preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Eugen Kvaternik
 

Projekt Drvokod

Oznaka eSafety

6. a i 6. b Hrvatski jezik

"Be a responsible citizen - fight COVID-19" eTwinning projekt

Potaknuti pandemijom i širenjem zaraze kronavirusom, uključili smo se u eTwinning projekt "Be a responsible citizen - fight COVID-19". Sudjelovali smo u raznim projektnim aktivnostima koje su za cilj imale podizanje razine svijesti o samoj bolesti te mjerama i načinima suzbijanja širenja zaraze, kao i pouzdanim izvorima informiranja. 

Prezentacija o COVID-19 bolesti

Pisali smo i poruke podrške jedni drugima te podijelili kvizove koje smo izradili.

Made with Padlet
  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Dubovečak  datum: 9. 7. 2020. 12:21

International Women in Science Day - eTwinning projekt

Sudjelovali smo i u međunarodnom eTwinning projektu "International Women in Science Day". Proučavali smo važne znanstvenice koje su doprinijele boljitku svijeta u kojemu živimo. Izrađivali smo razne digitalne materijale, te snimili poruke podrške za djevojčice, zajedno sa našim projektnim partnerima.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Dubovečak  datum: 9. 7. 2020. 12:18

DAN PLANETA ZEMLJE Vijest ima dokument u privitku

Izradio učenik N.D.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Dubovečak  datum: 19. 4. 2020. 18:29

100. Dan škole

Obilježili smo 100. Dan škole u sklopu međunarodnog eTwinning projekta "Razglednice moga zavičaja". Napravili smo mali književni rječnik sa 100 književnih pojmova koje smo zalijepili u bilježnicu i onda smo to ponovili pomoću čarobnog kotača izrađenog u Wordwallu, na koji smo također stavili 100 književnih pojmova.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Dubovečak  datum: 8. 3. 2020. 11:20

Sedmi kontinent

Sudjelovali smo u projektu Sedmi kontinent u sklopu kojeg smo gledali njemački film "Krokodili", a poslije smo razgovarali s redateljicom, ne tog filma, ali osobom koja se time bavi i saznali svašta o snimanju filma. Sve je bilo u sklopu eTwinning projekta "Medijska pismenost".

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Dubovečak  datum: 8. 3. 2020. 11:18

Dan medijske pismenosti u Večernjem listu

Povodom Dana medijske pismenosti proveli smo prijepodne u Večernjem listu. Bili smo novinari, snimatelji, montažeri... Bilo nam je jako lijepo i korisno. Spojili smo sve i s eTwinning projektom "Medijska pismenost".

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Dubovečak  datum: 8. 3. 2020. 11:13

Prof. Rupić govorio o svemiru

Na samo Valentinovo posjetio nas je naš prof. u mirovini, Milan Rupić i održao nam lijepo i korisno predavanje o svemiru i Marsu u sklopu eTwinning projekta "Tjedan svemira" .Za desetak dana mi ćemo donijeti svoje materijale i napraviti naš rječnik svemirskih pojmova zajedno sa 3.b razredom.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Dubovečak  datum: 16. 2. 2020. 10:56

6.b i 3.b obilježili Valentinovo

Na samo Valentinovo u goste su nam došli učenici 3.b razreda te smo zajedno izrađivali srca i pisali lijepe poruke u sklopu eTwinning projekta "Memento prijateljstva". Na kraju smo se svi zajedno počastili slatkišima.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Dubovečak  datum: 16. 2. 2020. 10:54

6. a i 6. b u projektu Edutopija 21 - radionica "Ekološki otisak"

Učenici 6. a i 6. b razreda sudjelovali su u projektu u koji je uključena naša škola - Edutopija 21 na radionici "Ekološki otisak". Voditelj radionice: Dražen Šimleša

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Dubovečak  datum: 9. 2. 2020. 12:00

Zvonjalica

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Dubovečak  datum: 8. 2. 2020. 15:20

Učenici 6. b bili na snimanju Zvonjalice na City radiju povodom Dana medijske pismenosti.

