preskoči na sadržaj

Login
Korisnik:
Lozinka:
Eugen Kvaternik
Oznaka eSafety

Kalendar
« Travanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
Prikazani događaji

Korisne stranice

 

 

 

 

 

 

 

Vijesti iz škole

Najbolji osmaši

Gradonačelnik Grada Velike Gorice Krešimir Ačkar primio je 14. lipnja najbolje učenike osnovnih i srednjih škola. Među petnaest nagrađenih  učenika osnovnih škola su naši uzorni osmaši, odlikaši i sudionici brojnih natjecanja: Anton Pfeiffer Rimac i  Luka Azinović. Učenici su nagrađeni knjigama uz riječi zahvale i poticaja našeg gradonačelnika. U ime svih osnovnoškolaca, lijepim riječima zahvalio se naš Luka.

Čestitke Luki i Antonu. Ponosni smo na vas!

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 15. 6. 2021. 22:56

Obavijest roditeljima učenika s prebivalištem u Gradu Zagrebu o nabavi drugih obrazovnih materijala za školsku godinu 2021./2022.

Roditelji učenika s prebivalištem u Gradu Zagrebu popunjenu dokumentaciju potrebnu za ostvarivanje prava na besplatne druge obrazovne materijale tj. Obrazac 2 i Privolu  te popis drugih obrazovnih materijala koji ovjerava škola, trebaju poslati na e-mail adresu: nabava.osnovne-skole@zagreb.hr

Rok za predaju zahtjeva u prvom krugu je od 1. lipnja 2021. do 30. lipnja 2021. do 12,00 sati (do tada zahtjev treba biti zaprimljen).►

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 15. 6. 2021. 22:04

Samovrednovanje škole Vijest ima dokument u privitku

U prilogu se nalaze rezultati online ankete Samovrednovanje - unapređenje kvalitete škole provedeno među roditeljima četvrtih i osmih razreda. Cilj ovogodišnjeg samovrednovanja bio unaprijediti suradnju roditelja i škole na način da dobijemo povratne informacije od roditelja učenika 4. razreda (na kraju razredne nastave) i roditelja učenika 8. razreda (na kraju osnovnoškolskog obrazovanja) kroz konkretno osmišljen online anketni upitnik . Dobiveni rezultati i njihova interpretacija prikazani su u prilogu, kao i brojne mogućnosti za unapređenje kvalitete suradnje koje će biti prezentirane i na Učiteljskom vijeću do kraja ove školske godine.  Voditeljice su bile školska psihologinja i učiteljica savjetnica razredne nastave Marina Mužek. (Gordana Novković Poje) ►

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 14. 6. 2021. 15:51

Upisi u srednje škole

Poveznica na mrežnu stranicu Nacionalnoga informacijskog sustava prijava i upisa u srednje škole Upisi.hr. gdje se nalaze sve važne informacije vezane za upis u 1. razred srednje škole. Ukoliko će biti kakvih nejasnoća možete kontaktirati razrednike ili pedagoginju. (A.R.)

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 8. 6. 2021. 18:19

Digitalni učenički inkubator

Kako bi potaknuli učenike na kreativno promišljanje i angažirali ih oko osmišljavanja ideja i razvoja projekata i u ovim izazovnim trenutcima socijalnog distanciranja, Školska knjiga, Institut za inovacije te Znanstveni centar izvrsnosti za školsku efektivnost i menadžment pokrenuli su Digitalni učenički inkubator na platformi StellarPlatform.com. Svrha digitalnog učeničkog inkubatora je: aktivno poticati kreativno i apstraktno promišljanje, stimulirati poduzetnički duh i stvaranje vrijednosti,  educirati učenike o kreativnosti, inovacijama i pokretanju projekata, Promovirati timski rad i zajedništvo te omogućiti učenicima da pokažu proaktivnost i odgovornost u izvannastavnim aktivnostima. Tijekom pet faza, od ožujka do svibnja, šest učenica sedmih  i osmih razreda, zajedno sa školskom knjižničarkom,razvijale su projekt Škare genijalke. U završnici Digitalnog učeničkog inkubatora, koja je održana online 29. svibnja, od 160 prijavljenih projekata proglašeni su najbolji.  Čestitke učenicama na sudjelovanju. (DFV)

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 8. 6. 2021. 10:18

Dan škole 2021.

Obilježavamo Dan škole

 

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 4. 6. 2021. 10:31

Druženje sa znanstvenicom - prof. dr. sc. Anamarija Frankić

Dana 27. svibnja 2021. u našoj smo vanjskoj učionici ugostili dr. sc. Anamariju Frankić, profesoricu sa University of Massachusetts u Bostonu i Sveučilišta u Zadru. Bilo je to posljednje ovogodišnje druženje sa hrvatskim znanstvenicama u sklopu međunarodnog eTwinning projekta International Women in Science Day II. Prof. Frankić govorila je učenicima 6. d razreda te nekolicini petaša i sedmaša o biomimikriji, načinu koji preslikava rješavanje problema iz prirode. Našu gošću pozdravila je i zamjenica ravnateljice, prof. Delić, a predavanju je prisustvovala i prof. hrvatskog jezika, Ivana Dubovečak, koja također sa učenicima sudjeluje u ovom projektu. Dogovorili smo i neke nove susrete, pa se jako veselimo suradnji i od srca zahvaljujemo prof. Frankić na posjeti!

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 27. 5. 2021. 21:10

Naše učenice osvojile treće mjesto na završnici Nacionalnog projekta za poticanje čitanja – Državno natjecanje u znanju i kreativnosti Čitanjem do zvijezda

Završnica Nacionalnog projekta za poticanje čitanja – Državno natjecanje u znanju i kreativnosti Čitanjem do zvijezda za osnovne škole održana je 10. i 11. svibnja. Natjecanje je provedeno online, a sudjelovalo je 180 učenika iz 60 osnovnih škola iz svih hrvatskih županija. Natjecanje je bilo i međunarodnog učešća.
Kako je godina 2021. proglašena Godinom čitanja, tema ovogodišnjeg projekta bila je U svijetu knjiga. Učenici su trebali pročitati: Miris knjige, autorice Jadranke Klepac; Tom Gates – Svjetski dan knjige – Najbolji u povijesti (dosad), autorice Liz Pichon; Matilda, autora Roalda Dahla i Demon školske knjižnice, Moree Banićević.
Na pismenom dijelu ispita provjeravalo se uz detalje iz sadržaja knjiga i znanje iz opće kulture (posebno iz gegrafije i povijesti), činjenice uz Svjetski dan knjige, znanje iz poznavanja informacijske, čitalačke, matematičke, prirodoslovne i informatičke pismenosti.
Nakon školske i županijske razine Natjecanja, na nacionalnoj završnici sudjelovale su učenice Ana Baćak, Dora Bekavac i Ana Šantek. Učenice su pokazale izvrsno znanje i osvojile su treće mjesto. 
Mentorica učenicama je školska knjižničarka. Čestitke učenicama i mentorici. (DFV) 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 13. 5. 2021. 08:33

Novi broj Prve škole

Dragi učenici i roditelji, još je jedna izazovna i teška nastavna godina na izmaku, no unatoč svim preprekama koje je pandemija pred nas stavila, uspjeli smo iznjedriti novi 31. broj naše Prve škole. Kao što možete vidjeti, nismo zaobišli teme korone i potresa, no ipak sve gledamo s vedre i pozitivne strane, jer mnogo se toga lijepoga dogodilo, stvorilo, naslikalo, narisalo, snimilo i napisalo. U godini čitanja, za sve pažljive čitače našeg lista, bit će prilika za osvajanje nagrada u nagradnoj igri, pa ako još niste, trk po svoj primjerak.

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 13. 5. 2021. 08:17

Natjecanje mladih tehničara

Od 5. do 7. svibnja online je održana državna razina 63. Natjecanja mladih tehničara. Natjecanje je trajalo tri dana, gdje je prvi dan provedeno testiranje teorijskog znanja natjecatelja pisanjem testa. Drugi dan je bio rezerviran za izradu tehničke tvorevine, te u konačnici, trećeg su dana natjecatelji branili svoj rad prezentiranjem pred državnom komisijom. Našu je školu predstavljao Fran Đumlija, učenik 8. razreda, u području elektronike. Zadatak je bio izraditi elektronički sklop, tajmer, provjeriti njegovu funkcionalnost i eventualno poboljšati sklop dodavanjem nekih elemenata kako bi njegova primjena u stvarnom životu bila što praktičnija.
Od ukupno 15 natjecatelja u toj kategoriji, Fran je zauzeo 8. mjesto. Čestitke učeniku i njegovoj mentorici Kristini Panižić, učiteljici tehničke kulture.
  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 10. 5. 2021. 12:38

Briga za mentalno zdravlje Vijest ima dokument u privitku

Dragi roditelji i učitelji, u prilogu je odličan edukativni materijal Briga za mentalno zdravlje,  koji je izradio Stručni tim Odgojnog savjetovališta Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta u Zagrebu.
(psihologinja G. Novković Poje)
  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 6. 5. 2021. 13:30

Virtualno druženje sa znanstvenicom dr. sc. Matejom Dumbović

Drugo virtualno druženje sa hrvatskim znanstvenicama u našoj se školi održalo u srijedu, 5. svibnja 2021. godine. Putem Zoom platforme u goste smo doveli dr. sc. Mateju Dumbović, astrofizičarku koja se bavi istraživanjem različitih vidova utjecaja Sunčeve aktivnosti na Zemlju i međuplanetarni okoliš. Znanstvena je suradnica na Opservatoriju Hvar, Geodetskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Osim učenika 6. c razreda, ovom susretu pridružili su se i učenici I. turnusa te naša profesorica Hrvatskoga jezika, Ivana Dubovečak, tako da nas je ukupno bilo 32. Povezali smo tako dva eTwinning projekta - International Women in Science Day 2 i Svjetski tjedan svemira 2. Susret je protekao u ugodnom razgovoru gdje su učenici postavili mnoga zanimljiva pitanja našoj sugovornici. Našoj gošći ovim putem zahvaljujemo na vremenu koje nam je posvetila i nadamo se da ćemo neki od naših budućih susreta moći održati uživo.

