preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Eugen Kvaternik
 

Projekt Drvokod

Oznaka eSafety

vijesti

Dani Lukavca

 U mjesecu svibnju obilježava se Dan mjesta Lukavca. Učenici područne škole željeli su dati svoj prilog tome pa su pripremili školsku priredbu za svoje najbliže, a i ostale mještane. Bilo je to u subotu. 14. svibnja, u prostranom  Društvenom domu. Svojim bogatim programom prožetim recitacijama, dramatizacijom igrokaza, pjesmom, plesom te kratkim sviranjem na tamburicama i gitari pod mentorstvom Željka G., člana KUD-a Stari grad Lukavec, učenici su razveselili brojnu publiku. ►

  :: opširnije :: 


objavio: Unknown   datum: 17. 5. 2022. 23:35

Dani Lukavca

 U mjesecu svibnju obilježava se Dan mjesta Lukavca. Učenici područne škole željeli su dati svoj prilog tome pa su pripremili školsku priredbu za svoje najbliže, a i ostale mještane. Bilo je to u subotu. 14. svibnja, u prostranom  Društvenom domu. Svojim bogatim programom prožetim recitacijama, dramatizacijom igrokaza, pjesmom, plesom te kratkim sviranjem na tamburicama i gitari pod mentorstvom Željka G., člana KUD-a Stari grad Lukavec, učenici su razveselili brojnu publiku. Bilo je tu gledatelja mlađih od 7, ali i do 77 godina starosti. Taj nastup školske djece rado je i sa zanimanjem pogledao naš predsjednik MO Lukavec Ivan Kos, mjesni župnik vlč. Josip Žagar te i naša zamjenica ravnateljice, prof. Melita Delić s još par učiteljica naše škole. Izvedba šaljivih igrokaza na domaćem turopoljskom dijalektu posebno se svidjela raznolikoj publici. Najavljujući jednu recitaciju, učenica četvrtog razreda pročitala je rečenicu:“ Važno je davati onaj dio sebe koji je drugima potreban.“ Učenici, učiteljice Gordana, Andreja, Valentina i učitelj Zdenko, svojim programom dali su velik dio sebe, a publika je to prepoznala i svaku točku izvođača nagradila velikim pljeskom.   
    To zajedničko druženje sve nas je podsjetilo na ono staro, normalno vrijeme, vrijeme prije epidemioloških mjera. Nadamo se da će takvo ostati što duže. (voditeljica PŠ Lukavec Gordana Lektorić)

http://os-ekvaternika-velikagorica.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=53

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 5. 2022. 23:30

Promocija knjige Nade Mihoković-Kumrić: Lađa od srca

       U petak, 4. ožujka, u Područnoj školi Lukavec održana je promocija knjige Nade Mihoković – Kumrić, Lađa od srca. To je zbirka kratkih, toplih priča o poštivanju, razumijevanju, o školskoj ljubavi i školskim simpatijama, o ljubavi prema prirodi… Zapravo o ljubavi koja se nalazi svuda oko nas. Ponekad je ta ljubav obostrana i tada je sretna, glasna, hrabra i samouvjerena, a ponekad nije tako. Nije uzvraćena, ali je ipak prisutna i polako tinja čekajući priliku da se rasplamsa, raširi i zagrli svom silinom. Pričajući o sebi, svojem viđenju dječjeg svijeta, čitajući neke svoje priče i odgovarajući na pitanja koja su joj učenici postavljali, autorica je upravo takvu poruku ljubavi željela prenijeti svima.
        Učenici su joj pripremili malu predstavu sa svojim učiteljicama. Pjevali su, čitali svoje literarne radove i odglumili lutkarski igrokaz nastao prema njenoj priči Jabuka i bor- zaljubljeni par, kojeg je odgledala s posebnim zanimanjem. Dvanaest priča iz knjige učenici su ilustrirali različitim likovnim tehnikama. Ti likovni radovi se nalaze na posebnom kalendaru za ovu godinu, namijenjenom autorici priča koja je njime bila posebno ugodno iznenađena. 
          To naše zajedničko, ugodno druženje brzo je prošlo i svi smo s novom iskrom topline u srcu krenuli u sunčano poslijepodne toga dana. (G. Lektorić)

  :: opširnije :: 


objavio: Unknown   datum: 8. 3. 2022. 08:35

75. obljetnica Područne škole Lukavec

Današnja zgrada naše područne škole, sagrađena je  još davne 1946. godine. Na katu je imala dvije učionice, a u prizemlju dva učiteljska stana. Kroz taj niz godina škola se povremeno obnavljala te kao i nastava u njoj, malo i mijenjala. Dugi niz godina radilo se u dvije smjene. Učiteljski stanovi su preuređeni i škola danas ima 4 učionice i nastava se odvija u jednoj smjeni. Ove školske godine nastavu pohađa 40 učenika od 1. do 4. razreda.
       75 je veliki broj, ali zbog pandemijske stvarnosti obilježili smo to u malom krugu naših dugogodišnjih kolega i kolegica te učiteljica koje su u njoj već odradile svoj dvoznamenkasti broj godina. Nekada je i naša zamjenica ravnatejice ovdje bila učiteljica.  Tom našem kratkom druženju pridružio se i predsjednik MO Lukavec, koji je i sam nekad bio đak ove naše područne škole, a danas i dalje nastavlja tradiciju međusobne suradnje.                                                 
        Mnogi mještani i mještanke Lukavca su u nju zakoračili kao đaci prvaci. Roditelji naših đaka, a nekima i njihovi djedovi i bake. 
       Te prve četiri godine školovanja brzo prođu, a škola željno i veselo dočekuje nove generacije malih Lukavčana jer zbog njih i postoji. (voditeljica PŠ Lukavec Gordana Lektorić)

        

                                       Škola
                                   Velika, stara.
                              Učiti, pisati, brisati.
                            Odmoru se svi vesele.
                                         Učenici.

 Luka Gašparić, 4.r. PŠ Lukavec

                                           Škola
                                  Pametna, živahna.
                                 Pisati, misliti, čitati.
                               Olovka se veseli pisanju.
                                              Ispit. 

 Liam Stanilović, 4.r. PŠ Lukavec

  

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 27. 12. 2021. 20:29

Sjećamo se žrtava Domovinskog rata, Vukovara i Škabrnje -PŠ Lukavec

           

                              

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 17. 11. 2021. 16:34

Početak nove školske godine

U ponedjeljak 6. rujna počinje nova nastavna godina 2021./2022.

Učenici 2., 3. i 4. razreda dolaze na nastavu u 8.00, a prvašići u 9.00 u pratnji roditelja.

                                                                                 Učitelji PŠ Lukavec

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 31. 8. 2021. 13:12
» Arhiva naših vijesti    
 


TražilicaRaspored autobusa

Raspored zvona


Informacije

 

 

 

 

VREMENIK NATJECANJA 2022.-2023.


 


 


Popis udžbenika

Školski list


Moto i vizija škole

    


Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 1. 2010.

Ukupno: 1005297
Ovaj mjesec: 474
Ovaj tjedan: 163
preskoči na navigaciju