Učenici su u Zvonjalici ugostili ravnateljicu Centra za djecu, mlade i obitelj Sandu Puljiz Vidović i našeg profesora tjelesne kulture Ivicu Hercega.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Dubovečak  datum: 8. 2. 2020. 15:13

Kota u 6. b na nastavi Hrvatskog jezika

I opet nam je došla naša najdraža Kota. Ponavljali smo glagolska vremena i uz pomoć pojmova na magnetnom papiru i uz pomoć čarobnog kotača. Kota je najbolje nagradila trikovima. Bilo nam je super!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Dubovečak  datum: 8. 2. 2020. 15:02

Naša Kota

Na satu Hrvatskog jezika u ponavljanju glagolskih vremena pomogla nam je naša Kota. Pozvali smo i našu prijateljicu Franku iz 8. b i našeg prijatelja Antonija iz 7. b. Svi smo uživali. Obilježili smo tako i eTwinning projekt "Memento prijateljstva".

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Dubovečak  datum: 22. 1. 2020. 12:38

Kota na satu Hrvatskog jezika u 6.a

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Dubovečak  datum: 22. 1. 2020. 11:09

Izrada naših avatara i digitalnih pahuljica

Zajedno sa 3. b razredom i učiteljicama Marinom Mužek Ivanom Dubovečak učenici 6. b razreda izrađivali su sami svoje avazare i digitalne pahuljice u sklopu etwinning projekta "Webučionica". Bilo nam je poučno i jako zabavno.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Dubovečak  datum: 20. 1. 2020. 14:17

Studenti Učiteljskog fakulteta na satu Hrvatskog jezika

Studenti učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu sa svojom profesoricom doc.dr.sc. Vesnom Budinski bili su na satu Hrvatskog jezika na kojem smo ponovili sve što zbnamo o glagolima pomoću zadataka koje smo izradili u Kahootu i wordwallu.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Dubovečak  datum: 18. 1. 2020. 10:05

Lijepi zadnji dan nastave prije blagdana

Danas smo proveli divan dan. Skupili smo paket pomoći za obitelj kojoj je pomoć najpotrebnija, zaželjeli si sretne blagdane dijeleći si slatkiše i lijepe poruke, razveselili smo našeg dragog asistenta Alena koji je uvijek uz nas, iznenadili našu rasku i čestitali joj rođendan, posjetili Muzej Turopolje i uživali u zajedničkom klizanju! Obilježili smo tako eTwinning projekte "Memento prijateljstva", "Razglednice moga zavičaja".

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Dubovečak  datum: 24. 12. 2019. 17:19

Video o našoj Koti

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Dubovečak  datum: 15. 12. 2019. 11:20

Šestaši na Gradskom vijeću djece s gradonačelnikom

Učenici, članovi novinarske skupine 6. a u ponedjeljak su sudjelovali na Dječjem gradskom vijeću i razgovarali s gradonačelnikom te mu postavljali razna pitanja. Gradonačelnik se malo uznojio, ali je uspio odgovoriti na sva pitanja te nas svašta lijepoga čeka u idućoj godini. Mi se nadamo novim ormarićima za naše torbe.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Dubovečak  datum: 15. 12. 2019. 10:01

Terapijski pas Kota učio s nama o svemiru

I opet nam je došla naša Kota. Učila je s nama o svemiru, a posjetio nas je i pravi astronaut. Sami smo izradili naše teleskope koji su bili izloženi na izložbi u sklopu projekta o svemiru. Obilježili smo eTwinnig projekt "Tjedan svemira".