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 5. 5. 2021. 15:27

Virtualno druženje sa znanstvenicom dr. sc. Lanom Ceraj

Učenici 6. a razreda su na satu Informatike u četvrtak, 22. travnja 2021. putem Zoom platforme ugostili znanstvenicu, astrofizičarku dr. sc. Lanu Ceraj, koja radi na Institutu Ruđer Bošković i proučava kozmičke zvijeri. Ona nam je pokazala kako je izgledao njezin znanstveni put, ali i kakvu su ulogu i koje znanstvenice imale u razvoju astrofizike. Tako smo povezali dva projekta - International Women in Science Day 2 Svjetski tjedan svemira 2. Osim učenika 6. a, predavanje su virtualno pratili i još neki učenici naše škole, a dr. sc. Ceraj pozdravila je i prof. Melita Delić, zamjenica ravnateljice. Bilo je zanimljivo i poučno, imali smo mnoštvo pitanja, a dogovorili smo se i za neki posjet Institutu čim epidemija završi. Hvala dr. sc. Lani Ceraj što se odazvala našem pozivu!

Dr. sc. Ceraj popularizira znanost i aktivno vodi razne portale i društvene mreže U lovu na kozmičke zvijeri: web stranica, Facebook stranica, YouTube kanal.

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 23. 4. 2021. 15:00

10. Noć knjige

U petak, 23. travnja održava se 10. jubilarna Noć knjige . Pozivamo Vas da zajednički skrenemo pozornost na važnost knjige i čitanja. 

PROGRAM NOĆI KNJIGE ZA OŠ EUGENA KVATERNIKA je u prilogu►

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 22. 4. 2021. 22:55

Noć knjige

U petak, 23. travnja održava se 10. jubilarna Noć knjige  u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) te Dana hrvatske knjige (22. travnja).  Nakon prošlogodišnjeg virtualnog druženja, na kojem je bio lijep odaziv i roditelja i učenika, pozivamo vas da zajednički skrenemo pozornost na knjigu i čitanje. ►

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 22. 4. 2021. 13:06

Dan planeta Zemlje

Učenici 4.c razreda i njihova učiteljica Marina vrijedni su čuvari okoliša i naše planete. Uvijek marljivo održavaju školski okoliš i rado sade nove biljke. Danas 22. travnja za Dan planeta Zemlje zasadili su dva jorgovana u školskom dvorištu.  

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 22. 4. 2021. 12:35

Obavijest o organizaciji nastave od 19. travnja 2021.

Poštovani,

od ponedjeljka, 19. travnja 2021. godine nastava se za sve učenike, uz pridržavanje epidemioloških mjera,  održava prema Modelu A - nastava u školi.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 16. 4. 2021. 09:16

Obavijest o organizaciji nastave 12.-16. travnja 2021.

Prema jučerašnjoj najavi ministra sa sjednice Vlade, škole Grada Zagreba i Zagrebačke županije pa tako i škole Grada Velike Gorice idu na C model održavanja nastave od 12.-16. travnja 2021. godine za učenike predmetne nastave (od 5. do 8. razreda). Nastava će se održavati u realnom vremenu.

Učenici razredne nastave (od 1. do 4. razreda) pohađat će nastavu prema modelu A i dolaze u školu po redovnom rasporedu.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 9. 4. 2021. 13:36

Psihološki kutak Gradske knjižnice Velika Gorica - objave naše školske psihologinje

U Psihološkom kutku Gradske knjižnice Velika Gorica - Dječji odjel možete pratiti stručne objave za roditelje, učitelje i odgojitelje na aktualne teme iz područja odgoja i obrazovanja:  https://www.knjiznica-vg.hr/category/psiho-kutak/.  koje piše naša školska psihologinja G. Novković-Poje. (G. Novković Poje)

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 8. 4. 2021. 09:19

Županijsko Natjecanje iz Matematike

Na županijskom Natjecanju iz Matematike, koje je održano 29. ožujka, sudjelovalo je osam naših učenika. U kategoriji učenika četvrtih razreda, pod mentorstvom učiteljice savjetnice M. Mužek, sudjelovali su Ema B., Gita Ć., Bruno C., a najbolji uspjeh ostvario je Adam N. osvojivši izvrsno drugo mjesto. U istoj kategoriji sudjelovao je i Grgur Đ. koji je osvojio izvrsno peto mjesto pod mentorstvom učiteljice M. Golemac. U kategoriji natjecatelja šestih razreda sudjelovao je Nikola K. (mentor B. Mirenić), u kategoriji sedmih razreda sudjelovala je Ana M. (mentor Gordana Berković Kosor), dok je u kategoriji osmih razreda sudjelovao Pavao M. (mentor Nela Šipušić Gombarević). Čestitamo svim natjecateljima i njihovim mentorima.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 8. 4. 2021. 08:44

Županijsko Natjecanje iz Geografije

Županijsko Natjecanje iz Geografije održano je 25. ožujka. Na natjecanju je sudjelovalo četvero učenika naše škole. U kategoriji učenika petog razreda sudjelovao je Rafael Š. (mentor D. Vešligaj). U kategoriji učenika šestih razreda sudjelovali su Pavla Š. i Dominik P. ( mentor I. Jurlina), dok je u kategoriji učenika sedmih razreda sudjelovala Daria J. (mentor D. Vešligaj) koja je ostvarila najbolji rezultat osvojivši treće mjesto. Čestitamo svim učenicima i mentoricama.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 8. 4. 2021. 08:40

10. Noć knjige - NATJEČAJ

Ove godine, 23. travnja, na Svjetski dan knjige i autorskih prava te Dana hrvatske knjige (22.travnja), održava se jubilarna 10. Noć knjige. Stoga, u 2021. godini, koja je proglašena i Godinom čitanja obilježimo 10. Noć knjige na poseban način, mnoštvom kreativnih ideja na temu Ljekovita moć knjige. Odaberite knjigu koja je na vas posebno utjecala, istaknite njezinu „ljekovitost“ (poruku knjige koju želite podijeliti s drugima) i predstavite je na svoj način: riječju, slikom, tekstom, pjesmom, stripom, prezentacijom, videom, plakatom ili kako god vi želite. ►

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 8. 4. 2021. 08:00

Zvonjalica u Webučionici

Zvonjalica, radio emisija koju stvaraju djeca iz svih velikogoričkih osnovnih škola te svih odgojno-obrazovnih ustanova u Velikoj Gorici, predstavljena je na webinaru Webučionice, a predavači su bile urednice Zvonjalice I. Dubovečak, prof. savjetnik Hrvatskog jezika i M. Mužek uč. RN i učitelj savjetnik. ►

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 7. 4. 2021. 20:26

U svijetu likovnih umjetnika

Projekt U svijetu likovnih umjetnika razred 4.b  i učiteljica M. Mužek.

https://view.genial.ly/60641679d70c4f0d4151c124/interactive-image-u-svijetu-likovnih-umjetnika

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 31. 3. 2021. 10:45

Nagrade i pohvale na natječaju "Joža Horvat"

Učenici naše škole sudjelovali su na likovnom, literarnom i foto natječaju "Joža Horvat - književik i moreplovac" kojeg je organizirala OŠ Jože Horvata iz Kotoribe. Tema ovogodišnjeg natječaja bila je razglednica djetinjstva.

Učenica Jelena P. iz 7.b razreda osvojila je 3. nagradu u kategoriji literarnih radova sa radom Razglednica djetinjstva (mentorica Ivana Dubovečak). U kategoriji likovnih radova, pohvaljen je rad učenika Marka K. iz 4.c razreda pod nazivom Razglednica Velike Gorice – Muzej Turopolja i crkva NBDM (mentorica Marina Golemac), dok su u kategoriji foto radova pohvaljena dva učenička rada - Rastanak učenika Dinka B. iz 6.a te Čovječe, ne ljuti se učenice Maje K. iz 6.d razreda (mentorica Dalia Kager).

Čestitamo učenicima i mentoricama!

Sve pohvaljne i nagrađene radove pogledajte na virtualnoj izložbi na ovoj poveznici.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 30. 3. 2021. 22:57

Županijsko natjecanje iz Engleskoga jezika

Na županijskom Natjecanju iz Engleskoga jezika sudjelovao je naš Anton Ph. R. koji je osvojio izvrsno drugo mjesto! Čestitamo Antonu i njegovoj mentorici Snježani Jablanović.

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 26. 3. 2021. 11:41

"Čarobni" ormar naše Antonije M. izradit će studenti u Meksiku

Učenici 4.b i 7.d razreda sudjelovali su u kampanji MyMachine DreamsDrop 2021 na način da su osmislili i dizajnirali svoj stroj iz snova. Do kraja veljače 2021 voditelji kampanje zaprimili su više od 500 dječjih radova iz cijelog svijeta koje možete vidjeti na interaktivnoj karti. Misija ove kampanje je povezati obrazovne sustave diljem svijeta – učenici osnovnih škola crtaju svoj stroj iz snova, a studenti sveučilišta iz Meksika i Belgije stvaraju prototipove odabranih crteža. Pri odabiru se poštuje dob, spol, lokacija kao i priroda same ideje. Ponosni smo što je rad „Čarobni ormar“, naše učenice Antonije M. iz 7.d razreda, odabran i što će studenti sveučilišta Tecnológico de Monterrey iz Meksika do lipnja ove godine napraviti prototip njezinog čarobnog ormara koji će neodlučnima pomoći odabrati što odjenuti. Veselimo se što će nam poslati fotografije i videozapise svog rada na tom stroju iz snova! Čestitke Antoniji! 

