preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
 
Eugen Kvaternik
Natjecanja

Knjižnica

Oznaka eSafety

vijesti

Dan i noć na PMF-u

Glavna tema manifestacije Dan i noć na PMF-u  koja će se održati 10. svibnja 2024. godine bit će - toplina!

Dnevni program: https://www.daninoc.pmf.unizg.hr/dnevni-program

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 4. 2024. 11:31

Festival znanosti: 22.-26.04.2024.

Tema Festivala znanosti je 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 4. 2024. 11:28

Na Dan darovitih učenika posjetio nas je poznati meteorolog Zoran Vakula

Dan darovitih učenika obilježava se 21. ožujka. Sve skupine darovitih učenika od 4. do 8. razreda sa svojim voditeljicama okupile su se na taj dan u školskoj knjižici i u školskom atriju na susretu s poznatim meteorologom Zoranom Vakulom. Gospodin Vakula predstavio nam je svoje slikovnice, uputio nas u tajne meteorologije i vremenskih prilika i neprilika, a učenici su s izuzetnom pažnjom sve pratili i postavljali bezbroj pitanja. 

       

/upload/os-ekvaternika-velikagorica/images/newsimg/13398/File/web%20(3).pdf

Dojmovi sa susreta pod opširnije.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 22. 3. 2024. 11:59

Virtualni susret sa školom iz Portugala

Naši potencijalno daroviti učenici nastavljalju virtualne susrete s učenicima osnovnih škola diljem Europe. Nakon Poljske, Rumunjske, Portugala na red je došao još jedan susret s portugalskim učenicima.  28. veljače 2024. godine održan je, virtualni susret putem Zooma sa školom  EB 23 Dr. Armando Lizardo-Agrupamento de Escolas de Coruche.

Nakon kratkih prezentacija o državi i gradu, odnosno školi iz koje dolazimo, učenici su postavljali pitanja portugalskim učenicima, odgovarali na njihova pitanja, a na kraju susreta naučili smo i nekoliko portugalskih riječi. Susret je bio poučan i zanimljiv, a većina učenika se je odvažila i pred kamerom pričala o zanimljivostima iz školskog života ili su postavljali pitanja. Naravno, na engleskom jeziku. Susretu su prisutvovale voditeljice grupa. (M. Filipović, A. Vnučec, D. Facko-Vnučec).

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 24. 2. 2024. 10:03

Posjet Etnografskom muzeju

Članovi Etno i Darovite skupine posjetili su 7. veljače Etnografski muzej u Zagrebu. Pozornost im je privukla izložba Intimni prostori svakodnevice. Iako naslov zvuči zbunjujuće, kad su vidjeli prve izloške, sve im je bilo jasnije.  Na izložbi Etnografskog muzeja Intimni prostori svakodnevice po prvi su put prikazani predmeti iz zbirke pokućstva, koji potječu uglavnom iz 19. stoljeća i do sredine 20. stoljeća. Učenici su vidjeli stare škrinje, ormare, krevete, prve šparete (koji su zamijenili zidane peći) te prve perilice rublja. Svi viđeni predmeti podsjetili su ih na tople domove njihovih baka.►

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 9. 2. 2024. 11:48

Virtualni susret sa školom iz Rumunjske

Potencijalno daroviti učenici četvrtih, šestih, sedmih i osmih razreda prvog turnusa prisustvovali su 17. siječnja zanimljivom virtualnom susretu sa školom iz Rumunjske: Dumitru Tautan High School, Floresti.
Susret je počeo s predstavljanjem zemalja, gradova i škola. Mi smo ispričali priču o kravati, dok su nam rumunjski učenici pročitali nekoliko pjesama poznatih pjesnika i na taj način obilježili Dan rumunjske nacionalne kulture.  Uslijedila su zanimljiva pitanja koja su postavljali učenici obiju škola. Na kraju susreta otpjevali smo naše nacionalne himne. Susret je bio na engleskom jeziku te su učenici usavršili i svoje znanje engleskog jezika. (D.F.V)

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 1. 2024. 11:24

Regionalno natjecanje u SUDOKU

U subotu, 25. studenog u OŠ Eugena Kumičića održano je Regionalno natjecanje u SUDOKU. Našu školu je predstavilo čak sedmero učenika! J. Sičić, J. Hižar, J. Prevolnik, V. Grgić i E. Tarnovski natjecali su se u kategoriji Mali bistrići za učenike 1. - 4. razreda, a M. Hižar i J. Sičić u kategoriji Kadeti za učenike 5. - 8. razreda.
Osim klasičnih sudoku zadataka, učenici su vješto rješavali i dijagonalni, sudoku s nepravilinim likovima, niz sudoku, par-nepar, susjedni, kendoku, suma sudoku i ostale zadatke više razine složenosti.
Mentorice učenicima bile su učiteljice M. Mužek, M. Kupina te profesorica N. Šipušić Gombarević. 
Našim Bistrićima i Kadetima čestitamo na upornosti te s nestrpljenjem iščekujemo rezultate. (Povjerenik za natjecanje A. Vnučec)

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 11. 2023. 14:35

Posjet Muzeju Turopolja

Članovi Etno-skupine i daroviti učenici su sa svojim voditeljicama posjetili 23. studenoga Muzej Turopolja. Dočekala nas je etnologinja Josipa Matijašić te govorila o bogatoj Etnografskoj zbirci. Vidjeli smo nošnje našega kraja te kako se teško obrađivala konoplja kako bi se došlo do niti platna. Etnologinja nam je pokazala slike starih kuća te objasnila razliku između hiže i iže. Saznali smo da se u Muzeju održavaju zanimljive radionice pa smo se prijavili na jednu od njih.  Budući da je cilj naše skupine istraživanje običaja Turopolja radujemo se suradnji s djelatnicima Muzeja. (D.A.)

