preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Eugen Kvaternik
 

Projekt Drvokod

Oznaka eSafety

Gledali smo, posjetili smo, obilježili smo...

Čitanje ne poznaje granice/ Branje ne pozna meja

U školskoj godini 2021./2022.  u projektu Čitanje ne poznaje granice/ Branje ne pozna meja sudjelovalo je šest učenica 4.c razreda koje pohađaju grupu Male knjižničarke. Učenice su tijekom projekta pročitale priču Bine Štampe Žmavc: Mačak Mucko ( Muc Mehkošapek). Partneri u projektu bile su nam učenice 5.b razreda OŠ Rodica iz Domžala s učiteljicom Dragicom i knjižničarkom Sabinom. Naši slovenski prijatelji čitali su priču Koraljke Milun: Baton i Roni: što sve može pasti na pamet dječaku i psu (Baton in Roki: kaj vse lakho pade na pamet dečku in psu).

Mačak Mucko je priča o dječaku Tinu koji živi u užurbanom gradu Žurigradu te ima mnogo svakodnevnih obaveza i o njegovom mačku Mucku. Taj svilenodlaki ljubimac zaključio je da je danas teško biti dijete uz sve silne obaveze i brzi tempo života pa je odlučio pomoći Tinu. Mucko piše dječakovu zadaću i tako mu daje „jednu macu vremena“, taman toliko da se dječak posveti njemu, svojem kućnom ljubimcu.

 Priča se učenicama svidjela te smo nakon pročitane priče razgovarali o svojim željama i maštanjima. Učenice su nacrtale likove iz priče.

Zajednički susret s partnerskom školom održan je 13. svibnja preko Zooma na kojem smo upoznali jedni druge, predstavili svoj grad i svoju školu putem prezentacija te razgovarali o knjigama i životu u našim školama. Učenice su napravile igru parova s likovima iz priče. Neke riječi koje su zajedničke u obje priče smo izdvojili te ih naučili na hrvatskom i slovenskom. Susret je u veselom raspoloženju brzo protekao, a nadamo se da će tako brzo proteći i vrijeme do iduće školske godine u kojoj se nadamo da ćemo moći susresti se uživo.

http://https://read.bookcreator.com/r2QA1tG68KQfRPesybnLhmfcL7p1/QJraH8tUT0S7IJvcmER3mQ
Pošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Administrator   datum: 17. 5. 2022.

TražilicaRaspored autobusa

Raspored zvona


Informacije

 

 

 

 

VREMENIK NATJECANJA 2022.-2023.


 


 


Popis udžbenika

Školski list


Moto i vizija škole

    


Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 1. 2010.

Ukupno: 1010143
Ovaj mjesec: 2411
Ovaj tjedan: 1055
Danas: 62
preskoči na navigaciju