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 23. 3. 2021. 20:52

Prikupljanje tradicijskih sorti sjemena

U sklopu projekta Edutopija21 učenici 4.a razreda proveli su volontersku akciju Prikupljanje tradicijskih sorti sjemena. Cilj je akcije bio spoznati vrijednost očuvanja autohtonih, tradicijskih sorti sjemena koje su prilagodljivije i otpornije na biološke i okolišne izazove ekosustava i time su vrlo značajne za ekološku poljoprivredu. Veselio nas je odlazak na selo našim bakama, rođacima, susjedama i prijateljima koji su nam ustupili dio svojeg dragocjenog sjemena. Prikupili smo tridesetak tradicijskih sorti povrća, žitarica i cvijeća. Naučili smo gdje se i kada siju te biljke, za što se koriste i kako ih sačuvati. Stvorili smo vlastitu, malu banku sjemena, a dio sjemena ćemo sa zadovoljstvom i zasaditi. (Lidija Detelić)

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 18. 3. 2021. 21:19

Smotra LiDraNo 2021. Zagrebačke županije

Smotra LiDraNo 2021. Zagrebačke županije održana je 17. ožujka, a domaćin je bila OŠ Marije Jurić Zagorke iz Vrbovca. U nekim izrazima smotra je održana uživo, a neki su održani online. Na smotri su sudjelovale naše učenice Paulina Š. i Daria J. s radijskom emisijom Zvonjalica. U emisiji učenice su razgovarale s vođom turopoljskih skauta A. Konjevićem, što su činili u najgorim danima nakon potresa kako bi pomogli unesrećenima te kako i djeca mogu pomoći svojim prijateljima. Na online okruglom stolu Županijsko stručno povjerenstvo pohvalilo je sve sudionike pa tako i našu Zvonjalicu. Mentorica učenicima je I. Dubovečak, koja je inače uz M. Mužek urednica Zvonjalice koja svake subote donosi vijesti iz velikogoričkih osnovnih škola.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 18. 3. 2021. 18:00

Županijsko Natjecanje iz Njemačkog jezika

Na županijskom Natjecanju iz Njemačkog jezika, koje je održano 17. ožujka, sudjelovao je naš učenik Anton Pf. R. i osvojio izvrsno dugo mjesto. Antonu je nedostajalo samo pola boda  do prvog mjesta. S ovim izvrsnim rezultatom očekujemo poziv i na državno natjecanje! Čestitamo Antonu i njegovoj mentorici Mandi Azinović. 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 18. 3. 2021. 17:25

Upisi u prvi razred osnovne škole Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

Postupak utvrđivanja psihofizičkog stanja djeteta za upis u 1. razred osnovne škole započinje u utorak 16. ožujka 2021. Za termin se možete naručiti na broj telefona 01/ 6221 334 ili 099/ 469 0231 te putem e- maila: ana.racic@skole.hr.

Molimo roditelje da prilikom dolaska na dogovoreni termin ponesu sa sobom popunjene i potpisane obrasce koje možete preuzeti ispod obavijesti, te liječničku dokumentaciju ukoliko ju dijete posjeduje.

Stručni tim škole:

Ana Račić, pedagoginja

Gordana Novković Poje, psihologinja

Alica Stražanac, defektologinja

  :: opširnije :: 


objavio: Administrator   datum: 17. 3. 2021. 14:19

Konferencija "Obrazovanje za održivu budućnost – EdUTOPIJA 21"

Pridružite nam se na konferenciji povodom završetka provedbe edukacijskog projekta "EdUTOPIJA 21 – stvaramo održivu budućnost" koji udruga ZMAG provodi u suradnji s Gradom Velikom Goricom i 7 osnovnih škola s područja Velike Gorice ( među njima i s našom matičnom školom te područnim školama Lukavec i Dubranec).
Konferencija "Obrazovanje za održivu budućnost – EdUTOPIJA 21" održat će se 27. ožujka 2021., od 10 do 13:30 sati u Centru za posjetitelje Velike Gorice (Trg kralja Tomislava 2, Velika Gorica). ►

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 17. 3. 2021. 10:14

Županijsko natjecanje iz Povijesti

Županijsko Natjecanje iz Povijesti održano je 12. ožujka u OŠ Ljubo Babić u Jastrebarskom. Na natjecanju su sudjelovali učenici osmog razreda Ela M. i Anton Pf.R.  Iako dijele sedmo mjesto, pokazali su zavidno znanje i prema ostvarenom broju bodova tek im je bod nedostajao za plasman na državno natjecanje. Čestitamo učenicima i mentorici I. Jurlina.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 16. 3. 2021. 10:09

Istraživanje - Kako smo? - Život nakon potresa

Dragi roditelji,
trinaest profesorica, asistentica i suradnica s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu, koje su 2020. godine provele istraživanje o utjecaju pandemije na život građana Hrvatske, sada ispituje kako su građani doživjeli potrese. Istraživanje se zove "Kako smo? - Život nakon potresa", a u njemu mogu sudjelovati svi: oni koji još nisu sudjelovali u sličnim istraživanjima, kao i oni koji su već sudjelovali. Poseban interes usmjeren je na to kako su potrese doživjeli roditelji i djeca školske dobi (od 1. razreda osnovne do 4. razreda
srednje škole). Molimo vas da nam vi i vaša djeca pomognete to saznati.

Anketi možete pristupiti na poveznici:

https://s2survey.net/kakosmo/?q=3_cdj_no  ►
 
  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 15. 3. 2021. 18:08

Županijsko Natjecanje iz Hrvatskog jezika

U OŠ Pokupsko održano je 10. ožujka županijsko Natjecanje iz Hrvatskog jezika. U kategoriji natjecatelja učenika sedmih razreda natjecala se naša Daria koja je osvojila drugo mjesto zaostavši tek bod iza prvoplasirane učenice. Na ovom izvrsnom rezultatu čestitamo Dariji i njezinoj mentorici Ivani Dubovečak.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 12. 3. 2021. 15:45

63. Natjecanje mladih tehničara

Dana 5. ožujka u OŠ braće Radića u Kloštar Ivaniću održano je 63. Natjecanje mladih tehničara za Zagrebačku županiju. Naši učenici ostvarili su zapažene rezultate u svojim kategorijama: Fran Đ. osvojio je prvo mjesto, Sara B.H. osvojila je drugo mjesto, Mihaela R. šesto, a Ema R. osmo mjesto. Čestitamo učenicima na ostvarenim rezultatima, a posebno njihovoj mentorici K. Panižić.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 7. 3. 2021. 21:14

Županijsko natjecanja: Informatika Infokup 2021.

U OŠ Stjepan Radić u Božjakovini  održan je 3. ožujka  Infokup za Zagrebačku županiju. Sudjelovala su dva naša učenika. U kategorij Logo sudjelovala je Dora R. i osvojila je treće mjesto (mentor D. Kager). U kategoriji Algoritmi  Dario P. je osvojio treće mjesto ( mentor V. Lujić). Čestitamo učenicima i mentorima, a sve rezultate možete pogledati ovdje.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 7. 3. 2021. 21:03

Školske razine natjecanja u znanju

Školske razine natjecanja u znanju održane su u veljači. Na natjecanjima je sudjelovalo 105 učenika, a najveći broj njih sudjelovao je na natjecanju iz matematike i geografije. Čestitamo svim učenicima i mentorima, a posebno onima koji su se plasirali na županijske razine natjecanja.

Hrvatski jezik: Daria J. (mentor I. Dubovečak)

Engleski jezik: Anton Pf.R. (mentor S. Jablanović)

Njemački jezik: Anton Pf. R. (mentor Manda Azinović)

Matematika :     4. razred: Adam N., Bruno C., Ema B., Katja Š. ( mentor M. Mužek), Grgur Đ. (mentor M. Golemac)

                           6. razred: Nikola K. (B. Mirenić)

                           7. razred: Ana M. (G. Berković-Kosor)

                           8. razred: Pavao M. (N. Šipušić-Gombarević)

Geografija:         5.razred: Rafael Š. (mentor D. Vešligaj)

                          6. razred: Pavla Š., Dominik P.  (mentor I. Jurlina)

                          7. razred: Daria J. (mentor D. Vešligaj)

Povijest:             8. razreda: Ela M., Anton Pf.R. (mentor: I. Jurlina)

Tehnička kultura: Mihaela R., Ema R., Sara B.H., Fran Đ. ( mentor K. Panižić)

Informatika: Dario P. ( mentor V. Lujić), Dora R. ( mentor D. Kager)

LiDraNo: Daria J., Paulina Š. (mentor I. Dubovečak)

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 7. 3. 2021. 20:48

Županijsko natjecanje Čitanjem do zvijezda

U Godini čitanja naše učenice Ana B., Dora B. i Ana Š. nakon županijske plasirale su se i na nacionalnu razinu Natjecanja u znanju i kreativnosti  Čitanjem do zvijezda. Tema ovogodišnjeg natjecanja je U svijetu knjiga, a učenice su za natjecanje trebale pročitati četiri knjige te odgovariti na pitanja vezana uz pročitane naslove. Natjecanje je održano online 1. ožujka, a mentor učenicama je školska knjižničarka D. Facko-Vnučec. Čestitamo.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 4. 3. 2021. 13:13

Prevencija i edukacija- učenici sedmog razreda i 6.a razrednog odjela- sudjelovanje u aktivnostima međunarodnog eTwinning projekta „Be a responsible citizen – fight COVID-19 II“

Tijekom ove nastavne godine učenici sedmog razreda u okviru online sata razrednog odjela, u suradnji školske psihologinje s razrednicima, uključili su se u velikom broju u online aktivnosti na temu Odgovornog ponašanja gdje su im bile postavljene razne aktivnosti za aktivno promišljanje o vlastitom ponašanju u vrijeme COVID-19 pandemije, kao i o ponašanju nekolicine neodgovornih pojedinaca iz njihovog svakodnevnog života te ulozi roditelja u modeliranju ponašanja mladih.

Učenici 6.a uživo i online kroz razne interaktivne vježbe usavršavali su svoje suradničke vještine koje su osobito važne za uspješnije suočavanje s COVID-19 pandemijom.

Vijest sastavila: školska psihologinja Gordana Novković Poje, stručna suradnica mentorica

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 4. 3. 2021. 12:25

Škola budućnosti

Naša je škola i službeno postala škola budućnosti odabirom za sudjelovanje u projektu Škola budućnosti - inovativnom STEAM programu iz umjetne inteligencije, a za koji se prijavilo više od 250 škola iz Hrvatske i susjedstva. U projekt će tako biti uključene škole iz svih županija Republike Hrvatske i grada Zagreba te dvije škole iz susjedne Bosne i Hercegovine. Učenici koji će biti uključeni u projekt će u timu istražiti UN ciljeve održivosti, odabrati jedan od ciljeva i ponuditi rješenje u obliku AI chatbota koji će doprinijeti dostizanju tog cilja. Više o projektu pročitajte ovdje.