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Dubovečak  datum: 14. 12. 2019. 14:19

Učenici za djecu Afrike

Učenici 6. a i 6. b u petak su bili jako vrijedni i napravili puno ukrasa koji će se prodavati na božićnom sajmu, a sav prihod od sajma ići će za djecu u Africi kojima je pomoć najpotrebnija. Hvala našoj vjeroučiteljici Ivani Zec, učiteljici Marini Mužek i našem dragom asistentu Alenu Konjeviću na pomoći. Obilježili smo tako i eTwinning projekt "Memento prijateljstva".

 

 

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Dubovečak  datum: 8. 12. 2019. 11:03

Učenici imali dva zanimljiva sata Hrvatskog jezika u informatičkoj učionoici

Učenici 6. b razreda imali su dva zanimljiva sata Hrvatskog jezika u informatičkoj učionici. U različitim alatima učenici su izradili zadatke za ponavljanje jezičnog gradiva iz Hrvatskog jezika. Hvala našoj učiteljici informatike Daliji Kager na pomoći. Obilježili smo tako i eTwinnig projekt "Webučionica".

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Dubovečak  datum: 5. 12. 2019. 09:38

Jasminka Tihi-Stepanić na satu Hrvatskog jezika

Na satu Hrvatskog jezika ugostili smo našu profesoricu i književnicu Jasminku Tihi-Stepanić u sklopu eTwinning projekta "Književnik moga zavičaja". S njom smo razgovarali o knjizi koju smo pročitali za lektiru "Imaš fejs", ali i njezinim drugim romanima i likovnicama za djecu i mlade. Bilo nam je jako lijepo. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Dubovečak  datum: 13. 11. 2019. 18:51

Čitamo slikovnice i romane naše drage profesorice i poznate književnice Jasminke Tihi-Stepanić!

Na satu hrvatskog jezika čitali smo slikovnicu naše profesorice i književnice Jasminke Tihi-Stepanić u sklopu eTwinning projekta "Književnik moga zavičaja", a nakon toga odigrali Kahoot kviz u kojem smo vidjeli koliko smo pažljivo slušali i razumjeli tekst. Bilo nam je jako zabavno!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Dubovečak  datum: 10. 11. 2019. 10:29

Kuhanje bijelih žganaca

Sasvim poseban sat hrvatskog jezika. S našim smo kuharom Tomislavom skuhali tradicionalno turopoljsko jelo, bijele žgance s tropom. Poslije smo se fino najeli i siti ponovili zamjenice! Organizirali smo sve u sklopu eTwinning projekta "Razglednice moga zavičaja".

    

POGLEDAJTE VIDEO!

KUHANJE ŽGANACA - VIDEO

KAKO NAPRAVITI TROP - VIDEO

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Dubovečak  datum: 10. 11. 2019. 10:20

Izrada mozaika

Šetali smo Velikom Goricom, mobitelima zabilježili ljepote jeseni i u učionici stvorili predivne digitalne razglednice u sklopu dva eTwinning projekta, "Razglednice moga zavičaja" i Webučionica".

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Dubovečak  datum: 27. 10. 2019. 10:04

Zanimljiv sat Hrvatskog jezika u 6. b Vijest ima dokument u privitku

Na satu Hrvatskog jezika obrađivali smo vrste riječi na primjerima tekstova o planetima u sklopu eTwinning projekta "Tjedan svemira". Također smo pogledali zanimljivu prezenraciju koju je napravio naš učenik N. D. Bilo nam je jako lijepo.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Dubovečak  datum: 20. 10. 2019. 10:22

Učenici 6. b razreda poslali svoje razglednice

U sklopu eTwinning projekta "Razglednice moga zavičaja", nakon što smo ih na satu Likovne kulture izradili, sada smo ih poslali našim prijateljima u druge škole u cijeloj Hrvatskoj. 