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 27. 11. 2023. 14:24

Potencijalno daroviti učenici 5. razreda posjetili su Međunarodni sajama knjiga i učila - Interliber

Potencijalno daroviti učenici 5. razreda naše škole 9.11.2023. godine posjetili su Međunarodni sajama knjiga i učila - Interliber u Zagrebu. S oduševljenjem i zanimanjem razgledavali su paviljone i štandove te nakon pomnog biranja i kupovali knjige i učila za nastavu. Na kraju dana zaključili su da tijekom godine treba raditi popis željenih knjiga te skupljati novac kako bi se željeno moglo i kupiti. Radujemo se sljedećem Interliberu. (Martina Filipović, voditeljica potencijalno darovitih učenika 5. razreda)

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 11. 2023. 17:56

Posjet Interliberu i sudjelovanje u kvizu High Five

Skupina darovitih učenika viših razreda posjetila je 09.11.2023. godine Interliber, najveću književnu manifestaciju u Hrvatskoj.Obišli smo štandove, kupili pokoju knjigu za sebe i za školsku knjižnicu te smo sudjelovali u kvizu općeg znanja High Five kojeg je vodila poznata "lovkinja" iz kviza Potjera Morana Zibar. Petra, Gabrijela, Lucija, Katja i Ronald hrabro su odgovarali na pitanja iz sedam područja znanja te su na kraju od 14 ekipa osvojili treće mjesto, zaostajući tek dva boda za pobjednicima. Čestitamo ekipi!!! Podršku natjecateljima pružili su ostali daroviti učenici i školska knjižničarka, voditeljica skupine darovitih učenika 7. i 8. razreda. (D.F.V.)

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 10. 11. 2023. 17:38

Nove igre za naše darovite

                   

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 10. 2023. 18:10

Daroviti učenici posjetili su Park znanosti

Dana 16.10.2023. godine 35 potencijalno darovitih učenika 4.- 8. razreda naše škole, zajedno sa svojim voditeljicama, posjetili su Park znanosti u Oroslavju. Uz zanimljivo vodstvo profesora geografije Matije Veverca saznali su tajne brojnih izloženih edukativnih eksponata i saznali kako putuju zvučni valovi, kako zvuči glazbena ograda, otkrili su ples Newtonovih kuglica te timski surađivali i izrađivali u znanstvenoj radionici. (G. Novković-Poje)
U fotogaleriji koja slijedi pogledajte kako im je bilo.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 10. 2023. 19:56

STEAM radionica: 3D olovka

Povodom Dječjeg tjedna, čija je ovogodišnja tema bila "Tradicija i inovacija", daroviti su četvrtaši dana 13.10.2023. sudjelovali na radionici crtanja tradicionalnih turopoljskih drvenih kuća novom tehnologijom - 3D olovkom. Voditelj radionice, Josip Kos, pokazao je učenicima kako rukovati ovim zanimljivim alatom, nakon čega su učenici "crtajući" slojevima filamenta, tj. topljene plastike, stvarali svoje tvorevine - privjeske u obliku čardaka. Naučili su kako plastika zagrijavanjem postaje tekuća te se tada njome mogu stvarati razni potezi olovkom, dok se hlađenjem plastika vraća u kruto stanje te tako zauzima svoj finalni oblik. (A. Vnučec)

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 10. 2023. 08:14

Materijali za rad s darovitim učenicima

Smjernice za rad s darovitom djecom i učenicima: MZO, listopad 2022., pristupljeno 01.10.2023.

PPT - Gimnastika za mozak

Logički zadaci Inna Shapiro: https://mail.google.com/mail/u/0/?tab=wm#search/gordana+novkovi%C4%87/FMfcgxwHMsPSVBFkjNCWGnNZJkrSkXfg?projector=1&messagePartId=0.2 (izvor: OŠ M: Locraka, 01.10.2023.)

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 1. 10. 2023. 12:07

Završno izvješće za šk. godinu 2022./2023. Vijest ima dokument u privitku

U privitku je završno izvješće rada skupina za školsku godinu 2022./2023.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 16. 6. 2023. 08:10
» Arhiva naših vijesti    
 


TražilicaRaspored autobusa

Raspored zvona

     


Informacije

Jelovnici

 


Vijeće učenika


Daroviti/ Zadruga

 


Moto i vizija škole

    


Projekti

Projekt Drvokod


Popis udžbenika

Školski list


Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 1. 2010.

Ukupno: 1179122
Ovaj mjesec: 3406
Ovaj tjedan: 2036
Danas: 14
preskoči na navigaciju