Ovim putem pozvamo sve zainteresirane učenike OŠ Eugena Kvaternika da ispune obrazac za prijavu na ovoj poveznici (potrebna prijava s AAI korisničkim podatcima), te napišu kratko motivacijsko pismo zašto žele sudjelovati u projektu i to najkasnije do 12. ožujka 2021. Sve detaljne informacije odabrani sudionici će dobiti nakon tog datuma.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 26. 2. 2021. 08:23

Učenici 7. a razreda OŠ Eugena Kvaternika za učenika 8. a razreda OŠ Dragutina Tadijanovića, Petrinja

U sklopu akcije „Učitelji za učitelje Petrinje“ učenici 7. a razreda zajedno sa svojom profesoricom Hrvatskog jezika Ivanom Dubovečak pripremili su kutije Iznenađenja za svoje prijatelje 8.a razreda OŠ Dragutina Tadijanovića iz Petrinje koji su u nekoliko sekundi ostali bez svoje školice. Paketi su danas uspješno stigli do Petrinje i barem malo vratili osmijehe na lica dragoj djeci iz Petrinje! Sklopljena su nova prijateljstva! (Ivana Dubovečak)

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 25. 2. 2021. 23:18

Dan ružičastih majica

Posljednje srijede u veljači obilježavamo  Dan ružičastih majica kojim se na simboličan način želi skrenuti pozornost na problem sve učestalijega vršnjačkog nasilja u školama. Ovaj običaj nastao je 2007. godine u Kanadi kada je dječak u znak podrške majci oboljeloj od karcinoma dojke došao u školu obučen u ružičastu majicu zbog čega je doživio izrugivanje I verbalno nasilje. Kolege iz njegovog razreda počeli su sljedećih dana dolaziti u školu identično obučeni kako bi mu iskazali  potporu te ukazali na problem vršnjačkog nasilja u školama. Hrvatski sabor je 2017. godine proglasio taj dan Nacionalnim danom borbe protiv vršnjačkog nasilja.  Pogledajte kako su ružičasti dan obilježili u  4.b razredu. (Marina Mužek)

 
  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 24. 2. 2021. 13:15

Roman Ljeto na jezeru Čiču naše profesorice Jasminke Tihi-Stepanić na Časnoj list IBBY-ja 2020

Roman Ljeto na jezeru Čiču naše profesorice Jasminke Tihi-Stepanić jedan je od 6 izdvojenih od ukupno 179 naslova s Časne liste IBBY-ja 2020. (https://bit.ly/3jJeina)
Čestitke od naših učitelja i učenika!
  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 23. 2. 2021. 13:43

Online natjecanje u poznavanju brojeva na glagoljici

Dana 20. veljače 2021. godine održano je prvo natjecanje u Glagomatici - poznavanju brojeva na glagoljici i to u tri kategorije - AZ  - prepoznavanje brojeva i zbrajanje jednoznamenkastih brojeva (do 100) - prvi i drugi razred osnovne škole; BUKI: prepoznavanje brojeva i zbrajanje jedno- i dvoznamenkastih brojeva - treći i četvrti razred osnovne škole; VEDI: prepoznavanje brojeva, zbrajanje jedno-, dvo- i troznamenkastih brojeva. U natjecanju je sudjelovalo 12 učenika naše škole (4., 6. i 7. razred) i to u sklopu eTwinning projekta "101 lice glagoljice" koji se provodi na nastavi informatike. Učenica K.Š. (4.b) osvojila je 3. mjesto u kategorji BUKI te joj od srca čestitamo na uspjehu, a ostalima želimo više sreće dogodine!

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 22. 2. 2021. 22:22

Lijepa gesta učenika 5. b razreda!

Učenici 5. b razreda sa svojom profesoricom Hrvatskog jezika Ivanom Dubovečak pripremili su slatke paketiće za svoje prijatelje iz Petrinje u sklopu inicijative „Djeca djeci... Dragi mali prijatelju...“. Hvala vjeroučiteljici Tihani Opetuk-Živković na inicijativi i pomoći kao i našim dragim roditeljima koji nas podržavaju! ►

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 20. 2. 2021. 23:54

Književni susret s profesoricom Jasminkom Tihi-Stepanić u 7.a

Profesorica i naša najpopularnija zavičajna književnica Jasminka Tihi-Stepanić održala je književni susret s učenicima 7.a razreda u sklopu nastave Hrvatskog jezika. Učenici su s njom razgovarali o njezinom najpopularnijem romanu „Ljeto na jezeru Čiču“. Bilo nam je jako lijepo! Hvala profesorici što nam je došla! (Ivana Dubvečak)

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 20. 2. 2021. 23:47

Djeca djeci... Dragi mali prijatelju

Stigli su darovi inicijative: Facebook grupa Djeca djeci ...Dragi mali prijatelju...

 našim učenicima u PŠ Dubranec. Od srca HVALA svima.

fotogalerija: http://os-ekvaternika-velikagorica.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=44

(Vjeroučiteljica Marija Markulin Siladji)

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 17. 2. 2021. 21:45

Učenici 8.c i 8.d razreda uspješno završili tečaj Elements of AI

Učenici 8.c i 8.d razreda na nastavi informatike su se uključili u popularni besplatni e-tečaj na hrvatskom jeziku o umjetnoj inteligenciji - Elements of AI. Od njih ukupno 29, čak 25 ih je bilo uspješno te po završetku tečaja steklo i certifikat. U e-tečaju koji je trajao 25 sati, naučili su osnove o umjetnoj inteligenciji. Više o tečaju pročitajte na https://www.elementsofai.com/hr/.

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 13. 2. 2021. 16:10

Izvučeni dobitnici nagrada - Dan sigurnijeg Interneta 2021.

Dragi učenici, ukoliko ste sudjelovali u nagradnom kviz povodom Dana sigurnijeg Interneta, projverite nalazite li se na popisu dobitnika OVDJE.

Ukoliko prepoznate svoj KOD na popisu nagrađenih, potrebno je obratiti se roditelju ili skrbniku koji treba kontaktirati djelatnike Centra za sigurniji internet na e-mail nagrade.dsi@gmail.com te dogovoriti provjeru autentičnosti i preuzimanje nagrade. ►

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 11. 2. 2021. 17:52

Dan sigurnijeg Interneta - 9. veljače 2021.

Dragi učenici, i ove se godine uključujemo u kampanju "Dan sigurnijeg Interneta". Obilježit ćemo ga kroz razne aktivnosti u našim učionicama, a vas pozivamo da se uključite u sudjelovanje u kvizu znanja koji će biti otvoren u utorak, 9. veljače od 9. do 19 sati. Za sudjelovanje u kvizu potrebno je na pametni telefon preuzeti mobilnu aplikaciju, a nakon prijave za sudjelovanje dobivate identitfikacijski kod. Kod snimite i zapišite jer možete osvojiti vrijedne nagrade! Također, u 11 sati možete pratiti i Zoom webinar za djecu i mlade "Gdje si ti u digitalnoj džungli".

Više detalja i uputu kako sudjelovati u kvizu potražite na: https://csi.hr/2021/01/25/obiljezavanje-dana-sigurnijeg-interneta-2021/.

Budite odgovorni i sigurni na Internetu!

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 4. 2. 2021. 12:03

Vježba evakuacije u slučaju potresa

Učenici naše škole imali su danas vježbu evakuacije u slučaju potresa.

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 3. 2. 2021. 17:04

Snjegović u našem školskom dvorištu

                                    Razred 4.c i njihova učiteljica Marina pokazali su kako provesti hladni zimski dan na svježem zraku. Napravili su ogromnog snjegovića i tako razveselili učenike i slučajne prolaznike. (Marina Golemac)

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 3. 2. 2021. 16:53

Pametna pitanja za pametne glave

I ove godine naša je škola sudjelovala u emisiji Hrvatskog katoličkog radija Pametna pitanja za pametne glave. U emisiji sudjeluju učenici šestih razreda iz cijele Hrvatske te odgovaraju na pitanja iz hrvatskog jezika, geografije, povijesti i katoličkog vjeronauka. Članovi naše ekipe bile su: Jelena, Kiara, Gabrijela i Iva  te vjeroučiteljica Martina. (Vjeroučiteljica Martina Filipović)

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 3. 2. 2021. 16:45

Slika o sebi Vijest ima dokument u privitku

U prilogu je brošura Nastavno-kliničkog centra Edikacijsko-rehabilitacijskog fakulteta "Slika o sebi". (Gordana Novković Poje)

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 29. 1. 2021. 09:07

Obavijest

Poštovani roditelji i dragi učenici,

od ponedjeljka, 1. veljače, prema odluci Zagrebačke županije nastava se održava prema modelu A - nastava u školi. Molimo pridržavajte se svih važećih epidemioloških mjera.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 28. 1. 2021. 13:17

Vježba evakuacije u slučaju potresa

Vježba evakuacije u slučaju potresa održana je danas poslijepodne i s učenicima i djelatnicima drugog turnusa.

Učenici prvog turnusa razredne nastave, zajedno sa svim djelatnicima škole, jutros su održali vježbu evakuacije u slučaju potresa. 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 18. 1. 2021. 11:08

"Što je smanjenje rizika od katastrofa i zašto je važno? - Potresi" Vijest ima dokument u privitku

Brošura ravnateljstva Civilne zaštite: "Što je smanjenje rizika od katastrofa i zašto je važno? - Potresi" nalazi se u privitku.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 18. 1. 2021. 11:00

Obavijest o početku nastave

Dragi učenici, poštovani roditelji,

Redovna nastava u drugom polugodištu počinje u ponedjeljak 18. siječnja 2021. godine prema rasporedu:►

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 15. 1. 2021. 14:37

Protokol o postupanju u slučaju potresa Vijest ima dokument u privitku

U prilogu se nalazi Protokol o postupanju u slučaju potresa i Upute za roditelje.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 15. 1. 2021. 14:00

Završena 20. Zimska škola informatike

Društvo pedagoga tehničke kulture i informatike od ponedjeljka 11. siječnja 2021. do četvrtka 14. siječnja 2021. provodilo je tradicionalnu 20. Zimsku školu informatike. Iznimno ove godine, uvažavajući aktualnu epidemiološku situaciju, nastava se izvodila online, na platformi Microsoft Teams. Zimska škola bila je podijeljena u četiri grupe od kojih će svaka održati po četiri radionice koje se održavaju u jutarnjim satima uz vodstvo renomiranih učitelja informatike velikogoričkih osnovnih škola.

