936825
preskoči na navigaciju