preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Eugen Kvaternik
 

Projekt Drvokod

Oznaka eSafety

Gledali smo, posjetili smo, obilježili smo...

Čitaj kao ČITATA

U Godini čitanja nastala je mobilna aplikacija ČITATA, prvenstveno namijenjena djeci i mladima do 15 godina, učenicima osnovnih škola, koji imaju specifične teškoće u čitanju, ali i svoj djeci koja žele čitati i slušati knjige na interaktivniji i zabavniji način.

ČITATA sadrži knjige za osnovnu školu, vizualno i glasovno prilagođene unutar mobilne aplikacije. Sadržaj se može istovremeno čitati i slušati, a odabrane naslove čitaju Jelena Miholjević i Marko Jelić. 


 

ČITATA trenutno broji devet knjiga za osnovnoškolsku dob, dok će se u sljedećoj godini dopuniti s još deset naslova.

Balog, Zvonimir: AnaTomiJa; Crvenšlapica

Baran, Tomislav: Zabundane priče

Kugli, Rosie: Priča o pobjedi

Martinac Kralj, Lada: E, baš mi se pjeva!

Miloš, Damir: Bijeli klaun

Penić, Corina Ana: Viktor i tajna družina Gromovi

Šojat, Ivana: Zmajevi koji ne lete

Tihi Stepanić, Jasminka: Bacit ću ti kompjuter kroz prozor; Baš kao Harry Potter

Malim čitateljima se nakon preuzimanja aplikacije i registracije prikazuju knjige prilagođene njihovoj dobi. Unutar svakog audio-vizualnog poglavlja korisnici mogu sami mijenjati boje pozadine, teksta, fontove, prored, veličinu slova, poravnavanje, zbor boja zaslona, punjenja, ali i upoznati se s nepoznatim riječima i pojmovima čija značenja objašnjava glumac.

Kroz opciju Čitaj kao Čitata mogu vježbati izgovor za pojedine riječi te ga usavršavati po potrebi. Također, aplikacija nudi i mogućnost odabira dnevnog vremena za čitanje uz postavljeni alarm.

Unutar aplikacije nalazi se i statistika – postotak pročitanog i nepročitanog sadržaja, a daje se mogućnost i preuzimanja poglavlja koja se zatim mogu otvoriti bilo kada i bilo gdje te mali korisnik može nastaviti čitati bez uključenog interneta.

Aplikacija ČITATA besplatna je i dostupna na Google Play Storeu i App Storeu.

Projekt ČITATA financiran je od Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske zahvaljujući programu koji omogućuje pristup i dostupnost kulturnih sadržaja za osobe s invaliditetom i djecu i mlade s teškoćama u razvoju u Republici Hrvatskoj.

Ova je aplikacija izvrstan primjer multidisciplinarne suradnje između umjetničke organizacije YELO koja je nositelj projekta, te znanstvenika Sveučilišta u Rijeci iz različitih znanstvenih disciplina, a s ciljem transfera znanja i implementacije znanosti u opipljiv proizvod dostupan svima.Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 7. 3. 2022.

TražilicaRaspored autobusa

Raspored zvona


Informacije

 

 

 

 

VREMENIK NATJECANJA 2022.-2023.


 


 


Popis udžbenika

Školski list


Moto i vizija škole

    


Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 1. 2010.

Ukupno: 1010142
Ovaj mjesec: 2410
Ovaj tjedan: 1054
Danas: 61
preskoči na navigaciju