U provedbi radionica bila je uključena i naša škola. Na radionicama "Upoznajmo AI uz Scratch" sudjelovalo je 15 učenika naše škole, a kroz zabavne aktivnosti programiranja u Scratch platformi upoznali su na koji način radi umjetna inteligencija te kako je primjenjiva u svakidašnjem životu. Radionice za učenike je osmislila i vodila učiteljica informatike Dalia Kager.

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 15. 1. 2021. 11:23

Psihološka podrška u vrijeme pandemije COVID-19 i potresa

Poštovani roditelji, 

Ove iznimne životne okolnosti u kojima se nalazimo već neko vrijeme unijele su u naš svakodnevni život velike promjene kojima se svi  trudimo prilagođavati kako najbolje znamo i umijemo.

U trenucima i danima koji su pred Vama pokušajte:

  • biti blagi prema sebi- prihvatite sve svoje i ugodne i neugodne osjećaje
  • izraziti svoje osjećaje, ne ostavljati ih zatvorene u sebi (razgovarajte, hodajte, crtajte, kuhajte, pišite, radite ono što vas opušta i kroz što se možete izraziti i otpustiti nakupljenu napetost i nelagodu)
  • ne zaboraviti da su sva  ljudska iskustva jedinstvena, nemojte ih uspoređivati
  • što više boraviti u prirodi i živjeti u skladu s njom
  • svaki dan prisjetiti se barem jedne stvari zbog koje ste sretni a imate je i važna vam je
  • pokušati nastaviti s vašim uobičajenim svakodnevnim aktivnostima
  • zaokupiti se aktivnostima koje vam daju smisao i svrhu
  • ograničiti izloženost stalnom medijskom izvještavanju o posljedicama potresa
  • imati na umu da vodeći brigu o sebi pomažete i Vašoj djeci
  • ne ustručavati se potražiti stručnu pomoć kada osjetite da samostalno ili uz podršku najbližih teško obavljate svoje svakodnevne aktivnosti.

Također, predlažem vam da pregledate korisne linkove stručnjaka koji Vama i Vašoj djeci mogu pomoći u ovim trenucima s još konkretnih informacija kako se što bolje nositi sa situacijom u kojoj se nalazimo:

https://www.poliklinika-djeca.hr/aktualno/novosti/smjernice-za-roditelje-potres-kako-si-mozemo-pomoci/    

https://www.poliklinika-djeca.hr/aktualno/novosti/besplatna-publikacija-djeca-i-obitelji-prije-tijekom-i-nakon-potresa/

https://www.poliklinika-djeca.hr/aktualno/novosti/kako-se-ponasati-za-vrijeme-i-nakon-potresa-video-letak-i-smjernice-za-djecu-i-roditelje/.

 

Ukoliko primijetite da Vaše dijete treba dodatnu podršku psihologa zbog poteškoća u emocionalnom suočavanju s pandemijom COVID-19 i posljedicama potresa, slobodno mi se obratite mailom gordana.novkovic@skole.hr , ili na 099/ 813 4987 u tjednu od 11.-15. siječnja 2020.god. u sljedećim terminima: ponedjeljkom i srijedom – 12 do 14h, utorkom i petkom od 9 do 12h i četvrtkom od 13 do 15 sati te od početka 2. polugodišta prema mom redovnom radnom vremenu.

 Školska psihologinja: Gordana Novković Poje

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 11. 1. 2021. 11:39

Počinje 20. Zimska škola informatike

Društvo pedagoga tehničke kulture i informatike i ove godine od 11. - 14. siječnja 2021. godine organizira 20. po redu Zimsku školu informatike. Zimska škola je namijenjena učenicima svih velikogoričkih osnovnih škola. Nastava se provodi na računalu s ciljem razvijanja logičkog mišljenja kroz učenje programiranja.►

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 8. 1. 2021. 12:49

Učiteljski Oskar u rukama naše Marine Mužek

Ponosni smo na našu kolegicu, učiteljicu savjetnicu Marinu Mužek, koja je ove turbulentne godine, osim nagrade za najbolje učitelje, osvojila i ovu prestižnu nagradu, učiteljski Oskar - "Nagradu Ivan Filipović". 

Čestitamo joj od srca i želimo još mnogo uspjeha za predani rad s učenicima!

https://mzo.gov.hr/vijesti/dobitnici-nagrade-ivan-filipovic-za-znacajna-ostvarenja-u-odgojno-obrazovnoj-djelatnosti-za-2019-godinu/4094

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 28. 12. 2020. 14:48

Na putu dobrote

Učenici 1.c i 2.a razreda s učiteljicama Anjom i Valentinom sudjelovali su u projektu Na putu dobrote u sklopu kojeg su darivali štićenike iz Udruge Nova budućnost povodom Božića. Za štićenike su izadili čestitke, prikupili donacije školskog pribora, higijenskih potrepština, društvenih igara i slatkiša te im time uljepšali ovu neobičnu i drugačiju 2020. godinu. (Valentina Božurić, Anja Radočaj)

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 22. 12. 2020. 12:02

Čitanjem do zvijezda

Školska razina natjecanja Čitanjem do zvijezda održana je 18. prosinca 2020. godine. Imajući u vidu lošu epidemiološku situaciju u zemlji te činjenicu da je više županija prešlo na online nastavu za učenike predmetne nastave organizator, Hrvatska mreža školskih knjižničara, donio je  odluku da se školska razina natjecanja također održi online. U našoj školi natjecanju je pristupilo petero učenika. Najbolje rezultate ostvarile su učenice 8.a razreda Ana, Dora i Ana te kao ekipa odlaze na županijsku razinu natjecanja. Hvala svima na sudjelovanju. (knjižničarka Davorka Facko-Vnučec)

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 22. 12. 2020. 12:00

Novi virtualni susret na satu vjeronauka

Na satu katoličkog vjeronauka u šestim razredima ponovno smo imali online gošću. Ovoga puta to je naša bivša učenica Darija F. koja je ljetos, sa samo 24 godine, kao kandidatica ušla u redovničku zajednicu Služavke malog Isusa. Darija je posvjedočila svoj životni put i kako je prepoznala Božji poziv. Učenici su sa zanimanjem i pažnjom pratili njeno svjedočanstvo te postavljali zanimljiva pitanja. S nadom i vjerom u neka bolja vremena, radujemo se posjetu njenoj redovničkoj zajednici na koji nas je pozvala.  (Martina Filipović)
  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 17. 12. 2020. 13:11

Jasminka Tihi-Stepanić održala sat lektire u 7.b razredu

Kakva je fora kada ti autorica romana koji si trebao pročitati za lektiru dođe na sat lektire. Mi smo imali tu sreću i prof. Jasminka Tihi-Stepanić pričala je o svom romanu "Dom iza žice". Puno joj hvala!

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 10. 12. 2020. 13:41

Večer matematike

Večer matematike je, s obzirom na okolnosti, ove godine obilježena u svakom razredu zasebno. Učenici 2.a razreda su u sklopu organiziranog vremena u produženom boravku proveli razne aktivnosti kojima su obilježili Večer matematike. U razredu je bilo 7 radnih stanica iz prirodoslovno matematičkog područja koja su obuhvaćala sadržaje iz zbrajanja i oduzimanja, rimskih i arapskih brojeva, snalaženja na uri i jedinica za novac. Učenici su u parovima prolazili radne stanice, dobro se zabavili te usput ponovili dosad naučene nastavne jedinice iz matematike. (Valentina Božurić)

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 8. 12. 2020. 20:36

Virtualni susret na satu vjeronauka

Na satu katoličkog vjeronauka imali smo neobičnu gošću. Naime tema koju smo obrađivali je redovništvo pa nam je i gošća bila redovnica, s. Andreja Ziher  koja pripada redu Kćeri Marije pomoćnice. S obzirom na situaciju s COVID-19 na susret se dogodio preko Teamsa. Učenici su postavili mnoga zanimljiva pitanja, a s.Andreja na njih je strpljivo odgovorala. Neka od njih su: osobni poziv, odlasku u samostan s 20.g., reakciji roditelja na njezinu želju, što časne jedu i još mnogo toga. Sat nam je sa zanimljivom gošćom protekao za tren, a s. Andreja za nas je spremila i iznenađenje koje stiže poštom. Radujemo se vidjeti što je to, a možda i nekom budućem susretu u živo. (Martina Filipović, vjeroučiteljica)

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 8. 12. 2020. 20:30

Školski medni dan s hrvatskih pčelinjaka

Školski medni dan organizira se u prvim razredima osnovnih škola u Republici Hrvatskoj. Medni dan obilježava se 07. prosinca na dan Sv. Ambrozija, zaštitnika pčela i pčelara, a ovaj tjedan obilježili su ga i prvašići naše škole. Ovim Programom predviđena je promocija meda proizvedenog na hrvatskim pčelinjacima,  podizanje razine znanja o važnosti meda kao dijela pravilne i nutritivne prehrane te educiranje učenika o važnosti pčelarstva za sveukupnu poljoprivrednu proizvodnju i biološku raznolikost.

Učenici su nakon radionice na poklon dobili staklenku s medom pčelarskog OPG-a Miroslava Antolčića i edukativnu slikovnicu. Saznalo se puno toga novog i zanimljivog, a svi učenici su jedva čekali doći kući i zasladiti se finim i zdravim medom. (Anja Radočaj)

  

1.b                                                            1.c

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 3. 12. 2020. 09:59

Istraživanje: "Kako smo? - Život u Hrvatskoj u doba korone"

Dragi roditelji,

trinaest profesorica, asistentica i suradnica s Odsjeka za psihologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu provodi istraživanje o utjecaju pandemije na različite aspekte života građana Hrvatske. Istraživanje se zove "Kako smo? - Život u Hrvatskoj u doba korone", a prvi podaci prikupljeni su u svibnju ove godine. Sada je u tijeku drugi krug prikupljanja podataka, u kojem mogu sudjelovati svi: oni koji još nisu sudjelovali, kao i oni koji su već sudjelovali u prvom krugu istraživanja. Posebno nas zanima kako se osjećaju i što o trenutačnoj situaciji misle roditelji i djeca školske dobi (od 1. razreda osnovne do 4. razreda srednje škole). Molimo vas da nam vi i vaša djeca pomognete to saznati.
Anketi možete pristupiti na poveznici:
https://s2survey.net/kakosmo/?q=2_cdj_no
Na prvoj stranici ankete naći ćete više informacija o istraživanju. Nakon toga tražit će se Vaša suglasnost za sudjelovanje Vašeg djeteta u istraživanju jer prema Etičkom kodeksu istraživanja s djecom učenici mogu pristupiti anketi samo uz suglasnost roditelja. Kad dijete ispuni anketu, Vi ćete, ako to želite, moći pristupiti anketi za odrasle.