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Dubovečak  datum: 20. 10. 2019. 10:17

Terapijski pas Kota učila s nama Hrvatski jezik

Sretni smo što projekt "Učimo sa 4 šape" ide i dalje. Kota je 16. listopada bila u 6. a razredu i bilo nam je jako zabavno. Pomoću kahoot kviza koji su izradili učenici ponovili smo sve što smo naučili u 5. razredu, a očitavanjem q kodova ponovili smo padeže imenica. Bili smo jako dobri i od Kote zavrijedili puno nagrada. Jedva čekamo da nam opet dođe! Sve smo radili i u sklopu eTwinning projekta "Webučionica".

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Dubovečak  datum: 20. 10. 2019. 10:11

6. b kod eko moguta

U sklopu eTwinning projekta "Legende moga zavičaja" posjetili smo i slikali se kod eko Moguta koji je postavljen na Trgu Stjepana Radića.

Na Trg Stjepana Radića, nedaleko knjižnice te dvorane i galerije Galženica stigao je Mogut. Interaktivna skulptura napravljena većinom od otpadnog materijala, a ponajviše plastičnih vrećica, rad je velikogoričke kiparice, Mirne Savić. Mirna je skulpturu izradila u suradnji s Gradom Velikom Goricom koji je sredstva osigurao putem kohezijskog EU fonda u programu “Pametno gospodarenje otpadom Grada Velike Gorice”. Skulptura eko Moguta koji “jede” plastiku prati predstavu “Uzbuna u plastičnom carstvu” .Mogut, turopoljsko mitsko biće, inače je u narodnim predajama poznat kao mistično biće koje može poprimati različite oblike, ljudske ili životinjske, živi u šumi i jako je dobar te pomaže svim bićima koja se nađu u nevolji.

U ovoj priči, Mogut je poprimio eko oblik, napravljen od plastike i otpadnog materijala, pomaže građanima razviti i proširiti svijest o pametnom gospodarenju otpadom, reciklaži i ponovnoj uporabi otpadnog materijala. Građani će kroz otvor na njegovom trbuhu moći ubacivati plastiku, plastične boce i ostale plastične predmete, a građani koji će doći na izvedu predstave, umjesto ulaznice donijet će jedan komad plastike koji će baciti Mogutu “u trbuh”

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Dubovečak  datum: 20. 10. 2019. 09:56

Mali svemirski istraživači posjetili Planetarij u sklopu projekta "Tjedan svemira"

Dana 4. listopada M.M. I N.D., 6. b, posjetili su Planetarij u sklopu eTwinning projekta "Tjedan svemira" koji provodimo u 6. b razredu. Dječacima je bilo jako lijepo i svoja iskustva i nova saznanja podijelili su na satu Hrvatskog jezika s ostalim učenicima.

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Dubovečak  datum: 20. 10. 2019. 09:51

Dječji tjedan

Aktivno smo sudjelovali u Dječjem tjednu. Bili smo na raznim radionicama o medijima i o pravima djece. Sudjelovali smo na 15. Susretima Dječjih gradskih vijeća Hrvatske čiji je domaćin bio naš grad Velika Gorica! Puno smo toga naučili! Sve se odigralo i u sklopu eTwinning projekta "Medijska pismenost".

U Zvonjalici smo ugostili dekana Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prof. dr.sc. Sinišu Opića i doc. dr.sc. Vesnu Budinski s kojima smo popričali o velikoj obljetnici Učiteljskog fakulteta. Naime, Učiteljski fakultet ove godine slavi 100. rođendan! Čestitamo!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Dubovečak  datum: 13. 10. 2019. 11:13

Pozdrav od veselih đaka, 6. a i 6. b!

  :: opširnije :: 


objavio: Ivana Dubovečak  datum: 13. 10. 2019. 11:07
 


TražilicaRaspored autobusa

Raspored zvona


Informacije

 

 

 

 

VREMENIK NATJECANJA 2022.-2023.


 


 


Popis udžbenika

Školski list


Moto i vizija škole

    


Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 1. 2010.

Ukupno: 1005297
Ovaj mjesec: 474
Ovaj tjedan: 163
preskoči na navigaciju