Istraživanje je anonimno i rezultati će se prikazivati samo skupno. Osim
prikupljanja podataka, istraživanje uključuje i davanje psiholoških
savjeta putem besplatnih webinara, o čemu će sudionici biti obaviješteni
na kraju ispunjavanja ankete.

Unaprijed Vam zahvaljujemo na sudjelovanju u istraživanju! (G. Novković-Poje)

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 1. 12. 2020. 11:43

Ove godine Kvatrići rekordni na međunarodnom natjecanju u računalnom razmišljanju Dabar 2020

I ove su godine vrijedni učenici sa svojim mentorima sudjelovali na međunarodnom natjecanju u računalnom razmišljanju Dabar. Na natjecanju u RH sudjelovalo je ukupno 36.491 učenika, odnosno po kategorijama: MikroDabar 3985, MiliDabar 7235, KiloDabar 12590, MegaDabar 8285.

Naši su učenici ove godine sudjelovali u rekordnom broju - njih ukupno 321 (MikroDabar 57, MiliDabar 110, KiloDabar 98, MegaDabar 96), od čega ih je čak 36 ostvarilo izvrstan rezultat i ušlo u 10% najboljih u državi: MikroDabar (1. i 2. razred) 3 učenika, MiliDabar (3. i 4. razred) 12 učenika, KiloDabar  (5. i 6. razred) 17 učenika i MegaDabar (7. i 8. razred) 4 učenika. Oni su osvojili i Zlatnu diplomu.

Čestitamo na ovom izvrsnom uspjehu svim sudionicima: učenicima, mentorima i organizatorima i želimo im jednako dobar uspjeh nagodinu!

 

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 22. 11. 2020. 11:08

Neobični satovi Hrvatskog jezika

U sklopu eTwinning projekta „Biljke i životinje moga zavičaja“ u četvrtak, 19. studenog 2020. na sat Hrvatskoga jezika u 5. a razred došla nam je učiteljica Vesna Godinić. Objasnila nam je sve o turopoljskoj plavoj žabi, naučili smo raditi origami i nastale su naše plave žabe! A ponovili smo malo i padeže. Hvala učiteljici Vesni što nam je sat Hrvatskog jezika učinila još ljepšim i zanimljivijim! (Ivana Dubovečak, prof.)

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 21. 11. 2020. 11:58

Neobični satovi Hrvatskoga jezika uz kajkavski dijalekt i harmoniku

U sklopu eTwinning projekta „Naš jezik, materinji“ 19. studenog 2020. u 5. b razred došla nam je učiteljica Jasminka Podlejan koja nas je učila sve o našem turopoljskom kajkavskom dijalektu! Pričali smo, pisali, pjevali, svirali i slušali, igrali se i svašta još radili na našem turopoljskom dijalektu! Da se ne zaboravi! (Ivana Dubovečak, prof.).

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 21. 11. 2020. 11:30

Knjižnica Galženica: Izložba učeničkih radova „Iz krvi i bola niklo je cvijeće- Hrvatska moja, zahvalna i ponosna“

U knjižnici Galženica 16. studenoga otvorena je izložba likovnih radova pod nazivom  "Iz krvi i bola niklo je cvijeće- Hrvatska moja, zahvalna i ponosna“ učenika viših razreda Osnovne škole Nikole Hribara i Osnovne škole Eugena Kvaternika.
Izložba je pripremljena pod vodstvom profesorice Marije Lovrić i profesorice Marije Patrlj iz OŠ Nikole Hribara te profesora Vida Vučaka i profesorice Martine Filipović iz OŠ Eugena Kvaternika. Izložba je dio projekta na eTwinningu pod istim nazivom kojemu je cilj produbiti ljubav prema Domovini i zahvalnost prema žrtvama Škabrnje i Vukovara. Izložba možete pogledati do 23. studenog.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 18. 11. 2020. 21:01

Izložba: Moja Domovina

U sklopu eTwinning projekta „Iz krvi i bola niknut će cvijeće - Hrvatska moja, zahvalna i ponosna“, OŠ Eugena Kvaternika ovog će tjedna sjati u hrvatskim bojama, crvenoj, bijeloj i plavoj, gledajući i prisjećajući se 18.11.1991. godine, dana kada su pod naletom neprijateljskih vojnika pali Vukovar i Škabrnja. Prisjetit ćemo se svih znanih i neznanih junaka, svih branitelja Lijepe Naše i pokazati im zahvalnost što mi danas živimo u slobodnoj Hrvatskoj.
Ova javna izložba postavljena je u holu naše škole i djelo je naših učenika i djelatnika. Hvala svima koji su se odlučili biti djelom ove velike zahvale. A kako kaže naša stara: „Navik on živi ki zgine pošteno“. Zato smo mi tu, da vječno žive oni… naši heroji… da se ne zaboravi. (Martina Filipović)

 

video:

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 16. 11. 2020. 01:37

Svjedočanstva: Djevojčica u plavom kaputiću

U eTwinning projekt „Iz krvi i bola niklo je cvijeće- Hrvatska moja zahvalna i ponosna“, uključila se i Željka Mitrović Jurić, poznatija kao Djevojčica u plavom kaputiću. U video zapisu posvjedočila je svoje ratno iskustvo u Vukovaru, govorila je o prognaničkom životu te kada i kako je nastala poznata fotografija Djevojčica u plavom kaputiću. Cijeli video možete pogledati na poveznici  https://youtu.be/rC5LjaoX9oY. (Martina Filipović)

                                                                                                    

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 16. 11. 2020. 01:28

Svjedočanstvo: Branitelj Škabrnje

U eTwinning projektu „Iz krvi i bola niklo je cvijeće- Hrvatska moja, zahvalna i ponosna“, uključio se i Šime Ražov, branitelj Škabrnje. U videu svjedoči kako je bilo braniti Škabrnju te što se sve događalo 18.11.1991.godine kada su JNA i Srbi ušli u Škabrnju. Cijeli video možete pogledati na poveznici:  https://www.youtube.com/watch?v=ALOlWSVJ_j8&t=11s. (Martina Filipović)

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 16. 11. 2020. 01:20

Iz krvi i bola niklo je cvijeće - Hrvatska moja zahvalna i ponosna

Na eTwinningu je odobren  i tijekom studenoga aktivan projekt: „Iz krvi i bola niklo je cvijeće - Hrvatska moja zahvalna i ponosna“. Autorice projekta su Marija Patrlj, profesorica u osnovnoj školi Nikole Hribara i Martina Filipović profesorica u osnovnoj školi Eugena Kvaternika.

Cilj projekta je u učenicima probuditi ljubav prema domovini te im osvijestiti važnost poznavanja svoje povijesti kako bi se dobre stvari pamtile, a loše nikada ne ponovile. Kroz niz aktivnosti ( likovni, glazbeni, književni,poetski izričaj…..) upoznati djecu s povijesnim događanjima iz Domovinskog rata, osobama, kulturnim spomenicima, muzejima, spomen obilježjima. Naglasak projekta je ove godine na Vukovaru i Škabrnji stoga se u njega mogu uključiti svi zainteresirani učitelji do kraja mjeseca. (Martina Filipović)

                                                                                        

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 16. 11. 2020. 01:15

Iz krvi i bola niklo je cvijeće

Svi su učenici i djelatnici naše škole ove godine sudjelovali u obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje kroz eTwinning projekt "Iz krvi i bola niklo je cvijeće - Hrvatska moja zahvalna i ponosna!".

Ružica B., 8.c

Učenici 7.c i 8.c razreda izrađivali su razne digitalne sadržaje, pa su tako nastale haiku pjesme, plakati, prezentacije, stripovi, kvizovi, animacije te skladba.

Sve radove možete pogledati i pročitati u digitalnoj zbirci:

  :: opširnije :: 


objavio: Dalia Kager  datum: 15. 11. 2020. 23:38

Učenici 4.b u emisiji HRT-a Zdrav život

U emisiji HRT-a Zdrav život, prikazanoj 07. studenoga 2020. godine, u prilogu kako su se škole prilagodile na nove epidemiloške mjere, možete pogledati što su rekli učenici 4. b razreda, njihova učiteljica savjetnica Marina Mužek i pedagoginja škole.

Prilog pogledajte prijavom na HRT- i ; Zdrav život, 07.11.2020., prilog iz naše škole od 10:44 do 15:00 minute. Prijaviti se možete lozinkom, putem Googlea, Facebooka ili kao gost.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 10. 11. 2020. 08:13

Izvrstan uspjeh naših učenika na Matematičkom klokanu 2020.

Ovogodišnji Matematički klokan održan je 17. rujna 2020. godine. Natjecanje je održano kasnije nego prethodnih godina nakon što je u proljeće zbog pandemije Corona virusa odgođeno. Nažalost, zbog nemogućnosti održavanja natjecanja, a prema epidemiološkim uputama, ove godine predmetna nastava nije sudjelovala. Iz razredne nastave sudjelovali su učenici sadašnjeg 3. i 4. razreda, točnije njih 48. Među najboljih 10% u Hrvatskoj je 12 naših učenika. Najbolji u ukupnom poretku u kategoriji Pčelice su J.S., 3.a (3. mjesto) i T.M., 3.c (7. mjesto). U kategoriji Leptirići najbolji su A.N., 4.b i J.D., 4.b osvojivši u ukupnom poretku 4. mjesto. Ukupno je u RH sudjelovalo 629 učenika sadašnjih 3. razreda (Pčelice) te 472 učenika sadašnjih 4. razreda (Leptirići).To je izvanredan uspjeh kako učenika, tako i svih učitelja i profesora  koji rade s njima.►

 

 
 
  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 4. 11. 2020. 16:56

Edutopija 21

Iako u posebnim uvjetima, naš projekt Edutopija21 i dalje je aktivan. Vrijedni aktivisti iz ZMAGA u atriju naše škole napravili su ukrasnu gredicu za začinsko bilje. Učenici 4.a razreda na gredicu su zasadili smilje, lavandu, ružmarin, gorki pelin, matičnjak i majčinu dušicu. Uživali smo u sadnji, ali i naučili u kojim krajevima te korisne biljke najčešće rastu i za što se koriste. Neki od nas su odlučili i u svojim domovima zasaditi te lijepe i korisne biljke, a možda potaknemo i neke od vas da učinite isto.

Lidija Detelić►

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 3. 11. 2020. 11:00

Jesenski odmor učenika

Prema Odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2020./21. u ponedjeljak i utorak, 2. i 3.11.2020. godine, neće biti nastave zbog jesenskog odmora učenika. Nastava je u srijedu, 4.11.2020. prema uobičajenom rasporedu.

 

 
  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 29. 10. 2020. 12:11

Europske oznake kvalitete za rad u eTwinning projektima za 2020. godinu

Za izvrsnost rada u eTwinning projektima među školama dobitnicama Europske oznake kvalitete za 2020. godinu je i OŠ Eugena Kvaternika!  Za rad na trinaest eTwinning  projekata, s osamnaest Europskih oznaka kvalitete, nagrađeno je naših šest učitelja. Ova nagrada znak je kvalitete rada škole, učenika i učitelja na najvišoj europskoj razini. Čestitamo!!!

►Popis nagrađenih

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 29. 10. 2020. 11:57

Humanitarna akcija

OŠ Eugena Kvaternika ove je godine Dan kruha i Dječji tjedan obilježila humanitarnom akcijom dobrovoljnog skupljanja hrane (riža, tjestenina, ulje, šećer, brašno, konzerve, higijenske potrepštine…) za pučku kuhinju Misionarki ljubavi (sestre koje je osnovala Majka Terezija) u Jukićevoj  ulici 24 u Zagrebu. U humanitarnoj akciji sudjelovali su učenici, roditelji, učitelji i svi ostali djelatnici Škole (matične i područnih škola). Kako se ovih dana proslavio i Svjetski dan misija, Dan siromaha te i dan proglašenja Majke Terezije (najpoznatija misionarka i dobrotvorka siromaha) svetom i blaženom odlučili smo prikupljenu hranu darovati upravo toj pučkoj kuhinji u Zagrebu. Pučka kuhinja brine za beskućnike i siromahe grada Zagreba. U humanitarnoj akciji prikupljeno je između 350 i 400 kg hrane.

Hvala svima koji su sudjelovali daru od srca, daru koji srce dira.

Vjeroučiteljica Martina Filipović

 

Pogledajte i kratki video o našoj humanitarnoj akciji:

https://gopro.com/v/Ro6M5WRg9K3o5 (izradila vjeroučiteljica M. Filipović)

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 22. 10. 2020. 11:56

Dan jabuka u 3.c razredu

Učenici 3.c razreda i njihova učiteljica Bernarda obilježili su 20. listopada Dan jabuka. Zasladili su se domaćim jabukama, odigrali kviz, upoznali mudre izreke o jabuci, zaplesali i zapjevali uz pjesmu Dan jabuka, napravili stablo jabuke, proigrali se Oblakom riječi. Bio je to zanimljiv dan u školi! 🥰

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 21. 10. 2020. 10:18

Knjižna booka

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu 1. listopada 2020. godine šesti je put održana svečanost knjige i čitanja Knjižna booka. Ovogodišnja Knjižna booka zbog epidemioloških razloga nije održana 2. travnja na Međunarodni dan dječje knjige, ali je i 1. listopada, početak Međunarodnoga mjeseca školskih knjižnica, odličan dan za svečanost knjige i čitanja i ohrabrenje školskim knjižničarima za uspješan nastavak aktivnosti. Na svečanosti su dodijeljene nagrade za nacionalne literarne natječaje, među njima i  Kanižajada Limačijada. Učenik prošlogodišnjeg 3.a razreda  T. Štriga i njegov rad Jutro na motoru je među pohvaljenim radovima. Čestitke učeniku i njegovoj učiteljici Lidiji Detelić.!

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 21. 10. 2020. 10:00

Roman Ljeto na jezeru Čiču naše profesorice Jasminke Tihi-Stepanić dobio još jedno vrijedno priznanje

Roman Ljeto na jezeru Čiču naše profesorice Jasminke Tihi-Stepanić dobio još jedno vrijedno priznanje

U  ugledni godišnji katalog preporuka knjiga iz područja svjetske književnosti za djecu i mlade „White Ravens“, koji objavljuje Međunarodna dječja knjižnica u Münchenu, uvršten je roman naše profesorice Jasminka Tihi-Stepanić Ljeto na jezeru Čiču, koji se time našao među najboljim knjigama za mlade u svijetu.

Tijekom svake godine stručnjaci u Međunarodnoj dječjoj knjižnici u Münchenu odabiru nedavno objavljene knjige koje smatraju posebno vrijednima pažnje. Ovo posebno priznanje dodjeljuje se knjigama od međunarodnog interesa koje zaslužuju širi prijem zbog svoje univerzalne teme i/ili svog iznimnog i često inovativnog umjetničkog i književnog stila i dizajna. Izabrane knjige postaju i dio izložbe koja tradicionalno sudjeluje na Sajmu dječje knjige u Bologni. Čestitke prof. Tihi-Stepanić na novom priznanju za njezin iznimni roman.
 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 15. 10. 2020. 21:56

Književni susret: Melita Rundek

Učenici 2.a razreda s učiteljicom Valentinom Božurić i našom knjižničarkom imali su književni susret s književnicom Melitom Rundek. Susret se održao 15. listopada, a zbog trenutnih okolnosti s Corona virusom susret je održan putem aplikacije Zoom. Putem nje nam se pridružila i učenica koja trenutno nastavu prati online. Učenici su s književnicom razgovarali o njeznim slikovnicama, ali i o vlastitim strahovima jer je strah jedan od tema kojima se književnica bavi. Književnica je vrlo rado odgovarala na pitanja učenika, kako o svojim djelima tako i o svom životu i budućem radu. Učenici su obećali nastaviti čitati njezina djela i kao zahvalu za susret su joj nacrtali najdraži prizor iz jedne od četiri slikovnice koje su pročitali prije susreta. Književni susret bio je lijep uvod u početak Mjeseca hrvatske knjige. Hvala Društvu hrvatskih književnika koje nam je omogućilo ovaj susret i književniku Hrvoju Kovačeviću, voditelju Male tribine DHK. (učiteljica V. Božurić)

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 15. 10. 2020. 21:46

Besplatni upis za prvašiće u Gradsku knjižnicu

Informacije pod opširnije►

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 15. 10. 2020. 21:40

Županijsko Natjecanje iz Biologije

Županijsko Natjecanje iz Biologije održano je 12. listopada. Na natjecanju je sudjelovala Petra, naša bivša učenica, a sada srednjoškola. U kategoriji učenika osmih razreda Petra je osvojila izvrsno 2. mjesto. Domaćin natjecanja bila je OŠ "Ivan Benković" Dugo Selo.  Čestitamo Petri i mentorici Ljiljani Gojević.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 15. 10. 2020. 09:03

Županijsko natjecanje iz Fizike

Na županijskom Natjecanju iz Fizike u kategoriji učenika osmih razreda sudjelovao je naš bivši učenik Niko T. te je zauzeo peto mjesto. Čestitamo na rezultatu Niki i njegovom mentoru Igoru Pešiću. 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 15. 10. 2020. 09:00

Županijsko Natjecanje iz Hrvatskog jezika

Na županijskim Natjecanju iz Hrvatskog jezika sudjelovala je naša bivša učenica Mirjam, Sada srednjoškolka Mirjam je sudjelovala u kategoriji učenika 8. razreda. Natjecanje je održano 30. rujna 2020., a domaćin natjecanja je bila  OŠ Vladimir Nazor u Pisarovini. Mirjam je zauzela izvrsno 5. mjesto. Čestitamo Mirjam i mentorici prof. Ivani Dubovečak.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 15. 10. 2020. 08:53

Neobičan sat Hrvatskog jezika

Učenici 5. b razreda sa svojom profesoricom Hrvatskog jezika Ivanom Dubovečak, povodom obilježavanja Svjetskog dana jabuka, imali su neobičan sat Hrvatskoga jezika. Čitali su i pisali o ovom zdravom plodu, usput ponovili nepromjenjive vrste riječi, a potom uz pomoć naše tete kuharice Mirjane skuhali fini i zdravi kompot od jabuka. Bili su vrijedni i svi zajedno ogulili nekoliko kilograma jabuka, narezali ih na kvadratiće i stavili u lonac sa šećerom, cimetom i vanil šećerom! Kada je ukusan i zdrav kompot bio gotov, svi su se zajedno počastli, a počastili su svojim proizvodom i učenike 4. b razreda. Bilo je jako lijepo! (I.D.)

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 15. 10. 2020. 08:40

Zavod za javno zdravstvo Zagrebačke županije: Preporuke za školsku djecu i njihove roditelje

Na poveznici možete pogledati  Preporuke za školsku djecu, studente i njihove roditelje Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije te info brojeve vezane uz pitanja za koronavirus za stanovništvo Zagrebačke županije.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 15. 10. 2020. 08:33

Dječji tjedan u Velikoj Gorici

Dječji tjedan u Velikoj Gorici obilježit ćemo od 12. do 16. listopada 2020. godine. Događanja će biti organizirana sukladno epidemiološkim preporukama, nekoliko njih i online. Za stručne suradnike, učitelje i odgojitelje bit će organizirana tribina o odrastanju i životu djece u vrijeme epidemije, a  Dan bez zvona i ocjena je prilika da se s učenicima porazgovara o trenutnoj situaciji i o tome kako im je protekao prvi mjesec nastavne godine. ►

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 8. 10. 2020. 13:11

Najbolji odgojno-obrazovni djelatnici: Marina Mužek i Dalia Kager

Ministarstvo znanosti i obrazovanja na Svjetski dan učitelja nagradilo je najbolje odgojno- obrazovne djelatnike. Povjerenstvo za nagrađivanje odabralo je 504 najuspješnijih u školskoj godini 2019./2020. godini. Među njima su i naše Marina Mužek, učitelj savjetnik i Dalia Kager, učiteljica informatike. Najbolji odgojno-obrazovni djelatnici odabiru se prema kriterijima izvrsnosti svojeg rada tijekom proteklih godinu dana, a kategorije uključuju: mentorstvo učenicima, predavanja, radionice i edukacije, rad u stručnim vijećima, udrugama i sl., stručne članke, nastavne materijale i obrazovne sadržaje, projekte, unaprjeđenje rada škole, rad na unaprjeđenju sustava obrazovanja. Čestitamo našim učiteljicama i ponosni smo što je prepoznata izvrsnost njihova rada.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 5. 10. 2020. 13:09

Nacionalne oznake kvalitete za eTwinning projekte u našoj školi

Šest učitelja i stručnih suradnika te 41 projekt na eTwinning platformi nagrađeni su Nacionalnom oznakom kvalitete za projekte provođene u prošloj školskoj godini. Čestitamo učiteljici savjetnici Marini Mužek (19 projekata), prof. savjetnici Ivani Dubovečak (12 projekata), prof. informatike Daliji Kager (7 projekata), našoj bivšoj profesorici informatike i tehničke kulture mentorici Maji Mačinko ( 1 projekt), psihologinji mentorici Gordan Novković Poje (1 projekt) i školskoj knjižničarki Davorki Facko-Vnučec (1 projekt). Čestitamo i svim učenicima koji su sudjelovali u projektima te su marljivo radili u prošlogodišnjoj specifičnoj nastavnoj godini. Nadamo se i ponekoj Europskoj oznaci kvalitete.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 2. 10. 2020. 15:42

Županijsko Natjecanje iz Geografije

Na županijskim Natjecanju iz Geografije, održanom 23. rujna sudjelovala je naša Daria u kategoriji učenika 6. razreda. Domaćin natjecanja bila je OŠ braće Radića iz Kloštar Ivanića. Daria je osvojila izvrsno treće mjesto. Čestitamo njoj i mentorici prof. Dubravki Vešligaj.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 2. 10. 2020. 15:11

Svjetski dan razglednice

Hrvatska pošta pozvala je učenike razredne nastave da se uključe u obilježavanje prvog Svjetskog dana razglednice. U tu svrhu osigurali su edukacijski materijal – video u kojem maskota filatelije Marko Markica  objašnjava djeci što je razglednica, povijest razglednice i kako ju poslati. Uz video, osigurali su i razglednice koje su naši učenici adresirali  i poslali svojim prijateljima. Cilj ovog projekta je educirati djecu o pravilnom adresiranju te im približiti slanje razglednica. Hvala Hrvatskoj pošti.►

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 1. 10. 2020. 20:59

Nacionalne oznake kvalitete za eTwinning projekte 4.b razreda

Tijekom školske godine 2019./20. učenici sadašnjeg 4.b sudjelovali su u mnogim projektima. Za 19 projekata nagrađeni su oznakom nacionalne kvalitete na eTwinning platformi te su sudjelovali u tri projekta na nivou škole i grada, a to su Učimo sa četiri šape, Škole za Afriku i Škola u selu i gradu. S nestrpljenjem očekujemo diplome europske kvalitete. Čestitke svim učenicima i njihovoj učiteljici Marini Mužek. Roditeljima hvala na podršci. Veselimo se novim projektima.

Popis nagrađenih projekata 4.b razreda možete pogledati na https://wakelet.com/wake/iUUyS9Nel7LCJzzT51DtJ

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 1. 10. 2020. 08:56

Dani europske baštine u Velikoj Gorici: 29.09.-03.10.2020.

Manifestacija Dani europske baštine, koju već tradicionalno organizira Grad Velika Gorica u suradnji s lokalnim institucijama, traje od 29.09. do 3. listopada. Raspored svih događanja možete pogledati ovdje.

Uz Dane Europske baštine možete pogledati zanimljive online sadržaje na stranici Ministarstva kulture i medija  kao i na stranici European Heritage Days.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 28. 9. 2020. 10:05

Županijsko Natjecanje iz Povijesti

Na Županijskom Natjecanju iz Povijesti održanom 22. rujna u kategoriji učenika sedmih razreda sudjelovale su dvije naše učenice. Čestitamo našoj Ani na osvojenom drugomi i Eli na osvojenom sedmom mjestu kao i njihovoj mentorici Ivani Jurlina.  

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 25. 9. 2020. 15:41

Solarna klupa u našem školskom dvorištu!

Danas je u našem školskom dvorištu postavljena solarna klupa! Provedbom projekta „SKUŠA – Solarna klupa u školskom ambijentu“ dobili smo klupicu ali i saznali mnogo o važnosti obnovljivih izvora energije i energetskoj učinkovitosti. Hvala Ekoregiji Velika Gorica te Zagrebačkoj županiji koja je osigurala sredstva. Klupicu ćemo koristiti i naravno čuvati.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 23. 9. 2020. 21:28

Podrška potencijalno darovitim učenicima

Poštovani roditelji, ovogodišnju podršku potencijalno darovitim učenicima naše škole planiramo krenuti online s grupama identificiranih učenika predmetne nastave: 5. razred- 10 učenika, voditeljica radionica J. Dobrić, 6. razred- 14 učenika, voditeljica radionica M. Filipović, 7. razred- 14 učenika, voditeljica M. Delić, 8. razred- 13 učenika, voditeljice D. Facko-Vnučec i I. Zec.►

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 15. 9. 2020. 12:41

Obavijesti vezane uz rad školske knjižnice

Na početku nove, nikad izazovnije, nastavne godine u uvjetima raznih preporuka i modela i rad školske knjižnice također moramo prilagoditi. Radno vrijeme knjižnice je ponedjeljkom i srijedom poslijepodne, utorkom i četvrtkom ujutro, petkom ujuto, a svaki četvrti petak poslijepodne prema rasporedu rada stručnih suradnika. Posuđivanje knjiga i nastava vezano uz knjižnicu bit će organizirani prema Smjernicama za rad školskih knjižnica u uvjetima bolesti COVID-19, a prema uputama i preporukama HZJZ i MZO.►

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 10. 9. 2020. 11:40

Nastavak provedbe natjecanja rujan - prosinac 2020.

Agencija za odgoj i obrazovanje na temelju suglasnosti Ministarstva znanosti i obrazovanja donosi Vremenik preostalih županijskih i državnih natjecanja i smotri u školskoj godini 2019./2020.  koja će se održati u razdoblju od 7. rujna do 31. prosinca 2020. godine. Više na stranici Agencije.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 10. 9. 2020. 09:47

Ulazak u školsku ustanovu

Zbog zdravstvene sigurnosti i pridržavanja epidemioloških mjera molimo vas ne ulazite u školsku ustanovu bez najave. Za sve osobe koje ulaze u školu (djelatnici škole, roditelji, dostavljači...) ulazak je dozvoljen samo sa zaštitnom maskom za lice:

ZA SVE UPITE OBRATITE NAM SE TELEFONOM ILI MAILOM:►

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 7. 9. 2020. 14:05

Raspored stajališta učenika prije ulaska u školu: razredna nastava

Kod dolaska na nastavu učenici se prije ulaska u školu okupljaju na stajalištima za pojedine razrede. Učenike kod dolaska dočekuje učitelj kojeg imaju po rasporedu prvi sat.►

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 6. 9. 2020. 18:10

Raspored stajališta učenika prije ulaska u školu: predmetna nastava

Kod dolaska na nastavu učenici se prije ulaska u školu okupljaju na stajalištima za pojedine razrede. Učenike kod dolaska dočekuje učitelj kojeg imaju po rasporedu prvi sat.►

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 6. 9. 2020. 17:56

Raspored zvona

U prilogu je raspored školskog zvona, trajanje školskog sata i odmora.►

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 6. 9. 2020. 17:00

Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 u pedagoškoj/školskoj godini 2020./2021.

Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s COVID-19 u pedagoškoj/školskoj godini 2020./2021. - izdano 29.08.2020. od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 30. 8. 2020. 11:06

Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021.

Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID-19 vezano za rad predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola u školskoj godini 2020./2021. od 24.08.2020. godine izdane od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 27. 8. 2020. 22:29

Udžbenici Vijest ima dokument u privitku

Sredstva za nabavu udžbenika za sve učenike za obvezne i izborne predmete te udžbenike za učenike s posebnim odgojno-obrazovnim potrebama osigurana su u Državnom proračunu. Isporuka udžbenika očekuje se početkom idućeg tjedna te će udžbenici sve učenike dočekati na školskim klupama prvi nastavni dan.►

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 27. 8. 2020. 21:54

Drugi obrazovni materijali- popisi po razrednim odjeljenjima Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji, iz Upravnog odjela za predškolski odgoj, školstvo i sport Grada Velike Gorice dobili smo obavijest da Grad Velika Gorica neće financirati nabavu drugih obrazovnih materijala za školsku godinu 2020./2021. Roditelji će ih u dogovoru s učiteljima sami nabavljati prema potrebi, ali pričekajte početak nastavne godine i pratite obavijesti na našim mrežnim stranicama.►

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 14. 8. 2020. 20:50

Kalendar školske godine 2020./21.

 Odluka o početku i završetku nastavne godine, broju radnih dana i trajanju odmora učenika osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2020./2021. Nastavna godina počinje 7. rujna, I. polugodište traje do 23. prosinca, a II. počinje 11. siječnja i završava 18. lipnja 2021. godine. ►

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 29. 6. 2020. 10:42

Objedinjeni popis udžbenika i dodatnih obrazovnih materijala za školsku godinu 2020./21. Vijest ima dokument u privitku

Objedinjeni popis udžbenika, drugih dodatnih obrazovnih materijala i udžbenika za učenike s teškoćama u razvoju za OŠ Eugena Kvaternika za školsku godinu 2020./2021. ►

 

  :: opširnije :: 


objavio: Davorka Facko-Vnučec  datum: 25. 6. 2020. 21:54
» Arhiva naših vijesti    
 


Raspored autobusa

Tražilica

 


 


Informacije

 


Popis udžbenika

Školski list


Moto i vizija škole

    


Brojač posjeta
Ispis statistike od 15. 1. 2010.

Ukupno: 936826
Ovaj mjesec: 2540
Ovaj tjedan: 457
Danas: 4
preskoči na navigaciju